• Gisteren een Humax 5200 gekocht en aangesloten. Alles goed. Vandaag opgenomen ermee.
    Met het terugkijken krijg ik af en toe een storing in het beeld. Een zwart scherm het geluid loopt wel door. Hoe komt dit? Het is soms snel achter elkaar en dan duurt het weer een poos.
    Daarna naar een programma gekekenen die na een paar minuten weer proberen terug te kijken en toen was het beeld bijna de gehele tijd zwart. Wat is er mis?

    Koriene

    Gesteld op 27-9-2015 om 20:51 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Koriene,

      Is het een nieuw apparaat? Het lijkt er op dat er iets mis is met de harde schijf, al is dat zo niet met zekerheid te zeggen. Het vreemde is echter dat je bij een opname een andere deel van de schijf gebruikt, als met het terugspoelen (time shift functie). Voor die laatste is n.l. een bepaald deel van de schijf gereserveerd, evenals voor (kleine) video en muziekbestanden.

      Daar je aangeeft dat bij het terug kijken van een opname het beeld soms zwart is, maar ook bij time shift kijken, als ik dat tenminste goed begrijp, is dus wat vreemd.

      Maar het is raadzaam de decoder nog eens terug te stellen naar de fabriekstand en deze opnieuw te installeren. Formatteer bij het terug stellen tevens de harde schijf. Dat doe je door het vakje aan te vinken bij 'opslagapp. formatteren'.

      Let op! hiermee gaan wel alle opnames verloren.

      Een andere tip is om de decoder eens op 720P in te stellen, i.p.v. 1080I. Ik weet wat voor Tv je hebt, en of die nog vrij nieuw is, maar de oudere HD-ready schermen gaan soms de fout in als er een Interlaced signaal wordt aangeboden. Echter zou dat dan ook bij het live kijken moeten gebeuren, maar goed, je moet alles uitsluiten.

      Maar als het bij het live Tv kijken goed gaat en bij opnames 'drop outs' voorkomen, kan dat ook te wijten zijn aan de plaatsing van het apparaat. Hier wat punten om op te letten:

      -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een
      ander apparaat met een forse voeding. Denk er ook aan dat de decoder niet te
      dicht bij een subwoofer o.i.d wordt geplaatst.
      -Controleer ook of er nog andere apparaten (draadloze apparatuur) zijn die de werking nadelig kunnen beïnvloeden. Als je een dongel gebruikt, verwijder die dan eens even.
      -Zorg dat signaalkabels niet over wat langere lengtes parallel meelopen met netkabels.

      Neem ook de waarden eens op zoals sterkte, kwaliteit en BER. Niet veer naar onder zie je hoe ja dat kan doen. Overigens zal het doorgaans zo zijn dat er artefacten ontstaan (beeldstoringen) als de ontvangst niet in orde is, en zal alleen het beeld op 'zwart' gaan, als er zoveel beeldfouten zijn dat de decoder het signaal helemaal niet meer 'snapt'.

      Maar geef anders even zo goed mogelijk de situatie aan: nieuwe of gebruikte decoder, provider, aantal Tv's, lengtes van kabels etc. dat werkt wat gemakkelijker, al is het op afstand niet altijd even eenvoudig iets op te lossen. Maar we doen ons best.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-9-2015 om 22:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info