• Ik heb niet zo lang geleden een 5200c gekocht omdat Ziggo overging op digitaal.
    Vandaag verschijnt er ineens een Engelse melding op de BBC-zenders dat ik binnenkort deze zenders niet meer kan ontvangen omdat ik een oude mediabox gebruik. En dat ik Ziggo moet bellen voor een oplossing.
    Gezien mijn ervaringen met Ziggo zal ik wel over moeten stappen op een nieuw en duur abonnement.
    Iemand enig idee?
    Alvast bedankt.

    Gesteld op 14-6-2021 om 11:38 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Gelukkig hoeft u echt niets anders aan te schaffen. Deze melding is helemaal onterecht. Wij kregen de melding in april al en kijken nog steeds, ook via de Humax 5200C. Geantwoord op 14-6-2021 om 11:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb die Humax 5200c al jaren. Werkt prima bij Ziggo. Wel zijn er al jaren terug twee Engelse zenders verdwenen uit het pakket: BBC 3 en 4 (als ik mij goed herinner), maar de overgebleven zenders (BBC 1 en 2, BBC First, BBC Entertainment, en BBC World News) ontvang ik met de Humax prima. Andere Engelse zenders biedt Ziggo niet aan. De mediabox heb ik netjes op zolder bewaard. Geantwoord op 14-6-2021 om 12:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sinds gisteren maandag 14 juni 2021 verschijnt bovenaan het beeld van Ziggo kanaal 952 BBC1 en kanaal 953 BBC2 een tickertape tekst "soon you will no longer be able to watch this channel because yoy are using an outdated mediabox. Please call Ziggo om 0900 - 1884 for a solution". Heb zojuist dit nr gebeld en een medewerkster gesproken: BBC stapt per 12 juni 2021 over van MPEG3 naar MPEG4 (H264). Het zou voor mijn type TV (Panasonic TX-L32Et5) geen probleem hoeven te zijn (de melding zou verdwijnen als ik de zender instellingen vernieuw, niet dus) . Ook bij HUMAX is de tickertape te zien; kan geen instellingen vinden om MPEG4 te kiezen i.p.v. MPEG3. Ben blij met het bericht hier dat de melding onterecht zou zijn. Wel vervelend dat deze tickertape ook op de opnames komt, deze ahw soort van bederft... Geantwoord op 15-6-2021 om 19:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Ik heb niet zo lang geleden een 5200c gekocht omdat Ziggo overging op digitaal.
      Vandaag verschijnt er ineens een Engelse melding op de BBC-zenders dat ik binnenkort deze zenders niet meer kan ontvangen omdat ik een oude mediabox gebruik. En dat ik Ziggo moet bellen voor een oplossing.
      Gezien mijn ervaringen met Ziggo zal ik wel over moeten stappen op een nieuw en duur abonnement.
      Iemand enig idee?
      Alvast bedankt".

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Dag.
      Ziggo gaat of ging niet over op digitaal. Het digitale signaal is nl. al jarenlang aanwezig naast het analoge signaal. Het enige wat er gaat gebeuren/inmiddels bijna geheel is gebeurt, is dat het analoge signaal vervalt. Maar je had dus al zeer lang digitaal kunnen kijken. Maar wat je ziet is wel vreemd, daar de Humax al wel wat ouder is, maar nog steeds bruikbaar voor alle zenders welke je in je pakket hebt (met Ziggo IRdeto) smartcard, of voor alle vrije zenders. Met de 5200c zal je dus geen problemen ondervinden. Met bv. de inmiddels al zeer oude Fox C en de later verschenen Fox Z heb je dat probleem wél, maar dit zijn dan ook oude SD decoders. Deze kunnen niet werken met Mpeg4. De andere, latere modellen wel.

      Als Ziggo je nu iets zou aanbieden zal dat om de XL of de Next gaan. Zij willen nl. van de Humax af, terwijl men deze jarenlang heeft uitgegeven. Alleen de Humax 5500c word nog door hen uitgegeven, en sporadisch de 5300c. Ook deze laatste zal helaas uit beeld verdwijnen.

      Je kan echter altijd nog een Humax gebruiken bij Ziggo, maar dan vaak alleen nog voor de vrije zenders. Een losse IRdeto smartcard word niet meer geleverd. In fZiggo gebied huurt men nog weleens een module met smartcard, waarbij die laatste in de Humax word geplaatst. In fUPC gebied gaat dit niet op. Daar gebruikt men NAgravision smartcards waarmee de Humax niet kan werken.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 15-6-2021 om 22:26

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Inmiddels heb ik de gebruikershandleiding van mijn Panasonic LX-LT32ET5 TV en de HUMAX iHDR 5200C doorzocht op MPEG4 en H.264 en die vermeldingen wel gevonden, het ziet er duidelijk naar uit dat beide apparaten die wel ondersteunen, dus dat de tickertape melding op het BBC1 en BBC2 Ziggo kanaal niet geldig is voor deze apparaten (maar tot 12 juli niet uit beeld te halen is ??) Geantwoord op 15-6-2021 om 23:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het is een meegezonden mededeling, dus die kun je helaas niet even uitschakelen bij de Humax en zeer waarschijnlijk ook niet bij de Tv. Wel vervelend, en zeker als het niet eens aan de orde is bij de apparaten die je gebruikt. Zoals ik al aangaf is de Humax 5200c gewoon compatible met Mpeg4. De oude Foxjes niet, maar men heeft er kennelijk voor gekozen om het bericht ook naar de apparaten te sturen voor welke het helemaal niet geldt. Hier kunnen we als Humax ook niets mee helaas.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 16-6-2021 om 22:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Op internet vind ik dit en dat zou het probleem oplossen. : Vanavond, anders dan gisteravond staat in beeld dat er twee kanalen per bbc zender zijn. Beide nu opgenomen in mijn zenderlijst. Nu wel bbc te zien op de andere kanalen zonder de mededeling dat bbc niet meer tezien zou zijn met mijn humax. Wist persoon aan de telefoon niets van. Probleem lijkt mij nu over. Zien hoe dat op 12 juli uitpakt. Dit staat op Klik op deze LINK Geantwoord op 17-6-2021 om 07:08

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Kijk, dat zijn nog eens mooie mededelingen. Hier was ook ik niet bekend mee. Maar ik houd me vooral bezig met de Humax en hun kunnen. Maar dit is ook nog vers-van-de-pers begrijp ik.

      Maar dank voor het toevoegen en de link! Daar kunnen anderen ook weer wat mee, als deze even de tijd nemen de berichten door te nemen.

      Gr. Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 17-6-2021 om 22:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wij hebben een Humax 5200c. Vandaag waren we op zoek naar een nieuwe tv. Toen kregen we te horen dat ziggo (geen idee wanneer) gaat stoppen met ondersteuning van de Humax-kastjes. Dat betekent dat je tzt een box bij ziggo moet kopen. Klopt dat?
      Dat zou niet fijn zijn, aangezien dat dat weer kosten met zich meebrengt en wij bepaalde opnames willen bewaren. Op de kastjes van ziggo (en ook kpn) sla je de opnames op in de cloud en na 1 jaar zijn die weg.
      Wie weet er meer/heeft een oplossing?
      Je wordt door die providers steeds meer gedwongen om dingen te "accepteren". En dan ook nog zoveel extra kosten! Wanneer wordt er eens iets aan die machtsposities gedaan? Geantwoord op 5-2-2022 om 18:40

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Waar het verhaal vandaan komt dat Ziggo met de ondersteuning gaat stoppen voor de Humax is mij een raadsel. Wel gaat Ziggo steeds meer over op de eigen boxen zoals de mediabox XL (vh. Horizon) en de Next, waarvan inmiddels al enkele nieuwe generaties zijn gelanceerd waardoor een nieuwe Next van... Humax! Alleen is dat buiten Humax Nederland om geregeld.

      Ooit zal er wel wat stopgezet worden, maar tot voor kort leverde Ziggo zelf de Humax 5300c nog, evenals de 5500c, in de handel te koop als de 5550c. En bij issues worden deze boxen ook nog voor dezelfde omgeruild indien nog voorradig. De vrije zenders zijn sowieso te ontvangen met de Humax, zowel in oud Ziggo als in oud UPC gebied, en je kan in oud Ziggo gebied ook een CI module met IRdeto smartcard huren, en die smartcard gebruiken in de Humax. Nogmaals, het zal eens wel veranderen, maar er gaan best wel wat vreemde verhalen rond. Maar een gegeven is wel dat Ziggo steeds meer naar de eigen mediaboxen wil en wil dat we gaan opnemen in the cloud.

      Voor de Humax modellen die inmiddels zijn verdwenen komen ook geen nieuwe meer op de markt, en dat maakt dat ze natuurlijk wel langzaam aan verdwijnen. Maar op marktplaats zijn ze in ieder geval nog te vinden, en voor dat geld kan je jezelf meestal geen buil vallen.

      Kop echt GEEN XL of Next op marktplaats, want Ziggo zal deze niet activeren en daaraan heb je dan dus helemaal niets.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 5-2-2022 om 19:15

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info