• Goedemiddag,
    Ik heb zojuist de Humax iHDR 5200 C aangeschaft ter vervanging van mijn dvd/harddiscrecorder. Voor aanschaf nagevraagd of deze ook voor analoge tv te gebruiken is en dat werd bevestigd. Ik heb de kabel aangesloten op cable in, maar wat ik ook probeer, ik krijg geen zenders. Wat doe ik fout? Ik sta inmiddels al 20 minuten bij Humax in de wacht, dus de hoop dat ik daar iemand aan de lijn krijg is inmiddels niet groot meer.
    Met vriendelijke groet,
    Angelina

    Gesteld op 13-9-2017 om 13:22 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag

      De Humax is uiteraard gemaakt voor een digitaal signaal. Niet voor analoog. Nu weet ik niet welke provider je hebt, maar het lijkt me erg sterk dat je alleen maar analoge zenders ontvangt. Je ontvangt daarnaast eigenlijk altijd ook nog een aantal digitale.

      Kun je, als je nog niet verder bent geholpen door Humax, aangeven welke provider je hebt en wat info geven? Ik vraag me n.l. af of de decoder wel op de juiste manier is geïnstalleerd.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 19:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dankjewel Willem,
      Ik heb een vriendelijke dame van Humax aan de lijn gehad, die mij vertelde dat ik zgn."vrije zenders" zou moeten kunnen ontvangen. Helaas was de signaalsterkte slechts 10% en kon zij mij niet verder helpen. Inmiddels heb ik het apparaat beneden geïnstalleerd en is de signaalsterkte 50%, wat volgens bovengenoemde mevrouw voldoende zou moeten zijn. Er worden nu wel zenders gevonden op het apparaat, maar ik krijg deze niet op de tv te zien. Er wordt wel aangegeven zowel op de Humax als op mijn tv welke zender er geselecteerd is, maar geen beeld. Mijn provider is Ziggo (voorheen UPC), ik heb de hdmi-kabel gebruikt om de beide apparaten te verbinden en de antenne-coax gaat van de Ziggo-aansluiting naar "cable in". Ben ik dan nog iets vergeten?
      Met vriendelijke groet,

      Angelina Geantwoord op 13-9-2017 om 19:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Angelina

      Dat is een heel lieve vrouw inderdaad. We zijn bijna collega's dus we kennen elkaar inmiddels wel.

      Ik pak zo even de pc erbij en zal je dan even verder helpen. In fUPC, ofwel oud UPC gebied dien je in ieder geval inderdaad de vrije zenders te kunnen ontvangen. Maar ondanks dat ook dat gebied nu onder Ziggo valt zijn er nog een aantal verschillen. Zo kun je in fUPC gebied geen gebruik maken van een smartcard van Ziggo, welke je infZiggo gebied overigens alleen nog kan huren i.c.m. een CI module of Humax 5300c. Alles is, ondanks de naam, dus nog niet hetzelfde.

      Word zo vervolgd...

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 19:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Update: Ik heb het netwerk-id veranderd en nu heb ik NPO 1,2,3 en 2 Ziggokanalen. Bij de andere kanalen krijg ik de mededeling dat de smartcard niet werkt. Logisch, want die heb ik dus niet. Houdt dit in dat ik er niet meer op kan krijgen? Dan is het aantal wel heel summier..... Geantwoord op 13-9-2017 om 20:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Angelina,

      buiten de coaxkabel en de HDMI kabel heb je niets nodig. Of je moet de decoder ook willen opnemen in je netwerk. Dan dient deze ook nog te worden aangesloten op het netwerk. Maar dat nu maar even terzijde. In fZiggo gebied kun je, na het aansluiten op het Internet ook gebruik maken van Interactieve Tv, maar dat is in fUPC gebied niet mogelijk.

      Nu even e.e.a. over het instellen van de Humax op het UPC netwerk. Een sterkte van 50% is ruim voldoende, mits de kwaliteit altijd 100% is en de BER 0 blijft. Maar de 10% is veel te laag. maar bij een analoog signaal, wat je nodig had voor de DVD recorder, worden er ook veel minder eisen gesteld aan de installatie (kabels etc.) Het kan dus best zijn dat er e.e.a. vervangen dient te worden. Het AOP, de huisaansluiting van Ziggo, zal men, indien nodig, kosteloos vervangen. Tevens kun je van Ziggo gratis een zeer goede coaxkabel ontvangen, mits niet te lang.

      Voor het fUPC gebied heb je echter andere gegevens nodig als in fZiggo gebied. En dan is het even afhankelijk van je woonplaats, hoe exact in te stellen.

      het eenvoudigst is het hier Klik op deze LINK even te kijken. Daar zie je de handelingen, en de juiste gegevens voor jou gebied. Het best kun je vooraf even een fabrieksreset uitvoeren van de Humax en dan installeren met de juiste gegevens. Je weet dan zeker dat het allemaal goed gaat.

      Nog even wat anders:

      Je dient op de Tv vaak zelf de juiste HDMI ingang te kiezen.
      Bij een Full-HD Tv stel je de Humax in op 1080I. Dat kan tijdens het installeren, of later via de V-Format toets, onderaan de afstandsbediening.

      Is er nog iets lees ik het wel, maar ik denk dat het je in eerste instantie zo wel lukt de beschikbare zenders op te slaan.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 13-9-2017 om 21:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb ook zitten zoeken voor de ontvangst met de humax 5200c in oud UPC gebied wat nu Ziggo is geworden.
      Met googelen kwam ik het te weten.
      Het zit hem in de frequentie en netwerk en symbool waarde in oud UPC gebied.
      Tik op de computer de volgende zoek woorden( Humax 5200c geschikt voor UPC ) en Viola daar staat alles uitgelegd.
      Succes
      Gr Arie
      Geantwoord op 13-9-2017 om 21:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Arie

      Daar verwijst de link welke ik heb geplaatst dan ook naartoe...

      In de meeste gevallen zal dit dan ook werken. In bepaalde situaties dien je gebruik te maken van het verborgen menu, maar doorgaans is dat niet nodig.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 22:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem, inderdaad ik was even te snel had het nog niet gelezen met je link.
      Indertijd heb ik ook het verborgen menu niet hoeven te gebruiken van Ziggo.
      ( menu- instellingen-systeem-systeem formatteren druk dan op .... ) nr 7412359 ( let op ) in mijn geval Regio Rotterdam.
      Gr Arie Geantwoord op 14-9-2017 om 08:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Arie,

      dit "systeem formatteren druk dan op .... )" klopt niet helemaal. Het formatteren is hierbij natuurlijk niet aan de orde/van belang. Overigens is er niet alleen deze code, maar ook nog een kleurcode. Echter is dat hier niet van belang, en noem ik dat dus expres even niet, om het niet moeilijker te maken dan het is. Het gaat er nu om dat Angelina wordt geholpen en zij straks kan kijken via de 5200.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-9-2017 om 21:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Ik ben gisteren niet thuis geweest, maar vandaag weer dapper aan de slag gegaan ;-)
      Helaas kreeg ik met de bovengenoemde instellingen (Frequentie/ID/Symboolwaarde) nog steeds alleen maar NPO 123, Ziggo en een Belgische zender. Ik heb daarna Ziggo gebeld en alhoewel de medewerker eerst mededeelde dat het niet mogelijk was, ging hij toch verder zoeken en kwam met een Netwerk-id dat voor mijn postcodegebied zouden moeten werken en... jawel; ik krijg nu alle zenders door via de Humax en kan deze ook opnemen. Super!! De code die ik doorkreeg staat niet vermeld in het bovengenoemde lijstje, dus die is dan misschien niet helemaal compleet of ik heb het niet goed begrepen.
      Ik wil je graag bedanken voor alle hulp en ik wens je een fijn weekend!
      Met vriendelijke groet,

      Angelina Geantwoord op 15-9-2017 om 13:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info