• Hoe formatteer je de usb stick vanaf de decoder? Ik zie wel een optie bij: instellingen, Systeem, Gegevensopslag, Opslagapp. formatteren. Ik ben alleen bang dat ie dan me harde schijf van de decoder formatteert. Iemand een idee?

    Gesteld op 14-1-2019 om 21:45 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Wat wil je gaan doen met de USB stick? Bedenk je dat je deze niet zomaar kan inzetten. Maar als een geschikte, meestal schijf op de Humax word aangesloten, zie je in het menu zowel de optie "Opslagapparaat formatteren" als "Extern opslagapparaat formatteren". Je kiest dan dus voor extern opslagapparaat. Zie je die optie niet, dan word de interne harde schijf geformatteerd.

      Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-1-2019 om 21:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem, wat een snelle reactie. Ik zie de optie Extern opslagapparaat formateren niet. Ik wil even een film van iemand anders zijn Humax naar de mijne kopieren via usb stick. Ik heb wel mijn stickie geformatteerd naar ext3. Blijkbaar doe ik iets niet goed. Geantwoord op 14-1-2019 om 21:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag

      Staat de film op die USB stick? Zo ja, dan moet je deze uiteraard niet door de Humax laten formatteren, want dan is het bestand eraf. En vanaf welk model Humax komt dat bestand? Niet altijd is dat nl. uitwisselbaar. Zie je wel dat de stick op de Humax is aangesloten? Zo ja, dan moet je de stick dus niet formatteren.

      Maar ikzelf ben absoluut geen fan van het gebruik van een USB stick en zou je veel liever aanraden een schijf te gebruiken. Bij een stick kan de opname na 4 GB worden afgebroken.

      Geantwoord op 14-1-2019 om 23:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nee de film staat natuurlijk nog niet op de stick. Het zijn allebei Humax ihdr 5200c apparaten. De decoder ziet de stick wel maar als ik een bestand wil verplaatsen heb ik dus geen optie naar de usb stick toe. Ik heb de stick ext3 geformatteerd met een pc dus er zouden grotere bestanden naar toe moeten kunnen gecopieerd worden dan die 4 gig die bijvoorbeeld weer niet via fat32 geformatteerde oplsag kan. Geantwoord op 15-1-2019 om 10:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik zou je aanraden voor een schijf te gaan, en deze voor de Humax te reserveren. Dan kun je ook altijd de bestanden vanaf de interne naar de externe schijf, mocht je niet met FTP werken. Men werkt dan ook maar zelden met een USB stick, maar als je het per se wilt, zal ik even kijken wat ik er over heb. Ik heb zoveel info dat ik ook niet alles onthoud. En dit komt dus zelden aan bod.

      Let op: als je een schijf zou gaan gebruiken, pak dan een WD Elements welke doorgaans prima werkt op de Humax. Niet elke schijf is nl. geschikt. Deze dient minimaal 100 GB te zijn en maximaal 1 TB. Let wel op dat er geen bestanden op staan welke tegenwoordig gebruikt worden bij bv. Windows 10.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      (PS: ik ga meteen even terug kijken wat ik heb v.w.b. de stick). Geantwoord op 15-1-2019 om 17:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Al gevonden:

      Opname op USB stick zetten Humax 5200;

      Gebruik een 16, 32 of 64 GB stick en formatteer deze met GParted-Live naar EXT.3. Je kan dan de stick op beide Humax 5200c modellen afpelen. Het makkelijkst is het de betreffende film op een stick te kopiëren en daarna de stick in de andere 5200c te plaatsen en af te spelen.

      Ook kun je deze afspelen op de PC met VLC. Wil je kiezen voor EXT.3, dan dien je driver IFS te installeren of Paragon EXT FS.

      Maar een schijf heeft dus mijn voorkeur.
      Willem Geantwoord op 15-1-2019 om 17:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info