• Ik heb een vraag of de volgende situatie mogelijk is te maken en hoe het zou moeten als het kan. Beneden op een humax 5200 iets opnemen en dat het mogelijk is om deze opname beneden is te bekijken maar ook tevens boven op een humax 5200.

    Ik hoor graag iemand met een antwoord. Momenteel staat er alleen nog maar een humax 5200 en is er verder nog niks aangeschaft.

    Mvg wander

    Gesteld op 23-7-2016 om 20:36 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Die optie is er inderdaad, maar daar wordt doorgaans weinig gebruik van gemaakt en ik moet dus even zoeken of ik daar nog wat over heb. Maar heb je 2 Humax 5200 is het dus wel mogelijk en dien je 1 decoder in te stellen als 'zender' en de andere als 'ontvanger'. Je werkt dan met de DLNA optie van de apparaten.

      Echter zal er vaak gebruik worden gemaakt van een draadloze verbinding en dat leidt nogal eens tot problemen. Daarom worden in zulke gevallen de opnames ook nogal eens op een externe harde schijf gezet, welke je dan aansluit op de andere decoder. Nu zijn die bestanden niet altijd uitwisselbaar, zo lukt dat b.v. niet tussen een 5200 en een 5050, maar bij 2 identieke modellen is het sowieso geen probleem. Zou je een 5400 hebben geldt datzelfde daar beide decoders/PVR's op hetzelfde platform zijn gebouwd.

      Nu is hier al erg veel geplaatst, maar ik weet niet zeker meer of ook hier het koppelen an 2 decoders aan bod is gekomen, of dat ik dat destijds elders heb genoemd. Ik plaats hier en elders zoveel dat ik dat natuurlijk ook niet allemaal kan onthouden, maar ik ga het even opzoeken.

      Wellicht is het hier ook terug te vinden als je op 'delen' zoekt, maar dat ga ik even proberen. Moet toch ook weer eens wat opschonen, dus wellicht kom ik het hier tegen, en anders komt het sowieso wel goed.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-7-2016 om 21:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank alvast voor de moeite en energie. Nu werk ik wel in een winkel die deze apparaten verkoopt maar de term DLNA is mij onbekend. Misschien omdat het iets van Internet is aangezien wij daar verder niks mee doen. Geantwoord op 25-7-2016 om 09:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • DLNA gebruik je als je de decoder opneemt in je netwerk en bestanden wilt delen/uitwisselen. Je gebruikt dat b.v. ook als je de decoders opneemt in je netwerk om zo bestanden te delen, zodat je b.v. de opnames kan verplaatsen naar de PC, daar kan opslaan, of b.v. op DVD kan branden.

      Bij de Internet instellingen vind je deze optie terug.

      Ik zit op het moment nogal in de lappenmand, maar lat z.s.m. wat weten t.b.v. je vraag. Maar zoals gezegd wordt het koppelen tussen 2 apparaten niet zo vak toegepast, en als het kan zou een Lan/UTP kabel het best werken, maar vaak is men toch op ene dongel aangewezen, met regelmatig de daarbij behorende issues.

      Wordt vervolgd.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-7-2016 om 18:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb even gezocht en hier: Klik op deze LINK kun je zien hoe de Humax kan worden opgenomen in je netwerk, maar ook wordt het DLNA – media delen besproken. Ik denk dat je hiermee wel uit de voeten kan.

      Mvg. Willem Geantwoord op 25-7-2016 om 23:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info