• Mijn Automower 220ac kan zijn laadstation niet meer vinden. Groen lampje brandt continu. Geen geleidedraad aanwezig, maar gaat al 10 jaar goed. Hij negeert het station compleet en rijdt er gewoon langs. Wie kan me helpen?

    Gesteld op 9-4-2020 om 14:50 in forum Husqvarna AUTOMOWER 220 AC Misbruik melden
    • Hallo
      Hier het zelfde probleem
      Alles werkt maar kan zijn laadstation niet vinden
      Hij rijdt er gewoon langs
      Wat is de tip hier voor Geantwoord op 14-4-2020 om 15:11

      Waardeer dit antwoord (19) Misbruik melden
    • Heb vorige week hetzelfde probleem gehad. Eenvoudig op te lossen met stukje krimpkous en soldeerbout. Maak de 2 torx schroeven los van het laadstation waar je de groene LED ziet zitten. Achter het paneel zit een printplaat. (Uiteraard voedingspanning eerst los koppelen) Recht onderaan zit er een 4-polige stekker, dat zijn de 2 circuits van de bodemplaat. Haal de stekker los van de printplaat en meet de Ohmse waarde overhoeks. Tussen rode en blauwe draad moet een waarde meten die lager is dan 5 Ohm, ik had hier 0,2 Ohm en de andere 2 draden zwart/geel had ik een onderbreking! Dus 4 Torcx schroeven langs onderaan ook los maken zodat bovenste gedeelte van laadstation volledig gemonteerd is. Daarna kan je met platte schroevendraaier voorzicht alle klipsen verwijderen zodat bodemplaat in 2 stukken gaat. Dan zal je perfect de 2 kringen zien lopen en er zal met garantie ergen een draadbreuk te vinden zijn. Ik heb die snel gevonden, draad op de onderbreking opnieuw gesoldeerd, krimpkous erover alles opnieuw gemonteerd en alles werkt weer zoals nieuw! Succes Geantwoord op 20-4-2020 om 23:05

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Het antwoord van 20-04-2020 was voor mij zeer leerrijk, en stemde overeen met het probleem bij mijn laadstation. Alleen lukt het mij niet om de grondplaat 'in 2 stukken te openen'. Er zijn geen klipsen te zien, en beide helften van de bodemplaat lijken aan elkaar gesmolten. Ik zie gen mogelijkheid om dit zonder schade te openen? Geantwoord op 23-8-2020 om 10:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bij de "oude" bodem plaat zijn er geen "klipsen", deze is 1 solide geheel. Bij nieuwere versie bodem plaat kan men deze wel "openen ". Geantwoord op 24-2-2021 om 19:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo
      Idd afhankelijk van het bouwjaar ,kan het zijn dat de grondplaat dichtgesmolten zit
      Heb een model van 2011 en daar werkt men met clipsen en zijn de draden te vernieuwen
      Ander een nieuwe grondplaat of tweedehands Geantwoord op 4-3-2024 om 11:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info