• Dag Willem,

    Wat laat maar een goed en gezond 2016 toegewenst.
    Wanneer ik een opgenomen opname/film afspeel van de HDD en versneld wil doorspoelen gebruik ik de rechter knop met >>. Volgens de gebruiksaanwijzing kan je "springen" door de tijd in de toetsen met de numerieke toetsen. Maar wat ik ook probeer en welke toets combinatie ik ook gebruik, van b.v. van 00:05 naar 01:25 springen lukt mij niet.

    Kun je mij zeggen wat ik over het hoofd zie of niet juist doe?

    Alvast bedankt

    J.M.P.(Hans) Urbanus

    Gesteld op 7-1-2016 om 18:40 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hans,

      ook een goed 2016 gewenst.

      Ik denk dat je de eerste bent die dat vooruit springen op die manier gebruikt en ik ga me er er nog eens over buigen, want ik ontdekte destijds al hetzelfde en heb het toen zo gelaten, daar ik het zelf eigenlijk niet gebruik en ik er ook nog nog nooit ergens vragen over heb gehad.

      Je ziet dan inderdaad wel even de ingegeven tijd, maar als dat wegvalt, gebeurt er verder niets.

      Wat ik wel heb gedaan, maar jij misschien ook hebt toegepast, is het aanpassen van de tijd voor het vooruit springen.

      Je kan dan heel snel door reclames heen en met de grote ronde toets kun je alsnog de kleine stapjes maken.

      Maar ik ga dat andere even uitzoeken. Het lijkt me dat je na het ingeven van de tijd niets anders hoeft te ondernemen, qua indrukken van toetsen, want daar heb je de tijd niet eens voor...

      Je hoort nog van me.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-1-2016 om 19:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      hier is het ook laat, maar daar ik niet kon slapen en dus net een film (opname) zat te bekijken, heb ik het nog eens uitgeprobeerd bij deze en andere opnames, en als je eerst éénmaal op de pijltoets (grote knop) naar links of naar rechts drukt, zodat de tijdslijn verschijnt, en dan een tijd ingeeft, b.v. 02:25 verspringt de opname naar die tijd. Je moet overigens wel vrij vlot werken.

      Vreemd genoeg werkte dit bij een andere, korte opname niet, dus moet ik dat nog eens onder de loep nemen, maar bij de opnames die ik nu op de schijf heb staan, werkte het prima, en ik heb het toch meermalen uitgeprobeerd. Het kan dus wel, maar ik moet zeggen, dat ik er eigenlijk nooit gebruik van maak, al kan het soms wel handig zijn.

      Aan de andere kant weet je vaak niet naar welke tijd je terug moet en dan is skippen natuurlijk ook een goede optie. Maar probeer het dus nog eens. Hier werkt het, en alhoewel ik een 5400 heb, zijn de functies gelijk en zou het dus ook bij jou gewoon goed moeten gaan...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-1-2016 om 02:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Ga ik proberen. Het werkt maar je moet wel heeeel erg vinger vlug zijn. Heb je echter en opname op een USB Stick staan dan werkt het niet. Ga nog proberen of het invloed heeft wanneer het bestand wordt verplaatst naar de HDD. Ik laat je het je weten.

      Met vriendelijke groet,

      J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 8-1-2016 om 18:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      inderdaad moet je heel snel zijn, en als je wat in het donker zit, ben je al snel te laat, of toets je een verkeerde tijd in...

      Je kan voor de reclames ook bladwijzers aanmaken, maar voor de 5050 waren er dat erg veel, en voor de 5200 maar iets van 3-4.

      Maar ook dat vind ik niet zo geweldig. Misschien moet je daar vaker mee werken om zo reclames te skippen, maar als je de tijd van de (kleine) >> toets aanpast, spring je ook met enkele klikken door een reclame, en als je de toets even ingedrukt houdt, ga je razendsnel door de afspeeltijd heen.

      Ik heb het er vanmiddag wel even met Humax over gehad, daar ik wat punten, die ik bij onderzoek heb ontdekt, heb doorgespeeld, maar ook daar gaf men aan dat de optie met de numerieke toetsen volgens hen weinig werd gebruikt, daar ze er nooit vragen over krijgen.

      Iets wat ik wel prettig zou vinden, is dat men de tijd, die je krijgt, om de cijfers in te toetsen, iets zou verlengen. Maar ik moet nog wat dingen doorspelen en dit geef ik dan ook als wens door. Wellicht kan een update dit bewerkstelligen. Tenslotte zijn er destijds meer tijden verlengd en het zou al een stuk prettiger zijn als het hierbij ook kan.

      Maar nogmaals, ik vraag me af, wie het gebruikt, daar ik er nooit iets over zie, maar voor degenen die dat wel doen, moet het natuurlijk wel werkbaar zijn.

      Mvg. Willem


      Geantwoord op 8-1-2016 om 19:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info