• Goedenavond,
    Ik heb een Humax iHDR 5200C. Sinds enkele dagen loopt hij af en toe vast. Dan reageert het apparaat niet meer op de bediening, zowel niet op de AB als op de knopjes aan de voorkant op het apparaat. Ik kan het apparaat dan alleen maar uit- een aanzetten met de schakelaar aan de achterzijde. Ik ben er nog niet achter wanneer dit gebeurt. Soms gebeurt het ook spontaan. Ik heb Ziggo TV en een WD externe HD van 1 GByte aangesloten. Heeft vanaf het begin, een jaar of 4, prima gewerkt.
    Ik heb reeds een fabrieksreset uitgevoerd, de uitgebreide versie, met formattering van de interne HD, en na het opnieuw instellen ook de externe HD geformatteerd. Van te voren alles op de PC gezet met FileZilla. Tijdens het terugzetten liep hij weer vast, terwijl ik niet TV aan het kijken was en er werd op dat moment ook geen opname gemaakt. AB heeft nieuwe batterijen en werkt goed, zolang de Humax werkt..
    Wat kan het nog zijn?

    Gesteld op 6-9-2019 om 21:01 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      ik zou nogmaals een uitgebreide reset aanbevelen, maar nu pas als de spanning minstens 2 uur van het apparaat is geweest. Uiteraard dient ook de externe schijf even te worden losgekoppeld bij dit proces.

      Als het apparaat weer werkt, sluit dan de externe schijf nog NIET aan en schakel de time shift functie uit via het menu. Je kan daar dan (even) geen gebruik meer van maken, maar ik ben benieuwd wat de Humax dan doet. Door een niet goed werkende harde schijf kan deze nl. ook vastlopen en als de time shift aan staat, draait deze altijd mee.

      Neem dus ook even niets op, en bekijk over liefst wat langere tijd wat de Humax nu doet.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 8-9-2019 om 00:20

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Bedankt voor je reactie.
      Ik gebruik de Humax nu tot hij weer vastloopt. Als dat gebeurt zal ik de "extra" uitgebreide reset uitvoeren.
      Ik houd je op de hoogte.
      Groeten van Koos Geantwoord op 9-9-2019 om 10:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Koos,

      graag gedaan en dank voor de respons. Dat word zeer gewaardeerd.

      PS: je weet vast wel dat de schijf altijd meedraait als de time shift functie is ingeschakeld. Dat betekent dus ook dat wanneer er iets schort aan de schijf, de Humax dienst zal kunnen weigeren, of vast kan gaan lopen.

      Is de schijf echt defect, zal de Humax helemaal niet meer werken en dan helpt het alleen nog deze te (laten) vervangen, of tijdelijk los te koppelen.

      Voor nu veel succes.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 9-9-2019 om 20:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info