• Beste Willem, zo af en toe kom ik met een vraag op je mogelijke snipperdag Alsvolgt ; We hebben Ziggo als provider en kijken via de Humax 5200c
    We hebben sinds een paar dagen last van heel even wegvallen van het beeld vooral bij Ned 1 2 en 3 Er verchijnt heel kort een melding in zwarte balk met tekst er is bij u een storing E48-32 soms enkele malen achter elkaar deze storing en later helemaal niet meer .Op andere zenders geen storing soms op Belgie 1 Alle kabels nagezien en toevoerkabel naar de Humax is dubbel geisoleerd Er is ook een Wifi aangesloten welke we voor de PC gebruiken. Wat kan de oorzaak zijn ???? of een tip om dit te verhelpen Groet van Henk op eindelijk een zomerse dag

    Gesteld op 6-5-2016 om 10:56 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Beste Henk,

      ik heb alleen maar snipperdagen... Maar wat je noemt kan kloppen. Dit is een euvel dat de laatste tijd vaker voorkomt en waar je zelf niets aan kan doen. Ik zag het gisteren ook een paar keer voorbij komen en dit komt dus bij de provider vandaan. Je zou het daar kunnen melden, maar ik vrees dat ik al weet welk antwoord je zal krijgen.

      En mocht het dan inderdaad zo uitpakken, dat je van alles moet gaan nakijken, hou dan de eer aan jezelf en begin daar niet aan, want dat helpt je niet vooruit. Zou je een storing hebben door instraling, of door het gebruik van 'verkeerde' kabels, dan zou je andere issues moeten zien als artefacten (beeldfouten) maar dat is niet het geval. Je ziet meteen een foutmelding, en die kan, zonder dat jet goed kan lezen, ook alweer weg zijn, waarna vervolgens de weergave weer uitstekend is.

      Je kan het dus wel melden bij Ziggo, maar het lijkt me ook wel dat dit daar al bekend is.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 6-5-2016 om 14:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem bedankt voor de reactie, dat je niet meer kunt snipperen betekend dat je niet de jongste meer bent zoals de schrijver hier en dan vallen klusjes met electronica niet mee, zal dus de boel wat oprakelen bij Ziggo. Wens je een fijn weekend met veel zon...insmeren zal wel niet meer nodig zijn.....Groet van Henk. Geantwoord op 6-5-2016 om 14:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      inderdaad ben ik niet meer zo jong, maar het niet meer snipperen heeft een andere oorzaak: niet meer kunnen werken. En dus heb ik me later maar gericht op het Internet. Heb nu toch wat om handen, en anderen hebben daar vaak ook weer baat bij. Je moet toch wat he? Maar dat veranderd het leven wel ingrijpend.

      Maar inderdaad, noem het gewoon op bij Ziggo. Het is trouwens iets dat al langer speelt, maar het lijkt erop dat het niet in alle gebieden voorkomt. Echter weet ik dat niet zeker, maar ik zie ook elders de meldingen erover en dan kun je zelf wel van alles gaan uithalen, maar dat gaat je dan toch niet helpen.

      Het komt hier echter zo weinig voor dar ik me er eigenlijk niet zo druk om kan maken, maar ik zag van de week ook een mislukte opname door een ontbrekend antennesignaal. Dan kun je zo'n opname doorgaans nog prima weergeven, mits die start, maar je zal dan zien dat het even is misgegaan.

      Ik blijf zoveel mogelijk uit de zon, maar het is tenminste beter als wat we hebben gehad. Jij ook een goed weekeinde!

      Mvg. Willem Geantwoord op 6-5-2016 om 19:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Henk en Willem,
      Ik heb het ook gehad. Alle zenders op zwart. Het analoge signaal blijft gewoon werken. Een aantal keer, maar niet langer dan een minuut.
      Die artefacten komen ook regelmatig. Eerlijk gezegd doe ik er ook verder niks mee met meldingen naar Ziggo.
      Met mijn snipperdagen moet ik het nog een paar jaar doen.
      groet,
      Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 08:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Theo, je meld ..heb ik ook gehad..... dus nu niet meer ? kijk je geen TV meer ?? of heb je een oplossing Inderdaad meld Ziggo dat je de fabrieks instellingen opnieuw moet doen. Ik geloof niet dat dat helpt en het de straling is van Zendmasten G4 ??? Vreemd is dat het niet altijd isof iemand die zijn GSM gebruikt in de buurt Vind nergens een tip als alleen veel afschermen door dubbele isolatie . Gr van Henk Geantwoord op 7-5-2016 om 10:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Jawel Henk, ik kijk regelmatig TV. En misschien moet ik ook eens meer afgeschermde kabel gaan gebruiken. Zolang het mee valt laat ik het zo. Maar die paar keer dat de boel kort op zwart ging vond ik wel raar. Die fabrieksinstellingen doe ik binnenkort wel een keer. En G4 ?, tja, mijn mobiel staat ook meestal aan.Ik zie daar geen probleem mee.
      groet,
      Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 14:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      maar heb je het dus ook over artefacten. Die ziet Henk volgens mij niet, en ik dus ook niet. De melding die hij aangeeft komt in mijn geval zeer weinig voor, maar dat zie ik dus ook elders. En als ik het het al heb, is het zo kortstondig, dat ik de melding soms niet eens kan lezen, of het is alweer in orde. Gisteren b.v. weer niets gezien, maar het is dus wel iets dat speelt.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 7-5-2016 om 16:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Henk,

      een fabrieksreset heb ik pas nog gedaan, omdat ik veel test, maar dat heeft niets uitgehaald hoor. En datzelfde zie ik bij anderen ook. Dat noemt het probleem afschuiven... ;-) Heb je zendmasten/4G in de buurt, en last van instraling, dan zie je beeldfouten en niet zo nu en dan een korte melding. Bij die melding valt duidelijk het signaal even weg. Dat licht dus echt anders.

      Heb je last van 4G of instraling van de kabels, dan zijn daarvoor, overigens vaker genoemd, dubbel afgeschermde kabels. Bij een standaard kabel, ook al is deze normaal gesproken toereikend, is de afscherming dan niet goed genoeg en zal dus instraling mogelijk zijn. Maar nogmaals, dat uit zich in duidelijk ander klachten als een foutmelding, zoals nu het geval is.

      Maar Henk, je hebt helemaal gelijk, als je geen Tv meer kijkt, zij de klachten te verwaarlozen... ;-)

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 7-5-2016 om 16:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem...Wij als oudjes gaan s avonds na het diner...in een gemakkelijke stoet TV kijken en het liefst naar detectieve, s die er bijna niet meer zijn en dat die storingen E48-32 daar word ik dan gestoord van Een eigen opname geeft geen storing . Kastje aan de muur vlakbij de TV is vernieuwd Van Ziggo een nieuwe Kabel, dus ergernis.Kijk als je wat jonger bent kun je de keuze maken we kruipen lekker onder de wol....maar wij 81 en 75 kijken liever ...... en zoeken dan een ongestoorde zender. Denk dat ik maar Ziggo bel dat er een monteur moet komen... vernam al dat als er weinig klanten in de buurt wonen ze geen haast hebben en wacht op een bericht dat als je de fabrieks instelling doet de storingen over zijn Groet van Henk en een fijne??? avond maar het is mooi weer Geantwoord op 7-5-2016 om 17:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      zo zie je maar: je weet hier nooit wie er aan de andere kant van de lijn zit. Vandaar dat ik dat ook nogal eens opmerk als ik wat kritiek krijg op een uitgebreid antwoord. Heb je dit issue toevallig ook net op het Ziggo Community geplaatst? Die man was n.l. ook 81... Kan toeval zijn, maar ook daar heb ik gereageerd...

      Je kan evenwel nog eens wat stappen ondernemen zoals deze al eerder op dit forum zijn genoemd, en de decoder eens terug stellen naar de fabrieksinstellingen, indien dit duidelijk voor je is, maar of het gaat helpen? Ik zet daar sterk mijn vraagtekens bij, omdat het veel vaker voorkomt en dat kan bijna geen toeval zijn.

      Dit oudje houd ook nog wel van Tv kijken, maar ene muziekje op zijn tijd vind ik ook heerlijk, al is dat er de laatste weken niet van gekomen, omdat ik nogal in de lappenmand zat/zit. Dat is toch ook niet alles.

      Maar ik begrijp de ergernis, want zeker als je favoriete programma steeds wordt onderbroken is dat niet prettig en kijkt dat niet ontspannen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-5-2016 om 17:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ziggo Community net lid geworden en Willem heeft gelijk Jij bent in elk geval lekker bezig met muziek. Wij luisteren niet meer naar muziek, Jaren lang door een buurman gepest met harde muziek bijna dag en nacht maar is nu ca 3 jaar weg en nog luisteren we bijna niet, het zit er niet meer in.
      groetjes van Henk Geantwoord op 7-5-2016 om 18:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      wat ik dacht klopt dus wel. Ik heb daar net nog even gereageerd, maar ik denk dat het een goede zaak is dat Ziggo even bij je langskomt, mede ook gezien de situatie, die me nu ook wat duidelijker is.

      Maar het is inderdaad zeer onplezierig als je last hebt van een ander zijn geluid. Ik heb hier destijds wat geluidswanden geplaatst, maar ook dan moet je er natuurlijk wel rekening mee blijven houden, want als een huis gehorig is, krijg je niet alles eruit.

      Maar muziek is wel vaak iets dat me weer een beetje mens kan laten voelen. Over het algemeen draai ik ook rustige nummers, maar niet altijd kom ik er aan toe, of zet ik me ertoe.

      Ik wens je veel succes en laat Ziggo je gewoon even helpen. Daar betaal je tenslotte ook voor.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-5-2016 om 19:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem, Afgelopen weekend heb ik een paar keer korte tijd alle zenders op zwart gehad. Ongeveer een minuut. Ik heb mijn Humax opnieuw opgestart en het euvel was weg. Dat is een paar keer gebeurd. Ik had het over artefacten omdat jij het er over had.
      Nu is alles weer een week lang goed.
      groet,
      Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 20:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      dank voor je bericht. Vaak gaat het maar om enkele zenders. Henk geeft dat elders ook aan. Maar het is goed te zijn dat jij het in ieder geval hebt kunnen oplossen. Ik heb ook wel eens wat problemen, maar in mijn geval moet de decoder even naar Humax, daar de harde schijf issues gaat vertonen. Dat is langer aan de orde, maar ik ben er nog niet aan toegekomen hem die kant op te sturen.

      Maar ik hoor regelmatig dat men last heeft van een zeer kortdurend wegvallend beeld, en daar moet wellicht Ziggo zich eens over buigen, zeker als het niet lukt dit zelf op te lossen en dat blijkt nogal eens het geval.

      Het is trouwens erg rustig op de site. We hopen dat dit weer aantrekt, want daar moeten we het toch van hebben. Daar hopen we dus maar op.

      Helaas ook niets meer gehoord van Hans en dus heb ik mijn vraag, evenals een paar andere waar geen reactie op kwam, maar weer verwijderd. Uiteraard hoop ik dat men deze site/me kan vinden als het nodig is.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-5-2016 om 21:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste lezers,

      Henk schreef elders:

      "Willem
      Dank voor je melding, gisteren een kleine aanpassing gedaan zoals hierboven omschreven en wel de Humax spannings vrij/smartkaart eruit -coax eruit/stroom erop bericht gezien e52 /coax erin smartkaart erin. Toen kreeg ik beeld en de hele avond geen storing gehad Geen fabr. instelling doorgevoerd, hou dat als er weer pr0blemen komen".

      Wil je dit ook uitvoeren, gebruik dan de uitgebreide reset, zoals hier omschreven, waarbij dus ook de smartcard wordt verwijderd en de decoder dus wel terug wordt gesteld naar de fabrieksinstellingen. Overigens heeft dit in mijn geval niet geholpen, maar het lijkt erop dat dit bij Henk anders ligt en dus werkt het wellicht ook in jullie geval.

      Henk,

      nogmaals dank voor je bericht, en degene met hetzelfde issue: probeer het gewoon eens. Baat het niet dan schaad het niet.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 8-5-2016 om 19:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info