• Hallo allen,
    Ik woon in Veendam, en daar hebben we een eigen kabelmaatschappijtje met een eigen glasvezelnet. Supersnel en prima service voor een lage prijs. Voor zover niets dan lof. Maar ik weet dus niet hoe ik nieuwe updates voor mijn humax 5200 binnen moet halen. De humax is aangesloten met een ethernetkabel maar 'softwareupdates' is uitgeschakeld in het menu (lichtgrijs ipv zwart). De laatste update is van 2012, toen ik de humax aanschafte.
    Weten jullie hoe ik mijn humax kan updaten? En is het trouwens ook nodig, want ondanks geen updates werkt ie prima.

    Groet
    Jaap

    Gesteld op 4-11-2015 om 22:02 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Jaap,

      de decoder is dus gewoon met coax aangesloten, en op die manier ontvangt deze de updates. Die verlopen n.l. altijd via de kabel en niet via het internet. Dat laatste sluit je alleen aan om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te kunnen maken van Interactieve via Ziggo.

      Het kabelabonnement dient dan dus via Ziggo te lopen, het Internet mag dan evt. ook van een andere provider zijn. Via het Internet verzend de Humax dan zijn opdrachten voor ITV.

      Maar de nieuwere Humax decoders/PVR's waaronder deze, zullen het zelf aangeven als er nieuwe software voorhanden is. Maar niet elke provider werkt die software regelmatig bij en doorgaans is het Ziggo die, i.s.m. Humax, de meeste updates uitgeeft, daar dit vaak ook te maken heeft met de werking, of functies van ITV.

      In het menu kun je inderdaad zien of er eventueel nieuwe software aanwezig is, maar als de decoder al niets meld, is de optie meestal grijs en is er dus geen nieuwe software beschikbaar.

      De software updates zijn dus niet uitgeschakeld in jou geval, maar er is simpelweg geen nieuwe software voorhanden en dat is helemaal geen probleem, mits het apparaat gewoon goed zijn werk doet.

      In dit geval kun je het dus gewoon zo laten, want het heeft geen zin om de Humax b.v. elders aan te sluiten (Ziggo) en dan die updates te laden, want daar doet het apparaat in dit geval niets mee bij de eigen provider.

      Kortom: gewoon zo laten en als je gaat veranderen van provider, gaat verhuizen o.i.d. en je krijgt een andere provider, dan zal de Humax zelf aangeven dat er nieuwe software voorhanden is, in de vorm van 'opwaarderen'. Maar daar is dus geen Internet aansluiting voor nodig.

      Tip: lees ook eens wat andere info op dit onderwerp door. Dat kan zeker handig zijn.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 4-11-2015 om 23:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info