• Kan de opgenomen programma's niet meer wissen.
    Druk op het programma wissen, dan verschijnt rechtsboven wissen maar na 3-4seconde stopt hij en staat het programma er nog.
    Bij iemand bekent wat de oorzaak kan zijn

    Gesteld op 27-12-2017 om 15:09 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • dag,

      dit staat al ergens op dit onderwerp, maar hier is het nogmaals. Daar kun je vast wel wat mee. Het niet goed kunnen wissen kan verschillende oorzaken hebben.

      ik kom nogal eens berichten en vragen tegen waarin men aangeeft problemen te hebben met het wissen van programma's bij de PVR's (decoders met harde schijf, zowel intern als extern) van Humax.

      Daarom hier wat tips:

      -Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Breng dan wel vooraf de opnames welke je wilt bewaren in veiligheid, daar deze hiermee verloren gaan. Let op: de gehele schijf wordt hierbij gewist. Heb je daar dus ook nog wat anders op staan, zoals foto's e.d. houdt daar dan rekening mee. Dit kan dus ook helpen issues te voorkomen bij het pauzeren/gebruik van time shift. Ook hiervoor is een deel van de schijf gereserveerd.

      -Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist, alvorens je een volgende wist. Bij kleine bestanden kun je er wel wat meer tegelijk wissen.

      -Wat ik zelf ook heb ervaren is, dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat, en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt ben ik nog aan het uitzoeken, maar ik werk altijd zo, en heb zelden tot nooit dat er iets misgaat bij het wissen.

      -Kun je de opname(s) niet wissen? Speel dan een stukje van de opname(s) af voordat je gaat wissen, of wis eerst een andere bestand dat je wilt verwijderen.

      -In sommige gevallen is de optie 'wissen' niet beschikbaar. Dit komt b.v. voor als de opname nog loopt.

      -Blijft het wissen voortduren, verlaat dan gewoon Media en keer daar later naar terug. Blijft de decoder ook dan wissen, dan kun je het apparaat na het stand-by zetten eventueel even geheel spanningsloos zetten, of een fabrieksreset uitvoeren zonder de harde schijf te formatteren.

      -Soms wil het niet lukken een bestand te wissen. Laat dit dan in eerste instantie staan, en wis een ander bestand dat je kwijt wilt, en probeer daarna het andere bestand te wissen. Wil het wissen daarna ook niet, en ook niet nadat er een stukje is afgespeeld, of andere stappen zijn genomen, schakel dan het apparaat in stand-by, en haal enige tijd de spanning er geheel af. Keert dit regelmatig terug, voer dan een fabrieksreset uit, al dan niet met het samengaan van het formatteren van de harde schijf.

      Ik hoor ook regelmatig dat men vind dat het wissen vrij lang duurt, maar dit komt omdat alles wordt geheel wordt gewist, dus ook de ondersteunende bestanden. De opname is dan dus echt geheel van de schijf verdwenen en dat vergt wat meer tijd.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-12-2017 om 15:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bij mij wist hij soms ook de programma’s niet meer. Ik haal de humax dan 10 minuten van het stroom en dan kan ik mijn programma’s weer gewoon wissen.

      Groetjes Hellen Geantwoord op 27-12-2017 om 18:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Hellen,

      Dat noemde ik ook in de tekst hierboven, maar er zijn situaties waarin het issue steeds terugkeert en dan is het raadzaam het breder aan te pakken, zoals ook is in dat schrijven is opgenomen. Maar uiteraard dank voor je bijdrage.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 27-12-2017 om 18:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info