• Goedemiddag :)
    Ik heb nu nog analoge tv van Ziggo, fUPC gebied. Ik krijg wel digitaal doorgestuurd. Nu heb ik 2 humaxen, de 5200c, waar ik programma's mee opneem. Gaat helemaal goed trouwens. Nu wil ik eerdaags misschien over naar een pakket waar de mediabox XL bij in zit. Kan ik de humaxen dan ook blijven gebruiken om op te nemen? Dus niet voor interactief, dat gebruik ik nu ook niet. Alvast bedankt voor de moeite :) Mvg. Jolanda

    Gesteld op 28-1-2018 om 15:23 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      Ja dat kan. Je dient ze dan alleen apart aan te sluiten en niet door te lussen op de apparaten. Je kan ze dan zo blijven gebruiken als je nu ook al doet. De interactieve funcrie van de Humax kun je in oud UPC gebied ook niet gebruiken, dus dat valt sowieso af. En voor de XL is retour geschikt materiaal nodig, dus dat is even iets om rekening mee te houden. Maarckrijg je de XL heb je ook recht opbeen installatie monteur.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-1-2018 om 18:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: Overigens werken ook de Humax apparaten met een digitaal signaal, dus analoog is ook hier niet echt aan de orde. Je gebruikt dus al het digitale signaal. maar in oud UPC gebied kun je met de Humax alleen de free to air zenders ontvangen. Met de XL ontvang je alle zenders welke in je pakket zitten, omdat deze werken met een (niet fysieke) smartcard.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 29-1-2018 om 11:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Thnx voor de info, de zenders zijn voor nu goed genoeg, de rest kan ik dan met de XL opnemen. Ik heb hem trouwens wel door gelust zitten via coax en een splitter van de tv naar de humaxen en dan allemaal apart op hdmi, is het dan handiger om dan aparte spliters te gebuiken? Geantwoord op 29-1-2018 om 12:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als je de Xl krijgt kun je niet meer doorlussen. De XL heeft n.l. retour geschikt materiaal nodig en dat werkt niet als je b.v. de RF uitgang van de Humax gebruikt.

      Het best kun je in de meterkast, of daar waar het de huisaansluiting van Ziggo zit (AOP) een zeer goede retour geschikte verdeler plaatsen, of een signaalversterker van waaruit je naar de verschillende apparaten gaat. Daarom dus ook mijn eerdere advies beroep te doen op een gratis installatie monteur. De XL werkt n.l. wezenlijk anders als een Humax, en bij een foute installatie kun je nogal in de problemen komen. En het kan ook best zijn dat men het AOP dient te vervangen, omdat ook die niet retour geschikt is. En als dat speelt kan je de XL al niet aanmelden en zal deze dus niet gaan werken. Dat is dus heel anders geregeld als met de Humax, die zonder aanmelden bijna overal kan worden ingezet.

      Het is dus echt van belang dat de installatie vanaf het beginpunt goed word opgebouwd.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 29-1-2018 om 15:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info