• Ik heb een Humax HDR-5200c. Sinds een paar dagen reageert de Humax niet meer op de afstandsbediening. Bij indrukken van een toets (bv cijfer, aan/uit) op de afstandsbediening licht de PVR toets wel op (knippert niet). De Humax is wel handmatig te bedienen.
    Heb de batterijen van de afstandsbediening vervangen; Humax aan/uit gezet; stekkers eruit gehaald, ook naar stopcontact. Helaas heeft dit niet geholpen. Hoewel, gisteravond kon de afstandsbediening wel gebruikt worden, maar nu weer terug bij af en reageert de Humax niet meer.
    Heeft iemand een idee wat het problem zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor de reactive.

    Gesteld op 22-5-2020 om 16:55 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Kijk eens of dit werkt:

      Heb je al een fabrieksreset uitgevoerd? Doorgaans werkt een uitgebreide reset het best.
      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 29-5-2020 om 23:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info