• Beste Hans,

    eerder stelde je een vraag over het overzetten van bestanden van de ene naar de andere 5200. Toen gaf je aan dat je een 2e exemplaar ging aansluiten en ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze, als deze al is aangesloten, zijn werk wel goed doet, of dat je toch weer tegen het blauwe beeld en een foute resolutie aanloopt.

    Ik maak hier even een nieuw onderwerp van, daar het andere al flink is gevuld en daarbij plaatsen straks wellicht niet meer mogelijk is.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 6-4-2016 om 20:14 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hoi Willem..
      Door omstandigheden nog niet aan toegekomen om mijn 2e 5200c in te zetten.

      Het blauwe scherm is wisselvallig dat die komt.
      Gevoelsmatig zeg ik dat het aan deze 5200c ligt.
      Je krijgt melding als ik de 2e 5200c heb ingezet. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans.

      ik wacht het rustig af. Overigens komt het zeer weinig voor dat de Humax dit issue vertoont, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het niet kan voorkomen. Vaak echter ligt het aan de (software van) de Tv. Een andere, beter HDMI kabel, welke overigens zeker niet kostbaar behoeft te zijn,. kan soms ook baten.

      Probeer anders ook eens een andere ingang op de Tv, of sluit, indien mogelijk, de Humax eens aan op een andere Tv.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,
      Nog steeds met mijn 'oude' 5200c bezig.
      Had probleem met blauwscherm met 480p op mijn TV. Na harde uit/aan reset 5200c sprong TV netjes naar 1080i formaat.
      Het is nu zo, dat de 5200c gewoon volledig opstart na uit de slaapstand te zijn gehaald.
      De 5200c is bezig met opstarten en mijn TV springt dan eerst naar 1080i. na wel/geen signaal van 5200c gaat hij terug naar 480 en blauw scherm (5200c is nog steeds aan het opstarten)
      Op moment dat de 5200c daarmee klaar is en de definitieve zender laat zien, springt mijn TV weer netjes naar de 1080i met goed strak beeld...
      Dit schakelen deed mijn TV eerst nooit. Sprong meteen naar 1080i formaat.
      Ik weet dus nu ffff niet meer wat te doen...

      Ga volgende week mijn 2e 5200c eens inzetten, eerst updaten.
      En dan eens kijken wat deze speler gaat doen...

      Krijgt dus nog een vervolg.. ;-))

      Mvg
      Hans Geantwoord op 9-4-2016 om 18:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans.

      Uitschakelen van de decoder is geen harde reset. Men noemt dat vaak wel zo, maar alleen een fabrieksreset is daadwerkelijk een echter reset.

      Maar je geeft ook aan dat de 5200 nu volledig opstart, nu deze uit de slaapstand is gehaald, en wellicht begrijp ik dat verkeerd, maar ik denk dan dat je in het menu de energiespaarstand hebt gewijzigd. Echter denk ik dat jij bedoeld, dat de decoder nu weer het gehele opstartmenu doorloopt, als je deze inschakelt en daarmee dus de Tv enkel keren laat overschakelen dat laatste komt absoluut vaker voor. Als ik mijn Blu-ray- of multispeler inschakel, schakelt de Tv zelfs een aantal keren om en geeft dan de beeldstand aan, en laat een paar keer de inkomende resolutie zien.

      Bij de Humax is dat doorgaans minder het geval, maar zolang deze opstart, is er geen signaal voor de Tv en deze zal dat dan ook kunnen aangeven. De ene Tv reageert daar anders op als de anders, maar het is dus niet zo dat dit een zeldzaam verschijnsel is.

      !Maar lees dit goed en doe gewoon even het volgende:

      Ga naar:
      -Menu
      -Energiebeheer
      -Energie spaarstand in/uitschakelen (Schakel de energiespaarstand uit. De decoder zal nu het opstartscherm overslaan en direct starten op een zender)
      -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen**

      -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. **Laat je het
      automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by
      gaan, als deze niet wordt bediend.

      Je kan er zo dus voor zorgen dat de decoder meteen opstart en weergave laat zien, en de Tv het uitgaande signaal van 1080I meteen oppikt en zeer waarschijnlijk niet meer van beeld/resolutie zal wisselen.

      Veel mensen vergeten echter dat een HDMI ingang, heel anders werkt dan b.v. scart. Bij HDMI moeten beide apparaten met elkaar communiceren en tot een handshake komen. Soms gebeurt dat op een niet al te fraaie manier, of blijft die handshake uit en dan is er dus geen weergave. Er zijn bronnen (mijn multispeler doet dit bijvoorbeeld) die middels een Led laten zien of er sprake is van een handshake. Maar het kan dan goed voorkomen dat bij het opstarten of laden van een schijfje de Tv wisselt van beeld, verschillende resoluties laat zie, of verschillende beeldformaten. Pas als er dan echt wordt weergegeven is er een vaste verbinding en zal de Tv doorgaans het juiste beeldformaat kiezen, maar altijd in de juiste resolutie weergeven. Het is dus niet zo dat er zomaar sprake is van contact tussen de apparaten zoals dat met scart, S-Video, Component etc. het geval is.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 9-4-2016 om 18:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      Heb de energiebesparing standby toch weer terug moeten zetten op aan.

      Had hem eerst 'uit' gezet op jouw verzoek.
      Alles uitgeschakeld met de logitech...
      5200c sprong bij aanzetten meteen naar laatst gekozen zender.
      TV bleef steken op 480p met blauw scherm.

      Dus teruggezet naar 'aan'
      Alles weer uitgeschakeld met de logitech.
      Weer ingeschakeld
      5200c doorloopt dan het opstart programma
      TV spring eerst aan op 1080i, krijgt schijnbaar dan een signaal van de 5200c en gaat over naar 480p.
      Op moment dat opstartprogramma op 5200c is doorlopen en spring op de laatstgekozen zender, springt de TV op 1080i..
      Duurt wat langer, wordt wat vaker geschakeld maar het eindresultaat is wel dat alles weer correct staat.
      Waarom het nu zo gaat weet ik niet, nooit eerder zo gegaan met het vele schakelen op de TV, maar hij doet het nu goed. Geantwoord op 11-4-2016 om 20:12

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      door omst.heden. weinig aanwezig, maar ik had echt gehoopt dat wanneer de decoder meteen opstart, de Tv niet zou gaan schakelen. Ik vertrouw die laatste daarom niet, maar kan dat zo niet met volle zekerheid zeggen.

      Nu gebruik je ook een Logitech en dat is een prima oplossing als je meerdere apparaten hebt, maar ik zie toch ook nog wel eens vreemde dingen gebeuren bij het gebruik van een dergelijk apparaat.

      Wat als je de Tv gewoon handmatig (indien mogelijk) of met de eigen afstandsbediening inschakelt en als je datzelfde doet met de Humax?

      Ik raad inderdaad vaak aan de decoders uit de energiespaarstand te halen. Humax vaak niet, maar dat ligt aan het feit dat de decoder 'fris' opstart als deze nog in de energiespaarstand staat en dus minder issues zou vertonen. Mijn ervaring is net iets anders en veel mensen vinden het ook niet prettig als de decoders zo langzaam opstarten, al lijkt dat veel langer dan het is. De keuze blijft daarom natuurlijk altijd bij de gebruiker zelf liggen.

      Maar als de decoder meteen opstart, zal een Tv doorgaans ook meteen beeld laten zien, al doet een Tv er vaak ook nog even over om op te starten. Maar het omschakelen van- en naar is dan doorgaans over. Maar goed, het is natuurlijk ook niet zo'n ramp als de Tv een paar keer omschakelt als het daarna goed werkt.

      Zoals gezegd doet mijn Tv dat ook, en zelfs vrij veelvuldig als ik mijn multispeler gebruik. Let je erop dan is het wat irritant, maar ik krijg er daarna een fraaie weergave voor terug...

      Maar goed, meer kun je toch niet en dus maar eens afwachten wat de andere 5200 doet. Deze is in ieder geval niet defect, want dan zou de HDMI uitgang niet werken. Het is in ieder geval dus al mooi te zien dat het zo allemaal wel goed werkt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2016 om 11:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info