• Gisteren op alle 3 de Nederlandse zenders (hd-versie) bijna het hele beeld gevuld met bewegende blokjes. Omgezet naar de gewone versie: prima.
    Alle andere zenders gecontroleerd: alles oké.
    Vandaag bij een opgenomen stuk van een film op Net5 hetzelfde probleem. Dit stuk gewist en de rest van de film geen problemen.
    Heeft iemand enig idee wat dit is en wat ik eraan kan doen?

    Gesteld op 11-5-2021 om 21:54 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dat zou een issue kunnen (geweest) bij de provider, maar het kan ook om een ontvangstprobleem kunnen gaan. Zo is dat echter wat moeilijk te zeggen, maar controleer in ieder geval de waarden eens op de Humax. Dan gaat het om de BER, sterkte en kwaliteit. Ber dient 0 te zijn en te blijven, de sterkte dient tussen de 30% en 80% te zijn, en mag weinig wisselen. De kwaliteit dient 100% te zijn, en zo te blijven.

      Kijk dit alles ook eens na als het issue wederom zou optreden, en doe dit dan altijd bij wat verschillende zenders.

      Groet, Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 13-5-2021 om 02:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wie heeft de vraagsteller als provider ? Hier thuis en bij kennisen al diverse keren dit gehad met Ziggo en wat dan wel werkt is het volgende. De Humax uitzetten met het knopje achterop. De stekker er ook uit. De smartcard er uit. 5 minuten dit zo houden, dan de stekker er weer in , de humax opstarten. Naar kanaal 800 van Ziggo en daar 5 minuten wachten. De smartcard plaatsen en weer naar de zenders gaan die het probleem hadden. Opgelost. Vraag me niet waarom dit zo werkt, maar het werkt wel. Succes, Bert Geantwoord op 13-5-2021 om 09:10

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw reacties.
      Ik waardeer de moeite die jullie genomen hebben.

      Eerste antwoord: geen idee wat BER is en waar ik dat, de sterkte en de kwaliteit zou kunnen vinden om te controleren.

      Tweede antwoord: mijn provider is Ziggo.
      Ik heb geen smartcard, dus daar kan het niet aan liggen.
      Mocht het probleem zich weer voordoen, zal ik uw instructies opvolgen.

      Groeten,
      Liz Geantwoord op 13-5-2021 om 21:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Liz,

      dan zal ik je even vertellen hoe je daar komt, en wat het betekent. BER staat voor bit Error Rate, ofwel het aantal bitfouten. Bij 0 zijn er geen fouten, maar loopt dit getal op, gaat het uiteindelijk mis.

      Hoe deze waarden te vinden, ga naar:
      -Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Signaaldetectie

      Druk dan op OK en je ziet balkjes met de sterkte en de kwaliteit. Kijk je een zender en neem je niets op, dan zie je de de waarden van een tuner, doorgaans tuner 1. Neem je daarnaast nog 1 of 2 zenders op, dan zal ook tuner 2 bij komen en uit te lezen zijn. Boven die balkjes zie je BER. Dat kan niet missen.

      Met de exit toets verlaat je het menu weer.

      Als je wel Ziggo hebt, maar geen smartcard, kan het zijn dat je in fUPC ofwel oud UPC gebied woont, maar is dat het geval, of je woont in fZiggo gebied en je hebt geen smartcard, dan ontvang je alle zogenoemde vrije zenders. Er is echter nog steeds een verschil te vinden tussen oud UPC en oud Ziggo gebied.

      Groet,
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 13-5-2021 om 22:41

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Bert,

      dat kan soms inderdaad werken. De zenders opnieuw ophalen via Ziggo ook. Maar dan moet er wel een smartcard in gebruik zijn, en die is er in dit geval niet, wat vaker voorkomt. In fUPC gebied gebruikt men ook vaak de Humax, maar daar geeft Ziggo geen IRdeto smartcards uit. Wel de NAgravision, maar daar kan de Humax niets mee. Eerder was in dit gebied alleen het NAgravision signaal aanwezig en later is daar het IRdeto signaal aan toegevoegd, maar helaas wil Ziggo er niet aan om daar dan ook de juiste smartcards uit te geven. Het beleid daaromtrent is sowieso nogal veranderd. En Ziggo wil eigenlijk ook van de Humax af, en heeft de XL aangepast, en er is een 'nieuw' model: de Next. En die geeft men doorgaans dus uit op dit moment. Sterker nog, op de Ziggo Community liet iemand weten dat deze de XL aanbood, omdat er wat issues waren met de gebruikte Humax. Volgens de medewerker kon de Humax ook helemaal niet omgaan met het digitale signaal... Wat moet je daar nou nog op zeggen, want de Humax kán alleen maar omgaan met het digitale signaal. En dat weet men natuurlijk best. Al is de helpdesk vaak bemand door onkundigen.

      Groet,
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-5-2021 om 12:07

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info