• Beste lezers,

    ik heb het nog even met Humax gehad over het issue met de rode toets, wat zich voordoet na het uitvallen van de netspanning, maar daar was nog geen oplossing voor gevonden.

    Men vroeg nog wel even hoe ik het nu zo snel kon verhelpen zonder de decoder terug te stellen, en dat heb ik dus nog even doorgegeven.

    Op zich is het zo niet zo'n groot probleem meer, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die weinig of geen gebruik maken van het Internet, de oplossing dus niet lezen, en dan kan het een lastig iets zijn. Om die reden heb ik dan ook nogmaals gevraagd of men hier even naar wilde kijken, maar ik weet niet hoe snel dat gebeurt en of het wel zo gemakkelijk is te verhelpen als ik wellicht denk.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 7-9-2015 om 20:15 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • De rode toets ,Willem bij die toestand met storing hebben wij ook de Humax 5200 een paar keer de stekker eruit getrokken in de mening dat daarmede de storing over zou gaan. Inmiddels al gemeld is de antenne kabel vernieuwd via ziggo en wekt goed,maar gisteren avond deed de Rode toets het niet om via internet een film te zoeken, de oorzaak hier gelezen
      Maar als we nu de tv en de Humax werkend op een zender en dan de stekker Humax eruit en weer erin doen werkt dan de Rode toets weer ????????. Het nog niet geprobeerd en dus advies vragen...... Willem weet veel en Henk minder vandaar deze vraag ...wacht af en alvast een fijn weekend gewenst Geantwoord op 25-9-2015 om 12:17

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Henk,

      het is inderdaad zo dat doorgaans de rode toets niets meer doet (TVportal/ITV/VOD) als de spanning van de decoder is geweest, door b.v. een spanningsuitval.

      Maar de toets werkt gewoon weer als je de spanning nogmaals van een WERKENDE decoder haalt. Ik heb dit destijds meermalen uitgetest en werkt uitstekend. De Tv hoeft dan dus niet eens noodzakelijk aan te staan.

      Decoder aan, dan even de stekker eruit, of de schakelaar achterop de decoder uit en weer inschakelen na ca. 5 seconden en de toets werkt weer als de decoder weer opnieuw is opgestart.

      Doe dat natuurlijk niet als er een opname loopt, daar die dan wordt onderbroken.

      En ik weet gelukkig ook niet alles, maar vond het destijds vreemd dat dit issue optrad en dat mensen er soms ook geen last van bleken te hebben. En dat laatste is b.v. het geval als de decoder vastloopt, nog wel ingeschakeld staat, en dan de spanning van het apparaat wordt gehaald. Het is dus eigenlijk een kwestie van allerlei dingen uitproberen en testen.

      Het voordeel is dat het snel te doen is, en je de decoder niet hoeft terug te stellen, zodat alle instellingen verder bewaard blijven.

      Het is echter niet de bedoeling de decoder na gebruik steeds geheel uit te schakelen, door de stekker uit de contactdoos te nemen, de schakelaar achterop het apparaat te gebruiken, of door b.v. een stand-by killer te gebruiken. Het is het best de decoder gewoon in stand-by te laten staan. Dit moet ook wel als je opnames hebt ingepland.

      Het is n.l. ook niet goed om elke keer weer de spanning van de decoder te halen en dat dus zeer frequent te doen. Maar een enkele keer is dat geen probleem, want dat kan ook gebeuren bij een stroomstoring.

      Maar ik hoop dat Humax er iets aan kan doen, zodat alles ook gewoon weer werkt als de spanning van de decoder is geweest als deze in stand-by stond.

      Fijn weekeinde!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 25-9-2015 om 16:47

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info