• Goeienavond...ik heb n vraagje over de afstandsbediening. Zojuist de humax 5200c geïnstalleerd ...nu moet ik met de afstandsbediening van de tv ,de tv aanmaken en met de afst bed. de recorder aanzetten ..zenders zoeken en of opnemen.... Kan ik de afst. bed. van de humax universeel instellen zodat ik daarmee en de tv en de recorder kan aanzetten zodat ik geen 2 afst. beddieningen meer hoef te gebruiken.
    Bvd groet Gerry

    Gesteld op 22-1-2016 om 20:52 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Het 2e antwoord is niet geheel correct.

      Je kan n.l wel zeker een ander apparaat bedienen met de afstandsbediening van de Humax. Bij de nieuwere decoders zit een afstandsbediening welke kan worden gebruikt voor de decoder/PVR, een Tv, een DVD speler en een audio apparaat.

      Dit laatste is wel beperkt, want niet elk apparaat wordt ondersteund, en de functies zijn uiteraard eveneens beperkt, maar dat is vaak het geval.

      Dus Gerry,

      kijk even achterin de handleiding hierboven, want daar staan achterin de codes voor een aantal apparaten en de uitleg hoe te werk te gaan.

      Als je Tv wordt ondersteund en dus in die lijsten voorkomt, kun je na een druk op de TV toets de Tv inschakelen.

      Heb je een audio apparaat wat je wilt inschakelen met de afstandsbediening van de 5200, kan ook dat, mits de codes ook daarvoor aanwezig zijn. Het instellen daarvan is heel simpel en vaak is er dus GEEN andere afstandsbediening nodig als een Logitech.

      Ik snap ook niet helemaal die reactie, want het is al heel vaak genoemd dat dit mogelijk is en niet voor niets zitten er naast PVR (decoder) ook de toetsen TV, DVD en AUDIO op...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-1-2016 om 21:51

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: ik heb het eerdere, foutieve antwoord verwijderd, om misverstanden te voorkomen.

      De afstandsbediening van de Humax kan wel degelijk leren en ingeprogrammeerd worden voor andere apparaten. Alleen is dit beperkt, maar doorgaans lukt het uitstekend.

      Pas als dat niet lukt, raad ook ik vaak het het gebruik van een Logitech aan, maar dat hoeft dus vaak niet, al kan die laatste wel veel meer opties in zich hebben, wat overigens ook al wel regelmatig gezien wordt als een nadeel, omdat het voor sommigen moeilijk is daarmee te werken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-1-2016 om 21:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Goede morgen Gerrie en Willem,

      allereerst excuus aan Gerrie dat mijn antwoord op je vraag foutief dan wel niet volledig was. Daarnaast een excuus en dank je wel aan Willem voor het meedenken. Aangezien wij thuis zowel op de slaapkamer dan wel woonkamer een volledige HiFi met alles erop en eraan bezitten inclusief een NAS met daaraan gekoppeld een mediaspeler hebben wij direct gebruik gemaakt van de Logitech AB vanwege z´n veelzijdigheid en gemak in gebruik. Van de 11 AB´s die we hebben blijft er nu dus 1 over! Deze gebruiken we dus in beide kamers. Vandaar mijn euforie over de Logitech. Het programmeren daarvan is niet alleen leuk om te doen via de PC maar je krijgt ook meer inzicht en weet precies wat er gebeurd. M.vr.gr. Anton Geantwoord op 23-1-2016 om 11:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Goedemorgen Anton,

      Ik wist niet wie er had geantwoord en heb het bericht alleen weggehaald, om verwarring te voorkomen. Maar als men de handleiding leest, ziet men achterin de codes en de uitleg hoe te werk te gaan. Het is natuurlijk geen Logitech, maar voor velen is het voldoende.

      Ik heb trouwens zelf ook een la met afstandsbedieningen, en een Marantz die ik zo kan kan programmeren voor een aantal apparaten, maar onze Willem doet dat natuurlijk weer niet he... ;-)

      Maar goed, ik heb er ook geen moeite mee, al heb ik soms wel ruzie met de vele knopjes op sommige exemplaren :-)

      Maar Anton, je hebt gelijk, als je veel apparaten in huis hebt, kan een Logitech, die er in vele vormen zijn, een uitkomst zijn. Al zie je ze ook wel vaak op marktplaats staan, omdat men het te moeilijk vind. Maar als je het voor elkaar hebt, kun je b.v. met één druk op een knop, een aantal apparaten inschakelen, de Tv op de juiste ingang zetten etc.

      Maar excuses hoef je niet te maken, want we kunnen ons allemaal vergissen. En zo is het toch weer opgelost? Als het bij Gerry alleen maar om de Humax en een Tv gaat, kan hij zo prima uit de voeten.

      Fijn weekeinde allemaal.

      (opnieuw geplaatst, want het typen wil niet meer zo...)

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-1-2016 om 12:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info