• beste
    Ik heb een aantal opgenomen programma's gewist, hij blijft aangeven dat aan het wissen is maar al 2 dagen. en vaste programma's (die hij normaal elke dag opneemt ) neemt hij niet meer op. Hij blijft aangeven dat hij aan te wissen is.

    Gesteld op 3-11-2015 om 09:02 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,
      Dit probleem komt vaker voor. Voor de remedie vul hier boven het woord 'wissen' in en laat zoeken naar de eerste de beste berichtgeving hier over.
      groet,
      Theo Geantwoord op 3-11-2015 om 11:22

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als de decoder ook niet meer opneemt, is het zeer raadzaam ook eens de schijf te formatteren. Dat is trouwens ook genoemd bij de tips over het wissen. Maar als je opnames hebt die je wilt bewaren, probeer die dan eerst veilig te stellen, want met het formatteren wordt alles gewist en is daarna niet meer terug te halen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-11-2015 om 18:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: soms is ook hert terug stellen van het apparaat nodig (fabrieksherstel) maar kijk eerst maar even of andere tips baten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-11-2015 om 18:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb even de stroom ongeveer 5 minuten ervan gehaald, en het apparaat werkt weer.
      het viel mij wel op dat de laatste verwijderde programma's er nog opstonden.
      En die kon ik nu gewoon verwijderen, en alles neemt hij weer op. Ik weet wel dat Ziggo weer bezig is geweest. Maar deze storing had ik nog nooit gehad.
      dank je wel voor de snelle antwoorden Geantwoord op 4-11-2015 om 10:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      mooi te zien dat het weer werkt, maar de vraag is of je issue nu ook wegblijft. Vaak keert het n.l. terug en het best is om zo af en toe de schijf te formatteren en nu eventueel de decoder nog even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen zonder de schijf te formatteren. Dat lost de software problemen op.

      Even spanningsloos zetten kan ook baten, maar de software problemen, als die er zijn, blijven dan vaak aanwezig.

      Houd het in ieder geval even in de gaten en ik ga er niet vanuit dat het komt door de werkzaamheden van Ziggo, want dit is iets wat vaker voorkomt.

      Ik heb recent nog aan Humax doorgegeven, dat ik vaak zie dat het wissen stopt als ik Media verlaat en weer verder gaat als ik weer in Media terug keer. Dat is iets wat niet zou mogen voorkomen, maar ik zie het vaker als ik bij mensen langs ga.

      Daarom raad ik aan even in media te blijven zolang het wissen duurt. Doorgaans gaat het dan wel goed, maar ze willen toch eens kijken waar dit aan kan liggen.

      Ik wis voorts altijd maar één programma tegelijk, al geeft Humax juist aan dat het sneller gaat als je er meerdere tegelijk wist, maar in mijn ervaring gaat het dan juist sneller mis.

      Ik gebruik dus mijn eigen methode en dat werkt eigenlijk uitstekend. Maar formatteer dus van tijd tot tijd even de harde schijf. Ook het deel voor pauzeren/time-shift wordt dan meegenomen, en dat kan zeker helpen als je b.v. issues hebt bij het kijken via deze optie.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 4-11-2015 om 10:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem dank je wel voor de tip, maar ik heb 1 programma op staan die ik eigenlijk niet wil missen, hoe kan ik die veilig stellen voordat ik ga formateren ?

      mvg caroline Geantwoord op 4-11-2015 om 12:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Caroline, Ik weet dat Willem er voor kan zorgen dat je vervolgvraag onder jouw eigen forumvraag geplaatst kan worden.

      Veiligstellen kun je door

      de USB aansluiting: Wel het makkelijkst, maar met beperkingen.
      - USB stick. Dit raden we af omdat op zo'n standaard stick slechts een kwartier opname geplaatst kan worden
      - Externe harde schijf. Die moet je maar net hebben en daarbij moet deze eerst met het systeem van de Humax worden geformateerd (Ext3)

      of met FTP. Dit is technisch ingewikkelder omdat je in staat moet zijn om via je netwerk de opname over te zetten op je computer.

      Zeg jij het maar .......

      groet,
      Theo Geantwoord op 4-11-2015 om 12:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Theo,

      berichten verplaatst. Ik neem tenminste aan dat ze nu op de juiste plaatst staan ;-)

      @ Caroline,

      je kan inderdaad via FTP werken, wat het meest wordt gedaan, maar niet echt het eenvoudigst is, of met een harde schijf. Je kan een USB stick gebruiken, maar dan alleen voor kleine bestanden, niet groter dan 4Gig en daar zit je al heel snel overheen, zeker als het een HD opname betreft.

      Heb je een externe schijf, dan is die niet altijd bruikbaar. Het best kun je een nieuwe schijf gebruiken, die je gereserveerd houdt voor de Humax. Deze dient minimaal 100Gb te zijn en maximaal 1Tb. Deze schijf behoeft niet te zijn voorzien van een eigen voeding. Je kan de schijf na het aansluiten door de decoder zelf laten formatteren, wat gebeurt in Ext3, of je kan dat via de PC doen, maar dan dien je ook in Ext3 te formatteren.

      Als je bij de zoekfunctie boven de vragen 'verplaatsen' intoetst, zie je een uitleg hoe je bestanden kan overzetten/verplaatsen.

      Ben je toevallig nog in het bezit van een DVD recorder, dan is ook die op de Humax aan te sluiten. Ik geef die tip vaker als men het wat simpel wil houden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-11-2015 om 12:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Caroline,
      Ben er zeker van dat de hele opname op je USB stick komt te staan. Op een FAT32 geformatteerde stick kunnen bestanden van slechts 4GB staan. Je loopt dus kans dat je opname ingekort wordt.
      Wat ik nog niet eerder probeerde is dat je je USB stick kunt formatteren met de Humax. Dan zouden er grotere opnames op kunnen.
      Succes!
      groet,
      Theo

      @Willem bedankt..... Geantwoord op 4-11-2015 om 13:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Theo,

      Volgens Humax maakt het niet uit of je de USB stick in Fat32 formatteert of in Ext3. Je zou volgens hen ook op die laatste manier tegen de beperkingen aanlopen. En ik heb het om die reden dus nooit zelf getest.

      In de 5300 is geen harde schijf aanwezig, dus om op te nemen dien je daarop een externe schijf aan te sluiten en dat werkt ook niet met een USB stick, ook niet als de decoder die formatteert. Je kan dan wel gebruik maken van de time shift functie, maar verder niet.

      Dat zou dus ook zo zijn bij het overzetten van bestanden op een USB stick bij deze decoder. Dit zou dus niet werken met grotere bestanden, vandaar dat men een schijf aanraad of het werken via FTP.

      Mvg Willem. Geantwoord op 4-11-2015 om 13:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info