• Een paar dagen geleden gaf mijn Humax 5200c aan tijdens 'n opname dat de limiet was bereikt,dus de schijf zat vol.Nu wilde ik weer ruimte maken door opname's te wissen,maar ik krijg het menu(media-knop) niet meer geopend.Alles doet het verder op de afstands bediening,allen de media toets reageert totaal niet.Want kan ik meer doen zodat ik ruimte kan maken voor nieuwe opname's?B.v.d.

    Gesteld op 20-6-2021 om 09:44 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Jammer, ook met de kleuren knoppen werkt het niet.Ik krijg wel menu-video erop,maar als ik 'n andere toets indruk,springt menu-video meteen weg.Maar bedankt voor je reactie! Geantwoord op 20-6-2021 om 10:33

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Doe eens dit;

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter.
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

      Let op! In dit geval formatteer je daarbij (nog) NIET de harde schijf. Doe je dat wel, is alles weg, maar soms kan dat helaas niet anders. Eenmaal verdwenen opnames/bestanden zijn NIET meer terug te halen.
      (Dit even benoemd, daar ik doorgaans aanraad de harde schijf wel te formatteren). Bij een fabrieksreset zullen bestanden gewoon aanwezig blijven.

      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics
      Geantwoord op 20-6-2021 om 22:01

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • Geweldig bedankt! Ik heb vanmorgen alles stap voor stap uitgevoerd en het is gelukt.Dus hartelijk bedankt voor de goede uitleg!Gr. Francien Geantwoord op 21-6-2021 om 15:33

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Beste Francien,

      Graag gedaan. Mooi dat het is gelukt. Je hebt nu alle software issues verwijderd, en als het nu op korte termijn nog eens voor zou komen is het vaak genoeg een minuut of 10 de spanning van de Humax te halen. Maar natuurlijk mag dit euvel niet frequent voorkomen.

      Gr. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 21-6-2021 om 21:20

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info