• Kan ik de fotos die ik op de Humax 5200 heb gezet, nog terugzetten op mijn externe harde schijf.
    B.v.d.
    Frans

    Gesteld op 20-10-2015 om 11:33 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Frans

      Ik denk aan een kant dat het wel moet kunnen, maar zie deze vraag eigenlijk nooit verschijnen en heb het zelf nooit zo uitgevoerd.

      Kun je er iets over terug vinden in de handleiding? Bij het verplaatsen van bestanden heb ik alleen dit:

      Verplaatsen in het kort:
      -Ga naar een opname
      -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname
      -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen
      -Druk op de OK toets -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menustructuur een niveau hoger te gaan staan.
      -Start verplaatsen met de rode toets
      -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

      Maar dat zal je bekend zijn en daarbij spreekt men alleen maar over opnames. Maar wellicht is het mogelijk een andere optie te kiezen als een opname.

      Maar lukt dat niet, dan hoor ik het graag. Ik zal het ondertussen eens uitzoeken.

      Wel wil ik je meegeven altijd het originele bestand te bewaren als je dit kopieert naar de Humax. Ook is het raadzaam opnames die je wilt bewaren, z.s.m. over te zetten op een ander medium en het best kun je daarvoor de decoder opnamen in je netwerk.

      Er kan n.l. zomaar eens iets misgaan, waardoor de harde schijf moet worden geformatteerd en dan ben je wellicht alles kwijt. Dat geld overigens ook voor de externe schijf die je gebruikt. Daar moet je dus altijd rekening mee houden, want je zal net de eerste zijn die zomaar eens alles kwijt is.

      Plaats je dus iets op de Humax, bewaar dan altijd het origineel.

      Je hoort nog even van me.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-10-2015 om 16:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik zat dus wel goed met mijn gedachte dat het mogelijk moest zijn. Vanaf pagina 32 in de handleiding staat de uitleg, maar eigenlijk is het vrij simpel:

      -Ga naar Media (media toets)
      -Druk op de gele toets
      -Kies tussen opnames, foto's muziek
      -Kies je voor foto's, dan volg je gewoon verder de stappen voor het verplaatsen, zoals je dat ook met opnames doet en zoals hierboven, bij mijn eerdere reactie is te zien.

      Let op: soms veranderd wel het formaat van de foto's, hetgeen ook al kan gebeuren als je deze eerst overzet van camera op PC en dan nogmaals overzet op de decoder.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 21-10-2015 om 11:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hoi,
      Ik heb dan wel foto's en muziek op mn Humax staan @Willem. Maar het gebruik is redelijk beperkt.
      De Humax volgt de Mediaopslag van een Mediaserver. Anders dan Windows het doet met z'n Bibliotheken is er één centrale plek waarin een Media map is gedefinieerd. Deze map is weer onderverdeeld in de eventuele gegevensdragers zoals USB-stick en harde schijf en deze laatste zijn verdeeld in een Video, Muziek en Fotomap.

      Media - HD2 - My Video, My Photo en My Music

      Gebruik je een FTP programma dan kun je via je netwerk deze mappen gewoon zien. En alleen middels dit programma kun je ook bij deze mappen met volledige lees- en schrijfrechten. (Dus niet met de verkenner van Windows).

      Je kunt het ook andersom doen door van je Windows computer een mediaserver te maken met Twonkey of Plex. Dit zou ik niet aanraden omdat je een softwareschil om Windows heen legt die je nooit meer kunt verwijderen.

      Steekwoord is FTP, maar foto's of muziek kun je ook wel via een USB stick doen, omdat dat kleinere bestanden zijn dan 4 GB

      groet,
      Theo Geantwoord op 23-10-2015 om 09:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Theo,

      dank voor je input. In het geval van Frans ging het erom of het bestand weer van de Humax afgehaald kan worden, en dat kan dus wel, maar als je er al foto's op zet die je wilt bewaren, kun je die het best ook op de dragen daarvan laten staan, want anders kan het weleens zijn dat je ze kwijtraakt.

      Maar soms klopt ook het formaat niet meer en ik zie toch nog steeds regelmatig dat men denkt dat de Humax decoders/PVR's mediaspelers zijn en dat zijn het simpelweg niet.

      Maar de een zal alle opties die er nu zijn niet eens gebruiken, terwijl de ander er van alles uit wil halen en dat laatste heeft inderdaad wel zijn grenzen.

      Maar foto's muziek e.d kunnen vaak nog wel worden geplaatst of opgeslagen via een USB stick. Maar met opnames ligt dat anders en daarom hebben we dat ook al vaak genoemd.

      Fijn weekeinde.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-10-2015 om 14:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info