• Beste Willem
    Bij mij zijn verschillende opgenomen programma,s niet snel vooruit te spoelen .dan komt in de rechterbovenhoek van de tv een cirkel met een balkje er schuin doorheen.
    Bij de kolom sorteren ,wissen,vergrendelen ,staat ontgrendelen licht grijs tussen de rest.
    Heeft het daar mee te maken?Dus dat sommige programma,s vergrendeld zijn of zo.Ik weet het niet meer, heb hem nog maar kort en ben blijkbaar niet zo slim.bijvoorbaat dank gr Andre

    Gesteld op 20-1-2016 om 11:09 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Andre,

      het is niet voor iedereen gesneden koek, dus we hebben het hier dan ook niet over niet slim etc. Ik heb dit destijds tenslotte niet voor niets opgepakt en dus mag men de problemen voorleggen als men er niet uitkomt.

      Echter is je probleem wat lastig, want het heeft niet met de vergrendeling of kinderslot te maken. Je kan dan n.l. die programma's niet kijken zonder dat er een wachtwoord wordt ingevoerd. Is de optie 'ontgrendelen' grijs, betekent dat deze optie niet beschikbaar is en dus de opname niet vergrendeld is. Zou dat wel het geval zijn, dan kun je ook weer ontgrendelen.

      Vooruit spoelen mag echter geen issues opleveren en ik vraag me dus een beetje af welke toetsen je gebruikt. Het kan n.l. met de pijltoetsen op de grote ronde toets (die met de OK knop in het midden) of b.v. met de pijltoetsen welke boven de gele (terug) en boven de blauwe toets (vooruit) zijn geplaatst.

      In het menu kun je de stappen van de rechter pijltoets vergroten, zodat je b.v. in elke stappen door de reclame heen kan springen. De functie van de pijltoets op de grote knop veranderd dan niet.

      Je kan dit doen, via het menu, onder opname en tijd verlengen voor vooruit springen.

      Ik heb dus een beetje het idee dat soms een verkeerde toets wordt ingedrukt, en zie vaker dat men tijdens het weergeven van een opname per abuis de opname toets in drukt welke zich boven de rechter pijltoets bevind (zwarte toets met rode stip).

      Bij de niet opgenomen programma's, dus bij live kijken, kan de vooruitspoelfunctie soms ook niet worden gebruikt, maar dat komt dan omdat je op dat moment 'real live' kijkt. Spoel je dan terug, of pauzeer je een tijdje, dan kom je in time-shift terecht en kun je zowel terug als vooruit spoelen.

      Zodra je wisselt wordt echter de buffer van de vorige zender gewist en start meteen de buffer voor de zender waar je op dat moment naar kijkt.

      Dit even gratis :-) als extra info.

      Kijk dus eens of het issue wellicht in het genoemde zit, want als je een opname kan bekijken, moet je deze dus ook verder of terug kunnen spoelen.

      Op dit onderwerp staat inmiddels al heel veel info en het is zeker aan te bevelen nog eens wat door te lezen. Mocht je de melding zien, zoals bij de vraag hieronder is genoemd, ga dan even naar de datum waarnaar ik daarbij heb verwezen en het zal duidelijk zijn waarom de Humax dit aangeeft.

      Succes!!

      Geantwoord op 20-1-2016 om 12:19

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info