• Dag Nancy,

    ik zag je ook hier, dus even een update v.w.b. de beschikbaarheid van de Humax 5400c. Ik kan je inmiddels melden dat deze niet meer word gemaakt en de verkoop ervan dus is geëindigd, tenzij men er natuurlijk nog ergens eentje heeft liggen.

    Voorts is bevestigd wat ik al aangaf: de 5400c is niet nieuwer. Deze is wel later uitgekomen, maar het betreft hier dus eigenlijk een 5200c met een ander uiterlijk/design en een grotere harde schijf. Ik liet op het onderwerp over de 5400c al weten dat deze verder technisch gelijk is aan de 5200c.

    En verder kan ik melden dat ook winkels de 5200c nu alleen nog verkopen als bundel, dus samen met de TV+H3 mediaspeler. En het zal een kwestie van tijd zijn dat ook dit model verdwijnt, maar daar is verder nog niets over bekend, ook niet over een opvolger.

    Dus houd voorlopig lekker je 5200c welke je van marktplaats hebt en neem deze eventueel op in je netwerk. Kom je nog een 5400c tegen, ben je natuurlijk vrij deze aan te schaffen, maar ik gaf al aan dat wanneer je er nog flink voor moet betalen, dat toch een beetje zonde is.

    Mvg. Willem
    Ondersteuning Humax

    Gesteld op 29-11-2018 om 18:04 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Allereerst nog hartstikke leuk dat u bent genomineerd. Ik moet even mijn inlog gegevens van Ziggo opzoeken en dan zal ik eens verder gaan kijken.ik wil vooral op de hoogte van de ontwikkelingen mbt het opnemen in de cloud komen en blijven.

      Ook nog een keer bedankt voor uw helder advies. Het was mij duidelijk geworden dat voor een 2e handse 5200c iets van 50 euro een redelijke prijs is en dat de 5400c als enige verschil heeft dat de opslagcapaciteit dubbel zo groot is. Dus als je daar voor een leuk bedrag tegenaan kan lopen doe ik het, maar de hoofdprijs ga ik er niet coor betalen. Zoals ik destijds al begon, het verbaasde mij al dat ik die Sony niet meer kon kopen omdat ze simpelweg niet meer gemaakt worden. Dat is eigenlijk al een voorteken dat die markt op zijn einde loopt.

      De reden dat ik toch een beetje tegen de opslagcapaciteit aanloop is omdat ik soms weleens een bepaalde periode heb dat ik veel televisie kijk en dan is het fijn dat ik kan kiezen tussen de slaap-en woonkamer èn dat er een gevarieerd aanbod aan films en series op beide apparaten staan.

      Koppelen aan mijn netwerk, zoals u schrijft is voor mij Spaans. Ik heb nu maar de hoop op de cloud gevestigd. Ik vermoed, of neem aan, dat je dan misschien wel gaat betalen voor de gewenste capaciteit ?? Maar zal mijn inloggevens opzoeken en dan eens op die Ziggo site gaan neuzen.

      Groetjes,

      Nancy Geantwoord op 29-11-2018 om 19:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      hartelijk dank. Op de Ziggo Community word nog lang niet alles uit de doeken gedaan, v.w.b. de nieuwe 4K box. Alleen is wel bekend dat deze werkt via the cloud. Maar alles is nog in de testfase, dus verder is het nog koffiedik kijken, al kun je er altijd wel iets meer over vinden natuurlijk.

      En mooier kan ik het niet maken wat betreft de 5400c, en de bundelverkoop van de 5200c. Tijden veranderen, en in de techniek gaat het op het moment razendsnel, wellicht voor velen té snel.

      Je kan eventueel ook nog een externe schijf op de Humax aansluiten. Kun je wel op de Community komen kun je er daar alles over vinden. Ook hierover heb ik een topic aangemaakt. Je kan dan niet direct opnemen op de schijf, maar er wel opnames vanaf de interne schijf op wegschrijven.

      Ook heb ik een topic aangemaakt over het opnemen van de Humax in je netwerk en het gebruik van Filezilla etc. maar daarvoor is helaas wel wat kennis vereist. Staat goed benoemd, maar daarmee zeg ik zeker niet dat het voor iedereen een eitje is...

      Maar wellicht is het aansluiten van een externe schijf wel wat voor je. Heb je 2 Humax 5200c modellen, kan deze ook worden uitgewisseld. Maar ook kun je de bestanden van het ene apparaat zien op het andere. Maar ook hier wat haken en ogen, en een vereiste van wat technische kennis. Dit word overigens niet heel vaak gebruikt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 29-11-2018 om 19:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Blontje hier had al bedacht dat wanneer ik in de woonkamer iets wil zien wat op de 5200c in de slaapkamer staat, dat ik dan gewoon de apparaten even omwissel. En ik hou Marktplaats regelmatig in de gaten. Voor rond de 50 euro heb ik nog wel plaats in mijn huisje voor een 5200c. Is misschien het verstandigst voor niet zo handige blontjes ?

      Ik meen ergens gelezen te hebben dat het cloudgebeuren volgend jaar wordt gerealiseerd. Maar dit is misschien iets te optimistisch.
      Zal het weleens op mijn gemak gaan lezen waar u maar verwijst. Dankjewel Willem Geantwoord op 29-11-2018 om 19:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      ik dacht eigenlijk dat je al 2 Humax 5200c had? Of begreep ik dat verkeerd? Nu ze nog steeds te koop zijn op marktplaats is het best goed er nog eens een in te slaan. Ze gaan best snel weg nu. Is voor veel mensen toch een stuk goedkoper als de nieuwe met mediaspeler die niet iedereen wellicht nodig heeft. Is dus inderdaad best handig voor 'niet zo handige blontjes' hahaha

      Mvg. Willem Geantwoord op 29-11-2018 om 19:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat klopt hoor Willem. Vandaar dat ik ze dus makkelijk kan omwisselen tussen de woon - en slaapkamer. Als alternatief voor een externe harde schijf of dat soort Hocus pocus, kan ik toch beter een 3e apparaat kopen. ;-)) soort van omdenken is dit. Geantwoord op 29-11-2018 om 19:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info