• Kun je op de Humax 5200c van een reeds opgenomen programma een gedeelte bewaren?
    En is het mogelijk om tegelijkertijd de Humax via de hdmi en een dvd-recorder via een scart op de tv aan te sluiten? Of kunnen deze 2 aansluitingen niet tegelijk?

    Gesteld op 4-5-2021 om 00:25 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dat eerste is net mogelijk. Je kan wel een gedeelte opnemen, maar niet een gedeelte behouden van een opname. Deze zal er dus in zijn geheel opstaan. Wis je dat, dan zal alles worden gewist.

      Waarom wil je de Humax op deze manier aansluiten? Je kan wel een DVD recorder aansluiten op de Humax, maar deze sluit je dan op de Humax middels scart. Voorts sluit je de DVD recorder tevens aan op de TV middels scart. Die laatste kun je dan vaak ook middels HDMI aansluiten voor een hogere resolutie en een beter beeld. Ik heb hiervoor elders een uitgebreide uitleg geplaatst:

      Klik op deze LINK

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics

      Geantwoord op 4-5-2021 om 00:46

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie.

      Dat is erg jammer. Ik ben waarschijnlijk verwend met de mogelijkheden van mijn dvd-recorder.

      De reden waarom ik die ook wil aansluiten, is omdat daar nog heel veel opnames op staan. Bovendien hebben we nog een la vol met dvd's met films en muziek.

      Ik had ergens gelezen dat je niet tegelijk hdmi en scart op 1 apparaat mag aansluiten, vandaar mijn vraag.

      Ik heb de link geopend. Een heel epistel. Daar moet ik eens voor gaan zitten, want ik ben daar niet zo goed in thuis.

      Ik laat u weten of ik er uitgekomen ben.

      Bedankt voor uw tijd en moeite. Geantwoord op 4-5-2021 om 11:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Blz36 van de handleiding: je kunt wel bladwijzers plaatsen in een opname. Het hele bestand blijft dan wel bestaan, maar je kunt dan wel hele stukken van de opname overslaan. Scart en HDMI-ingangen op de tv kun je naast elkaar gebruiken, kies op de tv voor de bijpassende source. Vr.gr. egbert reinders Geantwoord op 4-5-2021 om 12:14

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Egbert,

      dat is inderdaad een optie, maar zoals op een DVD recorder werken gaat het nooit. Dat kan gezien worden als een gemis, maar er staan weer andere dingen tegenover.

      @ Nique,

      op de Humax is het niet handig de scart naast de HDMI aansluiting te gebruiken. De Tv zal dan doorgaans kiezen voor scart en dat wil je natuurlijk niet als je een HD Tv hebt. Bij een DVD recorder kan het wel, en moet er vaak zelfs middels scart worden aangesloten, want het analoge signaal dat vanaf de Humax binnenkomt op de DVD recorder zal niet worden omgezet naar digitaal v.w.b. de uitgangen. Dus in bepaalde gevallen zal er via de HDMI uitgang op een DVD recorder, mits al aanwezig, geen signaal worden uitgestuurd.

      Ga je echter alleen nog afspelen met de DVD recorder en niets meer opnemen, kun je natuurlijk die hele uitleg van mij vergeten. Ik zag trouwens dat er recent een dame had geplaatst dat wat ik aangaf niet kan, omdat een DVD recorder nooit met een digitaal signaal kan omgaan, maar die mevrouw heeft kennelijk de uitleg en de berichten daarna niet goed gelezen. Maar het kan absoluut en word ook al jaren gedaan op deze manier, al is de DVD recorder nu wel flink op zijn retour.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 4-5-2021 om 22:40

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info