• De input van onze humax 5200 is met een coaxkabel aangesloten op de muuraansluiting.
    Is het mogelijk om deze coax (tbv het ingangssignaal van de humax) te vervangen door een draadloze verbinding bijv. met een oplossing van marmitek?

    En is het ook mogelijk om de coax van het output signaal van de humax naar de tv te vervangen voor een dergelijke draadloze oplossing?

    Wat zijn de eventuele voor- en/of nadelen van input versus output vervangen door een draadloos systeem?

    Hartelijke dank. Erik Visser

    Gesteld op 23-8-2016 om 17:12 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Erik,

      je zit helaas vast aan een coax kabel voor de Humax. Draadloos is geen optie. Wel is het mogelijk de decoder draadloos aan te sluiten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om, indien je met de kabel op Ziggo bent geabonneerd, gebruik te maken van ITV . Het Internet mag dan eventueel wel van een andere provider zijn.

      Ook de coax (RF) uitgang van de Humax, indien je die al wilt gebruiken, dient bedraad te geschieden. Maar vaak laat men deze verbinding weg, of men moet al gebruik maken van een CI module, of de digitale tuner in de Tv zelf, naast de Humax. Maar doe je dat niet, kan de coaxkabel van decoder naar Tv dus vervallen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 18:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)

      En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?

      Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar.

      Of verandert er iets aan het signaal? Geantwoord op 23-8-2016 om 19:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De Humax werken allemaal op identieke wijze. dat houdt dus in dat de werking identiek is. Types die anders werken heeft Humax niet.

      Gr. Willem Geantwoord op 23-8-2016 om 20:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)
      En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?
      Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar".

      In dit geval heb je het niet over het uitgangssignaal, want dat loopt via HDMI. je kan de RF uitgang van de decoder wel aansluiten op ene Tv, maar dat is dan enkel om eventueel analoog te kunnen kijken, of zoals gezegd, via een CI module en/of de digitale tuner in de Tv.

      maar gebruik je die niet, heeft het helemaal geen zin de coaxkabel vanaf de Humax op de Tv aan te sluiten. Maar draadloos werken heeft altijd nadelen en beperkingen. Ik zou dat zeker niet aanraden voor het voeden van een decoder, maar ook het draadloos werken, in plaats van een HDMI kabel is sterk af te raden. Soms kan het niet anders, maar als ik nu uitga van de te overbruggen afstand zou ik zeker, in alle gevallen, bedraad werken.

      Zelfs bij het aansluiten op het internet raad ik dat aan. Een dongel werkt, maar ook die heeft zijn beperkingen. Kan het bedraad, altijd doen, en een goede coaxkabel is gewoon betrouwbaar.

      Gr. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 20:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag onbekende,

      dank voor de reactie. Zelfs het draadloos verzenden van het HDMI signaal heeft niet mijn voorkeur. Ik zie daar te vaak storingen bij langskomen. Kan het bedraad, altijd doen. Maar dat is natuurlijk mijn opinie.

      Gr. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 20:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ok, ik heb een scart en een coax van mijn humax naar mijn tv lopen. Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken. Geantwoord op 23-8-2016 om 21:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      dat je scart en coax op de Tv hebt aangesloten kan, maar heb je geen HD Tv? tegenwoordig gebruik je n.l. altijd HDMI en geen geen scart. Op een HD Tv zal de weergave via scart dan ook niet heel fraai zijn.

      Voorts schrijf je dit:

      "Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken".

      Dat klopt ook, maar doorgaans zal; men daarvan geen gebruik meer maken als een decoder/PVR als b.v. de Humax wordt gebruikt, tenzij je een Humax model gebruikt met maar 1 tuner. Soms kijkt men nog via een CI module of via de digitale tuner in de Tv, maar doe je dat niet, en je kijkt toch altijd via de Humax, kan de coax van Humax naar Tv vervallen. Ik gebruik die zelf ook niet, daar ik altijd kijk via de Humax 5400c of een van de andere modellen.

      Is het zo wat duidelijke?

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 23-8-2016 om 23:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wij zijn tevreden met het beeld via de scart. Maar als je het hdmi uitganssignaal van de humax draadloos kan versturen schakelen we over naar hdmi. Want het gaat vooral om draadloos kijken.

      Wij kijken eigenlijk niet via de humax. Ook is het beeld via de humax niet beter dan via de tv tuner.

      Soms nemen we 2 programma's op Dan worden dus beide tuners van de humax gebruikt voor opname. En dan moet je wel via de tuner van de tv kijken.
      Werkt dit ook nog als we overschakelen van coax naar hdmi of is dan de tv tuner van de televisie niet meer te gebruiken? Geantwoord op 24-8-2016 om 00:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Overigens heb ik geen enkel probleem met analoog tv kijken.

      Als ik input of output van de humax draadloos kan maken en beide tuners van de humax kan blijven gebruiken en ook de tv tuner dan ben ik dik tevreden. Ook als de beeldkwaliteit minder is. Ook als ik dan alleen analoog kan kijken (dat doe ik volgens mij nu ook). Geantwoord op 24-8-2016 om 00:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      geloof me, HDMI is vele malen fraaier. Maar staat de Humax niet bij de Tv? Doorgaans is dat wel zo, en begrijp me a.u.b. niet verkeerd, maar als dat nu ook zo is, wat is dan het bezwaar met een HDMI kabel te werken? Dat is toch iets wat eigenlijk altijd wordt gedaan, en ik moet zeggen, dat ik zelden of nooit, en ik verleen al zeer lang ondersteuning aan Humax, de vraag krijg of het draadloos kan.

      En HDMI kan dus wel draadloos, maar coax niet, en dat eerste was in eerste instantie de vraag.

      Maar als de Humax nu is aangesloten middels scart en wellicht niet eens op RGB staat, dan zal het beeld er inderdaad niet veel beter uitzien als via de Tv tuner. Maar dat ligt bij HDMI totaal anders. Dan ziet de weergave er veel beter uit. Het is dan ook een HD decoder en als je een HD Tv hebt, vraagt die eigenlijk ook om HD bronnen.

      Inderdaad kun je niet altijd 2 zenders opnemen en een 3e bekijken, maar daar zijn wel uitzonderingen op. In een aantal gevallen kun je n.l. wel 2 zenders opnemen en een 3e bekijekn, hetgeen te maken heeft met de streams waarin betreffende zenders zich bevinden. Neem je 2 zenders op, en je drukt op de OKE toets, zie je zenderlijst. Alles in wit kan dan nog worden bekeken.

      Als je overschakelt op HDMI wordt alleen de weergave beter, maar verder blijft alles gelijk, indien je de coaxkabel van de decoder naar de Tv ertussen laat zitten. Daar veranderd dus niets aan, en dat betekent dus ook dat je gewoon via de Tv tuner kan blijven kijken, indien je dat wenst. En als de decoder inderdaad vlakbij de Tv staat, zou ik een HDMI kabel plaatsen. Veel goedkoper dan draadloos, en tevens veel betrouwbaarder. Het resultaat, zal, zeker als je de Humax instelt op 1080I stukken beter zijn.

      Kortom: er verandert niets aan de werking, maar de weergave komt wel op een veel hoger niveau te liggen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-8-2016 om 10:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Analoog kijken raad ik zeker niet aan op een HD Tv. Maar dat is een persoonlijke kwestie. Echter zie ik niet in waarom je de in- of output van de decoder draadloos zou willen maken. Een iets minder goede weergave is niet mogelijk bij digitaal en dat betekent dus, dat wanneer de invoer op de Humax niet in orde is, er artefacten (beeldfouten als strepen, blokjes, of geheel wegvallend beeld gaan ontstaan). dat moet je niet willen, want dat betekent ook dat je deze ziet in de opnames, of erger, de decoder gaat aangeven dat het afspelen van een opname niet meer mogelijk is, en je deze dus niet kan bekijken, alleen wissen.

      En er is nu toch ook een coaxkabel aanwezig tussen decoder en huisaansluiting? Waarom zou die nu weg moeten? En nu je gebruik maakt van scart zit er dus ook een scartkabel tussen de Humax en de Tv, en die dikke kabel, wordt dan gewoon vervangen voor een dunnere HDMI kabel.

      Ik denk dat je het jezelf te moeilijk maakt en geloof me, ik heb hier echt wel ervaring mee. Ik verleen al zeer lang ondersteuning voor Humax en het bedrijf kent me goed. Maak het jezelf niet te moeilijk. laat de coaxkabel zitten, daar je anders alleen maar in de ellende terecht komt, en vervang de scart door HDMI. dat is echt het beste. Begrijp me niet verkeerd, maar het ontgaat me een beetje, waarom je dit allemaal draadloos zou willen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 24-8-2016 om 10:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,
      Mijn ervaring met scart is dat ook het audiovolume moeilijker te regelen is dan met HDMI bij gebruik van de Humax(afstandsbediening).
      groetjes,
      Theo Geantwoord op 24-8-2016 om 13:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info