• Willem,

    Allereerst hartelijk dank dat je de moeite genomen hebt voor zo'n uitgebreid antwoord.
    Daar kan ik wat mee !! Dank.
    De uitleg klinkt heel logisch. 2 tuners dus maar 2 acties kunnen uitvoeren.
    Het was voor mij nog niet logisch omdat er soms wel nog andere zenders bekeken kunnen worden (dus een 3e actie). Maar dat leg je uit als "streamen in dezelfde groep". Begrijp ik.
    Wat rest is de BER van tuner 2.
    Ook dat herken ik want ik heb na uitgebreid onderzoek vastgesteld dat het laatste stukje kabel (van coax muurdoos tot aan de humax) DE twijfelachtige verbinding is. Ik had er al een nieuwe hirschmann kabel tussen gezet. Dat was een verbetering maar zelfs nu moet ik er regelmatig mee bewegen om het kontakt (dus zoals ik nu geleerd heb: de BER) goed te krijgen.
    Dat is nog enorm storend. De kabel moet goed zijn. Ik neem aan het contact punt (coax in) op de humax ook (?), wellicht is de coax doos op de muur niet stabiel (vervangen? , nieuw aansluiten?).
    Dat zijn voor mij de vragen die open blijven.

    Heel erg bedankt.
    Gaston

    ps. Nu ik toch bezig ben. Is het al mogelijk om een verbinding te maken tussen pc (met you tube) en de humax zodat de kids youtube op de tv kunnen kijken via wifi? Ik heb er een dongel in en wifi verbinding. Ook lan netwerk geconfigureerd.

    Gesteld op 28-1-2016 om 22:02 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      er zijn meer mensen die het soms niet vatten waarom je de ene keer wel en de andere keer niet nog een zender kan bekijekn naast de 2 zenders die worden opgenomen en dat heeft dus inderdaad te maken met de zender streams. Overigens niet te verwarren met het streamen van bestanden.

      Op de site van Ziggo is volgens mij de zenderindeling (streams) nog terug te vinden. Je kan dan zo zien welke 2 zenders je kan opnemen en welke zender je daarnaast nog kan bekijken. Maar zoals gezegd is dat dus beperkt.

      De BER staat voor Bit Error Rate, en geeft dus het aantal errors, ofwel fouten aan in het signaal. Hoe hoger die waarde oploopt, hoe meer errors en uiteindelijk zal de decoder het signaal niet meer 'snappen' en valt het beeld geheel weg. Voor die tijd zul je vaak overigens al wel beeldfouten gaan waarnemen.

      Als het goed moet inderdaad de verbinding van de kabel met de decoder in orde zijn, of de kabel moet al eens een ruk hebben gehad waardoor de ingang van de tuner losraakt, maar normaal gesproken gebeurt daar niets mee.

      Wel kan het contact ik de huisaansluiting (AOP ofwel Abonnee Overname Punt) slechter worden, of het AOP kan zelfs verouderd zijn. In dat geval is het raadzaam je provider te bellen, want vervanging van een dergelijk aansluitpunt valt onder hen en is kosteloos voor de klant.

      Het is wel mogelijk de decoder op te nemen in je netwerk en zo via FTP bestanden uit te wisselen, maar het is niet mogelijk Youtube of andere diensten weer te geven via de Humax. Deze laatste is n.l. geen mediaspeler, maar een PVR met enkele media opties.

      Wil je meer, dan is het raadzaam naast de Humax een mediaspeler te gebruiken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-1-2016 om 22:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info