• Beste Willem, ik heb al een paar jaar een Humax IHDR 5200C in mijn bezit en deze heeft het prima gedaan.
    Sinds enige tijd heb ik bij het aanzetten van de recorder en probleem . Ik moet nu de afstandsbediening tweemaal indrukken voor het apparaat aan gaat. ik heb de baterijen al vervangen echter dit heeft het probleem niet opgelost. Is dit een bekend probleem??

    Gesteld op 2-11-2017 om 13:52 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Beste,

      dat kan aan de afstandsbediening liggen, maar ook aan de Humax PVR zelf. het is raadzaam eerst eens dit te proberen:

      Verwijder de batterijen uit de afstandsbediening en laat deze er minstens 2 uur uit. Druk na deze 2 uur, zonder batterijen! wat willekeurige toetsen in op de afstandsbediening en herplaats de batterijen. Mijn advies is het gebruik van Duracell batterijen daar deze de juiste spanning lang vasthouden en dus niet al na en tijdje last hebben van een kleinere spanningsafgifte.

      Gebruik liefst geen oplaadbare types. Deze zijn vaak maar 1,2 volt, tegen 1,5 bij de 'normale' types, en bij het ouder worden vaak last hebben van langzaam ingaand spanningsverlies.

      Werkt dit niet, voer dan eens een reset uit van de Humax PVR zelf. Het best is dan een uitgebreide reset en dat werkt zo:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

      Ik lees graag de afloop.
      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis Geantwoord op 2-11-2017 om 14:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste WiIlem, ik heb een paar dagen geleden de afstandsbediening gereset dit maakte geen verschil.ndaarna heb ik de 5200 gereset en de dagen er na gaf hij bij het opstarten de melding rA wn een cijfer met een sterretje etc. Vanmorgen startte hij op en ging direct naar de zender. Ik hou hem in de komende dagen in de gaten, en ik zal je hierover op de hoogte houden. Geantwoord op 8-11-2017 om 08:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag.

      Die melding kan kloppen. Bij het terug stellen staan n.l. beide energiebesparende functies weer aan. Daardoor verbruikt de Humax bijna geen stroom in stand-by maar start deze lanzamer op. Ook zal de Humax na enkele uren in stand-by gaan, mits deze niet word bediend.

      Neem je toevallig op, dan zal de Humax meteen beeld laten zien bij inschakelen, daar deze dan al grootdeels werkt.

      Beide opties kun je desgewenst uitschakelen, maar hou dan dus wel rekening met een hoger stand-by verbruik, bijna gelijk aan het verbruik bij gebruik.

      Het werkt zo:

      Ga naar menu
      Instellingen
      Systeem
      Energiebeheer
      Je kan dan de energiebesparing en stand-by uizetten, evenals het automatisch uitschakelen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-11-2017 om 11:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info