• Ik heb mijn sennheiser RS 4200 aangesloten op de Humax. Nu loopt het geluid niet synchroom en hoor is een nagalm. Is er iemand die hier een oplossing voor weet?

    Gesteld op 7-3-2017 om 10:26 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag.

      Waarmee hoor je de nagalm? Is dat met de Tv of via een externe weergever zoals een receiver o.i.d? Op de Humax is wel een lip sync correctie aanwezig, maar stel je dat in geld dat voor alle uitgangen. Een galm weghalen met .b.v. een Tv of receiver, kan dus alleen als beide apparaten, of degene die weergeeft, ook voorzien is van een audio delay, ofwel lip sync functie. Is die er niet, rest alleen nog het aansluiten van de hoofdtelefoon op de bron welke ook het 'normale' geluid verzorgd.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-3-2017 om 10:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Kun je wat meer info geven? Is er dan dus geen geluid via een andere weergever? Want dat is wat doorgaans tot dit soort problemen leid. Het geluid van de hoofdtelefoon is dan wat trager of sneller als dat van de Tv of externe weergever.

      En hie is de hoofdtelefoon de Humax aangesloten? Is dat via de optische of via de analoge uitgang gedaan? De hoofdtelefoon zou eigenlijk in beide gevallen, als er geen externe weergever is ingeschakeld, geen echo mogen laten horen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-3-2017 om 20:20

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      We hadden de hoofdtelefoon eerst op de tv aangesloten maar dat gaf een ruis. Toen op de HUMAX met de rode en witte clinch stekkertjes. Nu is er geen ruis maar een dubbel geluid. Eerst via de hoofdtelefoon en daarna via de tv. Dit is heel vervelend. De hoofdtelefoon is voor mijn man omdat zijn gehoor slecht wordt.
      Ria Geantwoord op 8-3-2017 om 09:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ria.

      Dan begreep ik het dus toch goed. Dit is dus wat ik in de eerdere uitleg bedoelde. Vaak zie je, dat wanneer hoofdtelefoon en Tv samen weergeven. Hetzelfde zie je doorgaans als de Tv en een versterker/receiver het geluid tegelijkertijd weergeven.

      Nu is er op de Humax wel een lip sync correctie aanwezig, ofwel een geluidsvertraging, maar vraag is sterk of dat gaat werken. Je vertraagd dan n.l. niet alleen hrt geluid van de hoofdtelefoon, maar ook het geluid naar de Tv. En dan vertraag je dus beiden op precies gelijke wijze, waardoor het verschil dus eigenlijk blijft bestaan, maar iets in tijd opschuift.

      Wil je het geluid via de Tv en hoofdtelefoon weergeven, moet je eigenlijk al uitwijken naar een versterker, soundbar o.i.d. waarop je het geluid van de Tv weergeeft, en waarop je de hoofdtelefoon aansluit. Het geluid op de Tv zelf zet je dan uit.

      Dat is een van de weinige opties welke goed werkt. Een lipsync issue was voorheen een groot probleem, maar is grootdeels verholpen door de audio delay/vertraging op veel apparaten, maar een echo in het geluid als meerdere weergevers tegelijk werken is nog steeds een vaak genoemd probleem, en alleen op b.v. bovengenoemde manier op te lossen.

      Is het zo wat duidelijker voor u?

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-3-2017 om 10:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • We hebben een Bose soundbar, maar als we hem daar op aansluiten met die twee stekkertjes is er helemaal geen geluid.
      Ria
      Geantwoord op 8-3-2017 om 10:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ria,

      is dat dan el een uitgang. Kun je anders even aangeven welk type dat is? Dan zal ik eens kijken wat ik kan vinden. Moet wel zo de deur uit, maar wordt vervolgd.

      Mvg. Willem Geantwoord op 8-3-2017 om 11:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag Ria,

      Ik heb even gekeken naar de Bose Solo 15, en het klopt wel dat de audio aansluitingen daarop ingangen zijn. Dit zijn de gegevens van de Solo:

      Inputs/outputs
      Optical audio input (digital)
      Coaxial input (digital)
      R-L audio input (analog)

      Hier zie je dus dat er alleen maar ingangen aanwezig zijn, en dat er geen enkele uitgang voorhanden is. We hebben hier dus een lastig probleem aan de hand. Ik ga nog even nadenken over een eventuele oplossing, maar helaas kan er dus geen hoofdtelefoon worden aangesloten op de Bose...

      Maar ik hou dit warm.

      mvg. Willem



      Geantwoord op 8-3-2017 om 20:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info