• Dan heb ik nog 2 problemen: sinds 1,5 week iedere keer als ik de tv aanzet, gaat hij na ca. 1 minuut weer uit en na ca. 20 seconden weer aan en dat 2-3 keer.
    En sinds dit weekend kan ik Net5 niet meer storingsvrij opnemen: verticale strepen over het hele beeld.
    Ook BBC is niet meer storingsvrij sinds de digitale zenders.
    Ziggo wil alles digitaal, maar de kwaliteit...

    Gesteld op 29-11-2021 om 14:14 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Het waren horizontale strepen op Net5. Foutje, bedankt.
      De BBC-zenders zijn nu in HD en sindsdien zijn er die storingen. Geantwoord op 30-11-2021 om 13:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het is me niet helemaal duidelijk wat er nou speelt. Ik neem aan dat je de HUmax 5200c hebt? Want hier stel je de vraag. Maar je hebt het er ook over dat Ziggo alles digitaal wil, en met de Humax 5200c kijk je altijd al digitaal. Graag dus een goede uitleg over wat er nu precies speelt.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 3-12-2021 om 23:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb inderdaad een humax 5200c en dat is inderdaad digitaal.
      Wat ik bedoel, is dat we sinds we digitaal (moeten) kijken, we heel veel storingen hebben. Zeker op de hd-zenders, zoals de BBC nu. Eerder daar geen problemen.
      Morgen gaan de Nederlandse zenders ook over op alleen hd.
      En dan op Net5 heel vaak storing, zeker als ik die, of een andere zender, opneem. Geantwoord op 6-12-2021 om 20:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ondersteuning Humax/Quantis electronics denk je niet dat de zenders opnieuw inladen dit een groot deel zou kunnen verhelpen ? Mvg Aad.

      Geantwoord op 7-12-2021 om 09:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag vraagsteller en Aad,

      je kan het best de Humax eens een uitgebreide reset geven. Deze volgt hierna. Het is echter weleens lastig dat je hier geen foto's kan plaatsen, want de installatie, en een oud AOP kan ok veel doen op een nadelige manier. Je zou dus eventueel ook de vraag nog eens op de Ziggo community kunnen plaatsen. Als je dan het @Willem-A1 plaatst kom je zo bij mij terecht. Maar goed, anders eerst maar de reset. Kijk echter ook de waarden van beide tuners eens na. Het gaat dan om de BER, de sterkte en de kwaliteit. De BER vind je boven de sterkte, achter [E6]. Deze moet altijd 0 zijn en blijven.

      Hier de reset nogmaals:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics

      Geantwoord op 8-12-2021 om 01:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw reacties.

      Aangezien er nog diverse opnames op staan die ik nog wil zien/bewaren, is zo'n gehele reset niet echt handig.

      Als die (BER)waardes te hoog zijn, wat dan te doen? Geantwoord op 10-12-2021 om 18:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als je dan in ieder geval wel even dat doet wat Willem her boven zegt, maar dan niet de harde schijf formateren zal dan haal je in iedergeval wel de software issues weg. Hier vaak gedaan als de vrouw weer een probleem had met blokjes, strepen, niet uitzending gemist kon kijken etc. Hoge BER, dat kan te maken hebben met een te lage kwaliteit kabel, splitter etc mvg Aad Geantwoord op 10-12-2021 om 19:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Lastig als er geen namen worden genoemd, maar voor de reactie over de hoge BER waarden: zie je deze ook? Loopt dan ook de kwaliteit al terug? Soms raakt er een tuner defect, meestal tuner 2. Deze zal het doorgaans niet meteen opgeven, maar langzaam aan zie je dat opnames misgaan, doordat je artefacten in beeld gaat zien, en dat geld dan ok met name voor bepaalde zenders, of beter gezegd; frequenties.

      Als het signaal niet n orde is ga je ook BER fouten zien, maar dan zal de sterkte al heel laag moeten zijn, of juist heel hoog. Hou deze het best tussen de 30 en 80%. Als de BER heel hoog oploopt, zal de kwaliteit in bepaalde gevallen ook terug lopen. dat geld dus zeker bij een defecte tuner.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 11-12-2021 om 00:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info