• Worden tegenwoordig dikkere antenne kabels coax gebruikt

    Gesteld op 17-9-2015 om 11:24 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo Willem, na lange tijd ben ik er weer eens, groen en geel mij geergerd gisteren avond aan het beeldscherm dat uitvalt met melding dat er geen signaal is en bokkerig beeld en n wegvallen beeld. Van alles geprobeert kabels los en weer vast De Humax 5200 c uit gezet en weer aan
      Pas laat op de avond werd het beter. Ziggo gebeld en die melde dat er stoorzenders zijn van die gsm etc en dat het beter is de antenne kabel te vervangen door dikkere welke beter afgeschermd zijn.... klopt dit en is dit al eerder gemeld...kan dit de oplossing zijn ?????Huidige kabel is wel 7 jaar oud... ben benieuwd Geantwoord op 17-9-2015 om 12:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      even een vraag, maar wie is 'ik' ? ;-)

      Heb je de waarden van de tuners al eens uitgelzen? Het is raadzaam dat bij beide tuners te doen, waarbij het gaar om sterkte, kwaliteit en BER. Je kan de 2e tuner pas uitlezen als je die ook daadwerkelijk gebruikt, en dus naast het 'gewone' kijken, ook even een of twee andere zenders opneemt. Dat laatste kan alleen beperkt.

      Maar het is ook raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op het AOP, met een goede, zo kort mogelijke kabel.

      Zijn er zendmasten in de buurt, dan kan een standaard kabel, ook al is deze goed, niet meer toereikend zijn. De leeftijd van de kabel zegt daarbij niet zoveel. Hier is de kabel nog ouder.

      Maar om een standaard kabel is een enkelvoudige afscherming aangebracht. Normaal gesproken voldoende om storingen buiten te houden, maar met de komst van zendmasten (4G etc) ligt dat anders. Dan kunnen de kabels inderdaad last hebben van instraling en dienen dubbel afgeschermde kabels te worden gebruikt, met uiteraard geheel metalen connectoren.

      Zoek hierboven bij de zoekfunctie anders eens op 'artefacten' 'afgeschermd' etc en ook dan zie je een tal berichten waar je vast iets mee kan.

      Ik ben benieuwd naar de waarden en laat ook even weten hoe de huisinstallatie is opgebouwd. Dus het aantal Tv's, het wel of niet gebruiken van een signaal versterker, de lengte van kabels etc.

      Dat kan n.l. altijd van pas komen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-9-2015 om 13:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem.. ikkke = Henk..... van wat langer geleden met een vraag
      Maar nu heb ik hier gemeld van de storing gisteren en werkelijk van alles geprobeerd
      Dus nu komt er een nieuwe dikkere kabel
      , krijg deze toegezonden en is beter afgeschermd vermoedelijk zoals jij al melde Hoop dat het over is . Vreemde is dat hetzelfde een paar weken terug gebeurde en een tijd probleemloos werkte Mogelijk zit er iemand in de buurt met zijn weet ik veel te internetten of wat dan ook
      Nog een antwoord.... De Humax 5200 c op een opgenomen film gezet en prima storings vrij beeld dus dan ligt het niet aan de Humax naar de TV resp de kabel HDMI meen ik en de TV. Het beeld gaf het ook aan bij de storing dat er geen signaal was steeds korte momenten
      De TV resp de Humax staat kort bij de muuraansluiting en de kabel ca anderhalve meter en maar een TV, een tijdens de storing opgenomen film stoorde ook dus dat geeft aan dat er geen signaal was nogmaals steeds korte momenten wel en geen signaal en blokken en strepen

      Hoop dat je met deze gegevens uit de voeten kunt....Groet van Henk.




      Geantwoord op 17-9-2015 om 14:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      zo'n heel korte kabel zorgt vaak nog niet echt voor issues, maar goed, het is ook niet uitgesloten dat het met instraling te maken heeft. Maar hoe langer de kabel wordt, hoe meer kans er uiteraard is dat er storingen binnen komen, die je niet bij de ontvangst van je signaal wilt hebben.

      Maar hoe oud is de huisaansluiting? Als die al wat ouder is, is het wellicht raadzaam die ook even te laten vervangen. Dat is iets voor de provider en wordt, indien dat een oorzaak kan zijn, kosteloos uitgevoerd.

      Tegenwoordig wordt het metaal, en tevens de afscherming van de kabel ook binnenshuis aan aarde gelegd. Voorheen werd alleen de kant geaard waar de kabel in de verdeelkast is aangesloten, maar dat kan een behoorlijk potentiaalverschil opleveren, en dus aard men nu de kabel aan 2 zijden.

      Maar ik wilde eigenlijk ook even de waarden weten. Hier vlak onder staat hoe je die kunt uitlezen en ik ben wel benieuwd wat daar misgaat. Maar uiteraard kan het probleem ook nog elders liggen. Gezien de opbouw van je installatie kan daar niet veel mee misgaan, maar het is natuurlijk wel raadzaam ook alle stekkers eens te controleren, mits er geen kabel is gebruikt met geintregeerde (aangegoten) stekkers.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 17-9-2015 om 15:40

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      ik neem aan dat je de nieuwe kabel inmiddels in huis hebt? Zo ja, hoe gaat het nu met de weergave? Zijn de storingen weg?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 12:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Haloo Willem, moest even zoeken waar ik mijn relaas kon planten, dat is dus gelukt en heb de kabel binnen gekregen van Ziggo en wel zover ik kan zien voor nop Dus een groots gebaar. Het is een keurmerk kabel en de aansluitingen zijn dikker-zwaarden en moet dus stevig drukken op de aansluitplaatsen en zowaar een glashelder beeld en geen strepen meer of een balk met een nummer.
      Het lijkt erop dat probleem opgelost is. Het was mij volledig onbekend dat als er ergens een magnetron of Babyfoon gebruikt werd dit storing kan geven Verder weet ik niet wat nog meer kan storen . De huisaansluiting is 2 jaar geleden vernieuwd Mijn dank gaat dus nu uit naar de hulp van Willem en Ziggo
      Groet van Henk uit de bollenstreek waar het weer eens regent en straks de bollen de grond ingaan voor een fleurig voorjaar. Geantwoord op 24-9-2015 om 14:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Henk,

      ik werk op een andere manier dus kan dan zo de berichten terug vinden. Maar Ziggo geeft die kabels inderdaad gratis aan hun klanten. Echter vreest niet, die heb je inmiddels al wel zelf betaald hoor. Maar het gaat tot een bepaalde lengte en natuurlijk is het wel netjes dat ze het zo doen.

      Een keurmerk kabel zegt niet altijd wat, maar een goede afscherming, is zeker de laatste jaren zeer van belang!

      Een magnetron is een enorme vervuiler en je wilt niet weten wat we tegenwoordig hebben aan apparaten die invloed kunnen uitoefenen op anderen. Alles wat door de lucht gaat, kis in feite vervuiling, maar dat is dus ook het geval bij bepaalde huishoudelijke apparaten. En wat dacht je van hoogspanningskabels of zendmasten (4G etc).

      Dat kan allemaal doordringen tot de kern van je kabel(s) en de afscherming moet dus zo goed zijn, dat deze dat voorkomt. En wat voorheen toereikend was, is dat nu vaak echt niet meer.

      En hoe langer de kabels, hoe meer kans op instraling, en dus vervuiling. Daarom zijn er kabels met een dubbele afscherming, of gebruikt men soms ferriet ringen om de hoogfrequente straling buiten de kabel te houden. Die kun je los kopen, maar vaak zijn deze al om bepaalde kabels aangebracht. Dit zijn de verdikkingen die je ziet aan begin, en/of einde van een kabel.

      Hier is het zulk prachtig weer. Had net mijn wat in de verf gezet en daar nu maar even schuin een parasol voor geplant. Je moet toch wat... ;-)

      En ja, leuk, bloembollen! ik heb er ook al een paar honderd in huis van allerlei pluimage om de tuin straks weer wat kleur te geven, al moet ik zeggen dat die er nog steeds heel mooi bij staat!

      Nu we toch off-topic zijn: ken je Bart de Graaff van BNN nog? Ik heb laatst een beeld gemaakt van zijn hoofd en dat geschonken aan de Bart de Graaff foundation. Dat is mijn andere kant haha.

      Maar ik hoop dat je probleem is opgelost en wens je weer veel kijkplezier!

      Mvg. Willem.





      Geantwoord op 24-9-2015 om 17:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info