• Dag Willem,
    Betreft Humax 5200C
    Kort geleden heb ik een nieuwe afstandbediening besteld bij Humax omdat de oude keuren begon te vertonen. Getracht de nieuwe in te stellen met de codes uit de gebruiksaanwijzing zodat ik ook mijn Philips TV er mee kon bedienen. Geen enkele 3 cijferige code, behoudens knipperen van de led's, werkte. Humax gebeld en nieuwe 4 cijferige codes gekregen. Ook daarmee geen enkel resultaat. Voor de Humax werkte echter wel alles. Uiteindelijk de nieuwe afstandbediening terug gestuurd en het geld geretourneerd gekregen. Humax had hiervoor geen oplossing. En nu gebruik ik nog steeds de oude afstandbediening. Het probleem dat de nieuwe afstandbediening niet is te gebruiken voor de TV en de oude wel is daarmee echte niet opgelost. Een echt drama is het op dit moment niet maar als de huidige afstandbediening het laat afweten dan wordt ik verplicht met twee afstandsbedieningen te gaan werken, een voor de Humax en een voor de TV. Reuze onhandig. Heb jij hiervoor nog een advies of oplossing?
    Met vriendelijke groet,
    J.M.P.(Hans) Urbanus

    Gesteld op 27-7-2016 om 16:41 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hans,

      dat is een wat vreemd verhaal, want als het goed is heb je een identieke afstandsbediening van Humax opgestuurd gekregen. Nu geef je aan dat je 4 cijferige codes hebt gehad, maar het aparte daaraan, is, dat de nieuwe afstandsbedieningen niet meer werken met 4 cijfers. Je zal dan ook zien dat de led al na het invoeren van 3 cijfers zal blijven branden.

      Alleen de oudere Humax 5050 werkte nog (gedeeltelijk) met een 4 cijferige code. Ik schrijf met opzet, gedeeltelijk, want later werden ook daarvan de afstandsbedieningen 3 cijferig.

      Maar dat wil ook weer niet helemaal zeggen dat een 4 cijferige code helemaal niet kan worden gebruikt. Want heb je zo'n code, maar een afstandsbediening met een 3 cijferig systeem, laat je de eerste van de 4 cijfers, doorgaans een 0, weg. Even een voorbeeld: een code als 0264, word dan 264.

      De Humax zelf is voorgeprogrammeerd in de afstandsbediening, dus dat werkt altijd wel, maar in het systeem zoals hierboven beschreven kan het soms misgaan. Echter zijn de afstandsbedieningen die je bij de Humax geleverd kreeg, en de nieuwe, identiek en dus zou de nieuwe ook moeten werken op de Philips. Maar wellicht is er dan dus een 'afgeknipte' 4 cijferige code nodig.

      Maar anders is het altijd nog mogelijk een Logitech te gaan gebruiken, welke veel meer opties kennen (afhankelijk van het type) en veel meer apparaten ondersteunen. Die zijn er ook al vanaf zo'n 30-35 Euro, maar als het zo nog werkt, zou ik het even zo laten.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 27-7-2016 om 17:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Dank voor je antwoord. Vergat nog te schrijven dat ik nog een tweede (nieuwe) afstandbediening kreeg toegestuurd. Echter het zelfde resultaat. Wat je schrijft over de 0 weglaten heb ik ook geprobeerd en ook geen resultaat. Volgens Humax zouden de print en software gelijk zijn van de oude en nieuwe afstandsbedieningen. Maar toch, ik kan er geen chocolade van maken. Werkt de Logitech ook met de Humax?
      Met vriendelijke groet,
      J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 27-7-2016 om 22:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans,

      toch een apart verhaal. Ik zal het daar toch ook eens over hebben met Humax, want het kan toch niet zo zijn dat een nieuwe afstandsbediening niet kan worden gebruikt voor alle opties. Ik zie toch ook wel vaker dat men een AB omruilt of vervangt, en ik zie dan zelden dat het niet werkt, alleen kom ik dus wel tegen dat men aangeeft dat de afstandsbedieningen al reageren bij 3 cijfers. En dat klopt dus wel.

      Ik ga eens kijken of ik wat wijzer kan worden in deze.

      De Logitech ondersteund zeer veel merken, maar heeft ook nog een leerfunctie. Kijk anders eens op de site van Logitech, of neem eens contact met hen op.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-7-2016 om 22:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info