• Beste,
    Wanneer ik de tv aan doe en ik wil b.v. via de media een opgenomen programma bekijken dan is het veld van Media leeg, dus doe ik de tv opnieuw uit en weer aan en dan is de media weer aanwezig. ook tijdens het opnemen valt de media weg en er verschijnt een tekst dat de opslag limiet vol is en daardoor niet meer opgenomen kan worden, maar dat kan helemaal niet want de opslaglimiet is niet eens voor de helft vol, kunt u mij vertellen wat hier aan te doen is?

    Gesteld op 26-4-2016 om 21:42 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      het kan niet zo zijn dat de Media opslag leeg is en weer gevuld als de Tv wordt uit en ingeschakeld. Dat kan wel voorkomen als je de decoder (Humax) een keer uitschakelt.

      Een een ander kan wijzen op een software issue, maar daar de decoder aangeeft dat de opslaglimiet is bereikt, kan het voortkomen uit de harde schijf.

      Het is ten eerste aan te bevelen een tiental minuten de spanning geheel van de decoder te halen en deze na het opnieuw opstarten direct terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Vink dat vakje dus niet aan.

      Voorts dien je z.s.m. de opnames welke je wilt bewaren veilig te stellen, maar de kans is aanwezig dat het daarvoor al te laat is. Daarna dien je de schijf enkele malen te formatteren en dat dien je regelmatig te herhalen. Zorg dus altijd dat opnames z.s.m. veilig worden gesteld, mits je deze wilt bewaren en formatteer daarna de harde schijf geregeld.

      Maar voor nu is het dus raadzaam alleen de fabrieksreset zoals aangegeven uit te voeren. Haal dus wel de spanning van het apparaat alvorens dat te doen!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 26-4-2016 om 21:53

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info