• Beste Lezers,

    tot mijn verbazing ontdekte ik net dat mijn decoder, ook wanneer deze in de energiespaarstand staat, meteen opstart bij inschakelen. Zoals jullie weten was dit eerder niet het geval, en wellicht heeft dit met de laatste updates te maken? Wil iemand met een 5200 eens kijken of deze decoder ook meteen opstart, ondanks dat deze in de energiespaarstand staat?

    Als deze een programma staat op te nemen, dan start de decoder altijd sneller op, maar dat is hier niet het geval. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 3-4-2016 om 19:46 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hoi Willem

      Ik zag vanmorgen bij het opstarten van mij set, dat de Humax 5200c vanuit sluimerstand meteen naar de zender toe ging waarop hij het laatst stond.
      Volgens mij had hij altijd eerst een opstart procedure voordat er een zender kwam.
      Heb ik nu NIET zien doen... Geantwoord op 4-4-2016 om 11:02

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @ de eerste persoon.

      Inderdaad heeft de 5200, net als andere modellen altijd een opstartscherm gehad. Nadat de decoder deze had doorlopen, kwam pas de zender in beeld waarop de decoder is afgestemd en begon de weergave. Om die handeling te omzeilen rad ik dan ook zeer vaak aan de decoder van de energiespaarstand te halen, waardoor de decoder meteen opstart en de tijd aangeeft in stand-by.

      Nu was ik e.e.a aan het uitzoeken en had de decoder in de energiespaarstand gezet (standaard) en was behoorlijk verbaast toen deze direct opstartte en geen opstartprocedure toonde. Nu weet ik dat veel mensen die procedure als lastig ervaren, maar het lijkt er dus een beetje op dat dit is aangepakt. Ben wel benieuwd of het werkelijk zo is en of het stand-by verbruik daarmee ook omhoog is gegaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ingrit,

      dank voor je reactie. Is dat ook vanuit de energiespaarstand of is de decoder hier in het menu vanaf gehaald? Dat laatste kun je zo zien, want dan geeft de decoder de tijd in het display weer in stand-by.

      Zal dit, als het lukt, morgen eens met Humax bespreken. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het een issue van mijn decoder betreft, want ik ben dit in al die jaren nog niet tegen gekomen.

      Meer reacties zijn daarom zeer welkom!
      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ingrit,

      dan zou de decoder inderdaad in de energiespaarstand staan. Ik raadde dus altijd aan deze eruit te halen als men het trage opstarten als lastig ervoer, maar dat lijkt dus niet meer nodig. Ben er er weer erg verbaast over, maar hoop binnenkort meer te weten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Frans,

      Dank! toch wel een aparte situatie dit... Ik ga mijn 5400 nog even terug stellen en eens bekijken wat deze dan doet. Maar het is wel vreemd dat de een een andere ervaringen heeft dan de ander.

      mvg. Willem.
      Geantwoord op 4-4-2016 om 21:33

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Lezers,

      na een fabrieksherstel doorloopt de decoder wel weer de gehele opstartprocedure. Daarom raad ik aan om na het laden van de nieuwe/laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Ik zal dit eveneens als info plaatsen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 00:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,
      Ik was de eerste melder, vergat weer mijn naam erbij te zetten

      Hij blijft lekker snel opstarten zo
      Ik vind dat prima..

      Wat is dan nu het voordeel van een fabrieks herstel.
      Dat hij weer het hele opstart gedeelte doorloopt of worden er dan andere belangrijke opties geactiveerd.
      DAAR zit ik niet op te wachten. ;-))
      Ik vind het snelle opstarten wel prima zo...

      Dus ze kunnen het best zo programeren lijkt mij voor een nieuwe update tzt..

      Mvg
      Hans Geantwoord op 5-4-2016 om 11:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans,

      die fabrieksherstel kan nodig zijn om de nieuwe software correct te laten functioneren. Het is vaker aangeraden na het laden van nieuwe software even een fabrieksreset uit te voeren. Maar je zal daar verder qua werking niets van merken. Doorgaans loopt alles zelfs beter en vlotter en als je het handig vind dat de decoder vlotter opstart, kun je dat zo regelen via het menu, onder 'energiebeheer'. Als je de energiespaarstand uitschakelt, zie je de tijd in het display bij stand/by en start de decoder binnen een paar seconden op.

      Ik raad je absoluut aan even een fabrieksreset te doen en dan de genoemde handeling(en) uit te voeren. Nu loop je kans dat de decoder binnenkort niet meer goed werkt. Om die reden heb ik het ook gedaan. Gaat vlot en voorkomt wellicht onnodige ellende.

      Je kan de decoder dus al vlotter laten opstarten en daarom leek het men ook vreemd dat men dat in de software update had meegenomen. Zal men ook niet doen, want zo nu en dan 'fris' opstarten, zal de werking, net als bij een PC alleen maar goed doen.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 5-4-2016 om 18:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @Hans,

      je kan gerust van me aannemen dat dit je decoder geen kwaad zal doen. Ik heb inmiddels al wel zoveel ervaring dat ik dat met een gerust hart kan zeggen. Humax zou je precies hetzelfde vertellen en je kan het beter nu uitvoeren als wanneer het het misgaat...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 18:48

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info