• Heb deze Humax 5200c decoder al ruim 4 jaar en was altijd zeer tevreden. Sinds Ziggo met de nieuwen pakketten met de horizon box kwam ,heb ik alleen nog problemen mee.
    Beeld valt weg of blijft stil staan, geregeld E37 E42 meldingen en de melding ‘zender is versleuteld of niet beschikbaar’. De ene keer neemt die wel op en de andere keer doet die net als of die opneemt maar helaas neemt die niet op. Soms werd het beeld zwart soms grijs.
    Ligt het probleem bij Ziggo of heeft de Humax zijn beste tijd gehad en is aan vervanging toe?
    als het zo is welk advies hebben jullie, Horizon mediabox of Humax vervangen?

    Gesteld op 15-1-2017 om 19:31 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden

    • Dag,

      de 5200 kan zeker langer mee dan 4 jaar. De issues ie je noemt hangen tevens niet samen met de komst van de Horizon. Wel wordt er steeds meer geëist van de installatie, dus goede kabels en aansluitingen zijn zeer van belang.

      Maar wat je noemt kan heel goed te wijten zijn aan software issues. De schijf kan ook wel afnemen, maar het is zonde om daarom de decoder weg te doen, en sterker nog: vaak valt het prima op te lossen, maar moet je de stappen, hierna genoemd, wellicht nog eens (gedeeltelijk) herhalen.

      Maar ik werk zeer vaak met Humax producten, en heb daar ook een zeer goede ervaring mee. natuurlijk kan er altijd iets misgaan, maar vaak is dat zonder kosten, met slechts wat moeite, worden opgelost.

      Met de Horizon zie ik nog zoveel issues dat ik er absoluut nog niet voor kies. Ik plats ook op een site van Ziggo, en men weet hoe ik over die box denk.

      Maar probeer eerst dit eens:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

      De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).
      -Is de decoder weer in werking, formatteer dan nogmaals de harde schijf.

      Vaak wordt gezegd maar een nieuwe te kopen, maar heel vaak is dat niet nodig. Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar er zijn dan nog wel wat andere stappen welke je kan ondernemen. Maar Ziggo wil dat we overstappen op de Horizon, dus zodra er wat aan de hand is, moet je maar wat nieuws aanschaffen en dan dus het liefst de Horizon.

      Soms moet je wat volhardend zijn issues op te lossen, maar vaak loont dat prima. Er staat hier een 5200 van iemand die aangaf constant issues te hebben en wel een nieuwe te kopen. Maar zonder kosten doet het apparaat hier weer prima zijn werk. Doe dus nooit iets te snel weg.

      PS: de vraag stond ook bij de 5050. Deze heb ik inmiddels verwijderd.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics




      Geantwoord op 15-1-2017 om 20:47

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • goedenavond Willem,
      ontzettend bedankt voor u reactie en adviezen.
      zal volgend weekend met deze van uw genoemden stappen aan de slag gaan.
      Eerder zal het niet lukken ivm. drukke werkweek.
      Maar zal in ieder geval laten weten welk resultaat het bovengenoemde advies opleverde.

      M.v.g. Peter

      Geantwoord op 15-1-2017 om 21:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Heb heel wat problemen gehad met Ziggo (nieuwe buitenkabel) en de kwaliteit van het signaal onder de 40 %, overgestapt op de Horizon nadat het signaal bij de tuner +50% was. Geen problemen met de Horizon, wel voordelen meer opname mogelijkheden 4 tegelijk!!, en ook nog kijken. Als je te laat inschakelt om te kijken kun je vrij makkelijk terug naar het begin vh programma. Zo zijn er nog meer mogelijkheden o.a. meer series en films gratis te zien, wel een iets duurder pakket. Maar heel blij met de overstap ( ook de afstandsbediening reageert snel, in tegenstelling tot de Humax 5200.
      Gr
      Koos Geantwoord op 16-1-2017 om 12:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Koos,

      Dan ben je een van de gelukkigen. Kijk maar eens op de Ziggo community. Er zijn gewoon nog teveel klachten met de Horizon.

      Dat deze meer opties en mogelijkheden heeft is zeker waar. De box is veel uitgebreider dan de Humax. Alleen begrijp ik de reactie niet dat de Horizon sneller zou reageren op de afstandsbediening dan de Humax. Deze laatste reageert hier juist zeer vlot op, maar doet deze dat niet kan een reset het issue oplossen.

      Ik werk al vanaf de Fox c met hun decoders/pvr's en ben er zeer tevreden over. Vanaf de Fox ook eens benaderd door Humax en vanaf die tijd gaan testen en ondersteuning gaan verlenen voor het bedrijf. En dat zou ik niet volhouden als ik niet achter hun producten sta. Maar goed, een ieder heeft zo zijn ervaringen. Ik ben echter van mening dat veel issues vrij simpel zijn op te lossen en dat basering ik uiteraard op mijn ervaringen.

      Mvg Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 16-1-2017 om 12:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Bedankt voor je reaktie ik zal zeker daar kijken voor reacties. Maar over de humax, zowel die van mij als die van een van mijn volwassen kinderen reageert traag of niet op de afstandbediening. Zal de reset proberen, weet alleen nog niet wat je daarmee bedoelt. Zal even kijken.
      Met vr gr
      Koos Geantwoord op 16-1-2017 om 13:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Koos,

      Hierboven lees je hoe een uitgebreide reset werkt. Je kan dat ook uitvoeren zonder de schijf te formatteren. Opnames blijven dan bewaard maar software issues worden verholpen.

      Gebruik ook geen oplaadbare batterijen daar deze vaak maar 1.2 Volt zijn, terwijl gewone batterijen 1.5 Volt zijn.

      Mvg Willem Geantwoord op 16-1-2017 om 13:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ik heb ongeveer dezelfde problemen gehad, na veel bellen van ziggo een
      nieuwe 5200C ontvangen. Moet het apparaat nog installeren.
      Misschien beter en goedkoper.
      met vr. gr. HENK Geantwoord op 16-1-2017 om 21:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je krijgt nu geen 5200 meer van Ziggo, want alleen de 5300 wordt nog uitgeleverd/ verhuurd. Het verkrijgen van losse smartcards is eveneens aan banden gelegd, en de zelf gekochte worden niet meer geactiveerd.

      Ps ik heb nu ook hier gereageerd op de andere kwesties, maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat deze worden aangekaart bij de vraag van de eerste persoon, daar er anders van alles door elkaar gaat lopen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 17-1-2017 om 08:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dat is heel bijzonder, want Ziggo levert al langere tijd alleen nog de 5300c uit. Wellicht is dit gedaan, omdat de 5200 die je had ook bij hen vandaan kwam, en je wellicht nog garantie had, maar op hun site vind je ze niet meer.

      Nieuw zijn ze nog wel te koop, evenals de 5300 en 5400. Maar krijg of koop je daar een smartcard bij, zal men deze niet meer activeren...

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 17-1-2017 om 13:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info