• ik heb hem verhuisd van noorbeek limburg naar ermelo op de veluwe, komt het daardoor soms; andere frquentie daar?

    Gesteld op 23-7-2018 om 12:52 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Ik denk dat de nieuwelingen hier denken dat ze de vraag aan andere gebruikers stellen, zoals het ook bedoeld is. Men is onwetend van de kennis en kunde van Willem en dat hij de master of All hier is met een wel zeer uitgebreide kennis.. De formulering van de vraag straalt ondeskundigheid af maar het is zeer annemelijk dat deze persoon met een werkende Humax 5200C verhuis is vanaf Noorbeek ( een ziggo gebied) naar Ermelo ( een ex UPC gebied) en zig nu af aan het vragen is waarom de humax niet werkt. Ik zie hier echt geen boze opzet. Maar ook is het zo dat wanneeer men niet een bepaald vinkje heeft aangezet men niet de antwoorden en vragen direct terug ontvangt maar pas bij een volgende bezoek hier ziet.
      Geantwoord op 23-7-2018 om 20:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Vraag: "ik heb hem verhuisd van noorbeek limburg naar ermelo op de veluwe, komt het daardoor soms; andere frquentie daar?"

      Gaat het om Ziggo, en ben je nu verhuisd naar oud UPC, ofwel fUPC gebied, zal dat zorgen voor een duidelijke verandering. In fUPC maakte men eerder alleen gebruik van Nagravision codering. Daar kan de Humax niets mee. Nu dat onder Ziggo valt, is dat wel gewijzigd en is er ook het IR-Deto signaal aanwezig, maar Ziggo zal daar geen smartcards uitleveren. En doorgaans zal men geen werkende smartcard meer hebben als men naar een dergelijk gebied verhuist. Je kan nl. geen smartcards meer kopen, en vind je deze wel, zal Ziggo deze niet meer activeren. Koop deze dus niet, want dat is weggegooid geld.

      Is de Humax dan helemaal niet bruikbaar in fUPC gebied? Ja, maar met beperkingen. Zo kun je geen gebruik meer maken van Interactieve Tv en kunnen alleen de vrije zenders, in de volksmond, free to air zenders worden ontvangen. Is dat voldoende, dan kun je dus prima de Humax inzetten. Wil je meer, dan zul je naar de Horizon, nu Mediabox XL van Ziggo toe moeten. Maar deze is niet op te nemen in je netwerk. Althans niet zodanig dat opnames kunnen worden gedeeld.

      Op de site van Ziggo zul je echter doorgaans zien dat de Humax niet bruikbaar is in bepaalde postcodegebieden. Dat heeft echter te maken met het feit dat men niet uitgaat van de vrije zenders, maar met een totale inzetbaarheid. Echter heeft Ziggo recent de Humax 5500c in het gamma, welke word uitgegeven aan mensen die het nu al, of straks zonder het analoge signaal moeten gaan doen. Dat gaat nl. verdwijnen. Deze is alleen maar geschikt voor de vrije zenders, en is dan ook niet voorzien van een cardslot. In de handel is deze Humax te koop als de 5550c, welke niet het Ziggo embleem draagt. Maar de 5100c, 5200c, 5300c, 5400c en 5050c zijn sowieso allen inzetbaar voor de vrije zenders in fZiggo en fUPC gebied.

      Dan is alleen dit van kracht:

      -Frequentie: 16400(0)
      -Modulatie: QAM64
      -Symbol Rate: 6.875 (Hier zul je echter soms/regelmatig 6900 zien/moeten invullen).

      * Let op: Modulatie en symboolrate zijn vaak al correct ingevuld.

      De netwerkcode/ID/netwerk ID kan 4444 zijn of een van de codes zoals hieronder genoemd;

      De netwerkcodes komen overeen met de volgende regio's:

      -43136 = HE Amsterdam (Noord Holland)
      -43138 = HE Lelystad (Flevoland)
      -43140 = HE Heerenveen (Friesland)
      -43142 = HE Zevenaar (Gelderland)
      -43144 = HE Helmond (Brabant)
      -43146 = HE Rotterdam (Zuid Holland)
      -50142 = One way DTV (Gelderland)
      -50146 = One way DTV (Rotterdam)

      Mvg Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-7-2018 om 21:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • En u zou het leuk zijn als de vraagsteller nog even laat weten of het antwoord hem heeft geholpen of dat er meer info nodig is. En ja, zelfs op dit uur ben ik nog aan het testen, aan het antwoorden etc. En dat allemaal vrijwillig. Ik hoop dat daar eens wat meer rekening mee word gehouden.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-7-2018 om 02:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      De vraagsteller heeft al vanaf het begin al zijn “visitekaartje” afgegeven, waarop hij de manier zoals hij zijn vraag heeft gesteld.
      Als je het mij vraagt, laat hij de afloop helemaal niet meer weten aan jou.
      Triest, maar het is tegenwoordig (gelukkig niet bij allen) de slechte mentaliteit !
      Als men uit de “brand” is geholpen, kan je bars...
      Als hij idd. nog niet de moeite doet om de afloop aan je te melden, zou ik de vraag mooi verwijderen.

      Ik wens je nog een fijne dag en houd het een beetje koel met die extreme hitte !

      Hartelijke groet van Carl.
      Geantwoord op 30-7-2018 om 11:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Carl,

      ik heb ook goed last van die warmte, maar dat is een ander verhaal. Er speelt helaas ook meer waardoor me ik me niet bepaald happy voel.

      Maar verwijder ik de vraag, gaan de reacties ook verloren. Ook het antwoord wat ik heb gegeven. Dat zou dan weer jammer zijn daar anderen dit ook kunnen gebruiken. Maar ik denk dat ik het straks wel even ga opschonen, daar er nu natuurlijk berichten tussen staan welke voor mij belangrijk zijn, heb gelezen, maar voor anderen niet van waarde zijn.

      Dank weer voor je bericht. Dat het zo gaat merk ik steeds meer. Men zegt weleens dat de mentaliteit niet verandert, maar ik zie dat toch terdege. Helpen is leuk, en ik heb dat ook altijd met veel liefde gedaan op allerlei plaatsen, maar de lol is er nu eigenlijk wel vanaf. Veel mensen lijken echt niets meer te waarderen. Triest maar waar. Ik zie ook vaak vragen waarin men uiterst netjes is, info geeft en keurig groet, maar zodra het werkt? daar ga ik dan tenminste maar vanuit, lees je niets meer. Ze zijn dan geholpen en hebben je niet meer nodig. Tot een nieuw probleem zich aandient. Negatief? Ja, kan zo overkomen, maar dat is het niet. Het is gewoon puur de realiteit....

      Mvg. Willem Geantwoord op 30-7-2018 om 23:06

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Bedankt Willem voor je respons, op den duur zal je wel aan die mentaliteit gaan wennen, maar het is wel verre van plezierig.
      Wat dat betreft ben je een trouwe doorzetter om ze toch altijd netjes te woord blijft staan, maar
      doe het maar rustig aan met die extreme
      hitte !
      Met vriendelijke groeten van Carl.
      Geantwoord op 31-7-2018 om 19:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info