• Hallo,

    Wij hebben de Humax 5200c nog maar net maar plotseling 'scrollt' het apparaat als het ware door. Als ik bijvoorbeeld met de afstandsbediening terugga van NL3 naar NL2 schiet deze door en zie ik alle zenders voorbij vliegen. Als ik dan OK druk stop het scrollen. Dit gebeurt eigenlijk in elk menu, dus ook in het programma-overzicht. Ik klik naar rechts (of links) en alle programma's vliegen weer voorbij.

    mvg
    Ron

    Gesteld op 25-2-2017 om 17:07 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden

    • Dag Ron,

      is de decoder nieuw gekocht of gebruikt? Dat is eigenlijk wel van belang. Ik weet nu n.l. niet of de 5200 nieuw is en dus voor het eerst bij jullie geïnstalleerd, of dat het om een gebruikt apparaat gaat dat al geïnstalleerd was, en jullie deze zo in gebruik hebben genomen.

      Maar ik zou je aanraden deze stappen eens te nemen:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

      De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      Ik hoop dat het een software issue betreft, en zo ja, dan verhelp je dit met bovenstaande. Maar werkt het niet, geef dan even aan of de Humax nieuw is, gebruikt etc.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax
      Geantwoord op 25-2-2017 om 18:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank voor je snelle reactie, Wiilem. Ik ga dit proberen. In het begin deed hij het goed. De recorder hebben wij van iemand vanuit ziggo- gebied overgenomen. Wij wonen in oud upc gebied dus de kaart wordt niet ondersteund en gebruik dus voor de opname alleen de zgn. vrije kanalen. 1, 2 en 3 alleen in HD, de rest digitaal. Mvg Ron Geantwoord op 25-2-2017 om 18:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag Ron,

      is de decoder destijds dan ook geheel opnieuw geïnstalleerd, of zijn er toen alleen wat aanpassingen gedaan? In fZiggo gebied kun je inderdaad ook de gecodeerde zenders ontvangen met een smartcard, maar in fUPC gebied, zijn inderdaad alleen de vrije zenders beschikbaar. Overigens zijn er in fZiggo gebied ook veel zenders vrij beschikbaar geworden. Maar hierin gaat men weer e.e.a. wijzigen begreep ik van Ziggo.

      Maar ik begrijp dat je dus wel de juiste frequentie en ID code weet voor je gebied? Zo ja, dan hoop ik dat dit gaat werken.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 25-2-2017 om 19:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info