Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Aanvulling / aanpassing 6 Naar de handleiding
Alle talen Installatiehandleiding 20 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • De skeninge plaondaansluiting heeft 5 aansluitingen: N/L1/L2/L3 en aarding. Ik vind geen stekker waar ik 5 draden in kwijt kan. Hoe oplossen? Gesteld op 30-10-2018 om 21:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn stroomtoevoer voor het skeninge railsysteem is bij de "basis" van de T-vorm. Als ik het goed begrijp kan dat niet. Zo ja, wat is dan voor mij de oplossing ? Dick Algra, Zwolle Gesteld op 10-8-2018 om 22:10

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Beste lezer,

  Kan de rail mits de lampen geschikt zijn voor een dimmer ook gedimd worden en vraag 2, kunnen alle lampen of enkele lampen die om de rail zitten ook afzonderlijk aan en uit gedaan worden? Gesteld op 23-12-2017 om 14:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

 • Hallo, we hebben de Skeninge gekocht,ik vraag mij af waar de blauwe en zwarte stroomdraad aangesloten moet worden op N of L1 of L2 of L3.

  Heel graag de oplossing van U

  Vr.Gr Wim Bronkhorst Gesteld op 16-12-2016 om 22:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Blauw op N en zwart op naar keuze L1, L2 of L3. De stroomafnemer voor de lamp instellen op de gekozen aansluiting,anders blijft het donker.
   Uitleg: Stroom loopt rond, van bruin via een verbruiker naar blauw. Blauw is verbonden met aarde en heet daarom ook Neutraal of Nul, vandaar de N. De bruine draad is gevaarlijk, Engelsen zeggen die is Life, vandaar de L. Wij spreken van Fase. Stroom wordt met 3Fases in een keer gemaakt, er zijn dus eigenlijk 3 bruine draden. In een gemiddeld woonhuis krijg je maar een van die drie binnen.
   Tot slot: de bruine draad gaat naar de schakelaar, achter de schakelaar is dit de zwarte draad. Eventueel zou u ook dubbele scakelaar kunnen monteren en een extra zwarte draad kunnen toevoegen, dan kunt u twee groen met lampen apart kunnen schakelen. Sluit de zwarte draden dan bijvoorbeeld aan op L1 en L2, de ene blauwe blijft gewoon op N.
   Succes en hou het veilig, zet de spanning bij voorkeur uit. 230Volt is dodelijk!
   Bij twijfel, zoek hulp.
   Geantwoord op 29-1-2017 om 12:50

   Waardeer dit antwoord (9)Misbruik melden
  • De vraag alsook de uitleg zijn ook voor ons zeer nuttig geweest. Bedankt Wim om de vraag te stellen en bedankt IKEA voor het antwoord.
   Karl Caals, AntwerpenGeantwoord op 24-10-2017 om 15:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Ikea SKENINGE

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info