• Beste lezers, hier wat info die ook voor jullie van belang kan zijn:

    vanmorgen belde er iemand van Humax, daar ze mijn mail over het herstellen van de rode toets zo snel niet terug konden vinden en we hebben toen meteen een paar andere dingen besproken.

    1 Het zal jullie wellicht ook zijn opgevallen dat de Guide eigenlijk nooit meer leegraakt. Althans, zo lijkt het tenminste tot zover, niet bij Ziggo. is het anders of komt het bij andere providers nog wel voor, dan hoor ik het graag.

    Humax heeft er echter niets aan gedaan en bij mijn laatste contacten met Ziggo, vertelde men dat er geen oplossing voor zou zijn, maar dat men het wel even wilde bekijken. Ik heb er verder niets meer van vernomen, maar heb zelf het issue ook niet meer aan de hand gehad.

    2 Ik ben me nog even gaan verdiepen in de melding ''zender versleuteld of niet beschikbaar" maar kan helaas nog niet echt vaststellen waar het euvel precies zit. Ook Humax kan er nog niet echt de vinger achter krijgen en het is duidelijk dat er iets mis lijkt te gaan in het signaal, maar het vreemde is dat het ook kan voorkomen bij opnames en de wel goed worden weergegeven als je die opname nogmaals afspeelt.

    In die gevallen moet het dus goed zijn opgenomen en kan het issue zich dus niet hebben voorgedaan tijdens het opnemen van het programma.

    Maar ik ontdekte van de week na wat experimenteren wel iets dat wellicht ook bij jullie werkt en bruikbaar kan zijn.

    Het leek er n.l. vaak op dat de decoder vastliep bij de melding "zender versleuteld of niet beschikbaar" en ook al ging het soms ook goed, merkte ikzelf en zag dat ook terug bij de vragen, dat de decoder dan inderdaad nergens meer op reageert.

    Nu ontdekte ik echter het volgende en heb dat nu 3 keer kunnen gebruiken, waarna ik het ook met jullie wil delen. Gaat het beeld op zwart, wacht dan een 10-20 seconden. Vaak zie je in die tijd, dat bovenstaande melding zich aankondigt, of dat de decoder vast gaat staan als je probeert terug of verder te spoelen.

    Na die, zeg maar 20 seconden, houd je de aan/stand-by toets een seconde of 15 ingedrukt. Meestal is dat maar één keer nodig. De decoder zal nu overschakelen naar de zenders waar deze op stond en in stand-by schakelen.

    Daarna kan de decoder weer worden ingeschakeld, maar let op, het kan dan wel dan even duren voor je weer in media kan komen.

    Het lijkt er dus op dat de decoder toch reageert op die toets, als deze maar lang genoeg wordt ingedrukt. Ik heb ook dit doorgegeven aan Humax en ook zij hier eens naar kijken.

    Maar hopelijk kan het probleem, hier besproken nog eens geheel worden opgelost.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 1-10-2015 om 14:31 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hé Willem.
      Ik ga proberen in modus "MAND" te reageren

      1. Humax heeft niks opgelost, toch is Guide-leeg-probleem weg. MOOI
      2. Zender versleuteld of niet beschikbaar melding bron van vastlopen? Aan/Stand-by toets 15 seconden indrukken. (!!!) Daarna inschakelen.
      3. E-mail kwijt: Productiviteitsverhogend! Vaker doen!

      groet, Theo


      Geantwoord op 7-10-2015 om 09:00

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Die modus moet ik ook maar wat vaker aannemen, want vaak is al mijn schrijven aan dovemansoren gericht. Maar ja, je moet maar zo in elkaar zitten.

      - Inderdaad raakt de Guide niet meer leeg. Toch mooi, daar men dan ook niet zo vaak meer de spanning van het apparaat hoeft te halen, waardoor dan weer het issue met de rode toets kan optreden, al is dat ook niet meer zo'n groot probleem.

      - Zender versleuteld blijft soms wel een probleem opleveren, maar voor zover ik het nu heb getest, hoeft ook dan de spanning niet meer van het apparaat te worden gehaald. Of dat laatste helemaal niet meer nodig is, is echter maar de vraag. Ik weet natuurlijk niet of de genoemde truck bij iedereen en elke keer dat de melding ontstaat gaat werken.

      - Email was niet kwijt, maar door de vele email die ze uiteraard krijgen, kon men het niet terug vinden. Maar goed, men weet me te vinden....

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 7-10-2015 om 15:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info