• Wij hebben 3 pax kasten gekocht en zetten deze naast elkaar neer tegen de muur. Hoe kunnen wij ze onderling (de 3 kasten) aan elkaar vast bevestigen?

    Gesteld op 18-7-2016 om 12:51 in forum Ikea Pax garderobekast Misbruik melden
    • Het is alweer een tijdje terug dat ik mijn garderobekamer heb ingericht (8 kasten en 2 Malmkasten) maar Ikea levert meubelverbinders bij de kast. Weliswaar 2 stuks, dus in mijn ogen te weinig, maar bij de bouwmarkt koop je kast- of meubelverbinders. Dat zijn busjes van circa 3 cm lang en een schroef. Je boort boven, midden en onder in de bestaande gaatjes met een boortje 5 mm een gaatje en steek de meubelverbinders erin en schroef ze handvast aan. Simpeler kan het niet. Ik heb 6 meubelverbinders op twee kasten van 239 gebruikt. Je kunt er een olifant aan vastbinden, staat als een huis. Succes. Geantwoord op 18-7-2016 om 21:35

      Waardeer dit antwoord (56) Misbruik melden
    • Idd het antwoord is meubelverbinders. Pas op met schuifdeurkasten. Dan dien je +- 3mm speling te laten tussen twee 150cm kasten omdat er nog aluminium deurbeslag tussen de twee kasten in moet. Er moeten namelijk profielen gemonteerd worden op alle zijkanten en die liggen 1mm op de zijkant van de kast.
      Ik heb die fout gemaakt en al mijn kasten netjes aan elkaar vastgemaakt... tot ik die profielen moest zetten en de kast geen mm meer wou bewegen, zelfs niet nadat ik de busjes los had gedraaid. Kortom veel extra werk voor iets wat ik kon voorzien Geantwoord op 17-8-2016 om 08:04

      Waardeer dit antwoord (31) Misbruik melden
    • Je kan twee 150cm kasten prima zonder 3mm speling aan elkaar zitten. Je kan namelijk de alu profielen gewoon weglaten in het midden waar de twee kasten elkaar raken. Zolang je zorgt dat de middelste twee schuifdeuren elkaar raken, heb je geen naad en is het alu profiel niet nodig. Zo krijg je een veel strakker afgewerkte kast zonder naad. Geantwoord op 29-1-2022 om 23:42

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info