• Hallo Willem , Ik merk dat nu bij ziggo en ik heb de humax 5200 het beeld niet altijd optimaal en ook het dolby geluid soms zelf helemaal wegvalt. Diverse malen onderbrekingen met E52 en storingen tijdens het opnemen. Ik heb de indruk dat de humax (en) slechter hun ontvangst nu hebben dan de nieuwe horizon(s),. Met andere woorden ze hebben geen optimale ontvangst meer t.o. van de horizon

    Gesteld op 3-9-2015 om 15:35 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      die indruk is niet juist, maar sinds de fusie is het nog meer van belang dat er goede kabels en aansluitmateriaal wordt gebruikt.

      Het is wel zo dat de ene decoder toe kan met een iets lagere signaalwaarde dan de ander, maar E52 staat voor 'geen signaal' en dus gaat daar wat mis.

      Maar het is niet zo dat de Humax nu minder goed werkt, omdat de Horizon is geïntroduceerd. Ik zou er dan veel meer over moeten lezen en horen en zelf merk ik ook geen verschil, en hier zijn de kabels destijds niet aangepast. Bij verschillende modellen is het beeld gewoon goed, al kan het altijd een keer voorkomen dat je even een beeldfoutje ziet. Dat mag echter geen frequente vormen aannemen en als je al een E melding ziet, gaat er dus iets mis.

      Heb je de waarden al eens uitgelezen van de beide tuners? Doe dat eens en op verschillende zenders en dan m.n. bij deze welke de problemen te zien zijnen geef die waarden even door.

      Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER.

      Geef anders ook eens door wat de situatie thuis is, dus het aantal Tv's lengte van kabels, wel of juist geen signaal of breedbandversterker etc. Maar het is dus zeer van belang dat je goede kabels gebruikt en dat de stekkers in geheel metaal zijn uitgevoerd.

      De signaalwaarde is gewoon nog hetzelfde, dus dat kan niet de oorzaak zijn.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-9-2015 om 18:10

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo,

      alleen sterkte, kwaliteit en BER zijn van belang en in dit geval is de sterkte uitstekend. Die mag zelfs dalen tot een minimum van 30%, waar ik het liever iets hoger zie.

      Kwaliteit is uitstekend. Deze dient altijd 100% te zijn, maar de BER is niet volledig. Achter E-6 staat nog ene getal. Dat behoort 0 (nul) te zijn, maar kan bij fouten enorm gaan oplopen en dat geeft dus aan dat er errors zijn.

      Maar deze waarden zijn van slechts één tuner. Je dient even een of twee (niet altijd mogelijk) zenders op te nemen, en een ander te bekijken. Je ziet dan de waarden van tuner 1 en 2 en die wil ik graag ook even zien.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-9-2015 om 19:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Ad,

      ook die waarde zien er uitstekend uit. Dat kan dus de oorzaak niet zijn, maar je neemt deze natuurlijk niet doorlopend op, en bij een storing, of het geheel wegvallen van het beeld, zal het dan ook even anders liggen.

      Controleer uiteraard eens de kabels en aansluitingen en hou het even in de gaten. Als het vaker voorkomt kan dat uiteraard ook elders zijn oorzaak vinden en dan zal Ziggo wellicht de boel eens door moeten meten. Maar wat ik er nu van zie is goed, en dat geeft ook wel aan dat de sterkte goed is en de Humax nog steeds een prima ontvangst heeft t.o.v. andere modellen.

      Sluit de decoder anders eens aan op het AOP met een zeer korte, goede kabel, zonder tussenkomst van andere apparaten etc. En geef nog even door hoe de situatie thuis is, zoals gesteld in mijn eerste reactie.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-9-2015 om 22:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dank je Willem
      Dat is allemaal door gemeten door de monteur ziggo dat was allemaal goed, maar het is net wat je zegt er zijn momenten waarop het signaal niet goed doorkomt. Dat is wel sinds de overgang naar UPC dan kan toeval zijn. Vooral het dolby signaal geluid valt soms helemaal weg .
      Gr Ad Geantwoord op 4-9-2015 om 09:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ad,

      dan zou het dus nog aan de kabels kunnen liggen, een zendmast in de buurt (dan zijn er dubbel afgeschermde kabels nodig) of een apparaat dat storing veroorzaakt. Denk daarbij b.v. aan draadloze apparatuur.

      Zet je decoder ook niet op, of vlak naast een versterker o.i.d. Ook dat kan voor bepaalde issues zorgen, al is dat dan meestal met het opnemen.

      Bij iets minder signaal kan het Dolby geluid soms al wegvallen, maar vaak gebeurt dat doorgaans niet. Wel kun je soms even opnieuw het Dolby Digital logo in beeld zien als er iets misgaat. Dat hoef je dan echter nog niet waar te nemen in het geluid.

      Maar sinds de fusie is een nog betere huisinstallatie zeer belangrijk. Natuurlijk niet te wijten aan de fusie zelf, maar het feit dat er een aantal zenders zijn bij gekomen en de kabel dus 'propvol' zit.

      Maar worden er ook meer Tv's in huis gebruikt, of is dit de enige? Want ik heb helaas nog niet de thuissituatie gelezen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-9-2015 om 17:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • dag Willem
      Nee hoor slechts 1 tv in gebruik en een Sony Z1000 als geluidsinstallatie . die heeft altijd goed samen gewerkt met de Philips smart Tv maar sinds UPC moet ik de sony apart aan drukken anders werkt hij niet. aangesloten met hdmi en optische geluidskabel
      Gr Ad Geantwoord op 4-9-2015 om 18:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ad,

      waarom je nu de Sony set apart moet inschakelen ontgaat me een beetje, daar er daarin niets is veranderd. Dat kan dus eigenlijk niet te maken hebben met de fusie.

      Maar goed, er is dus maar één Tv in gebruik, dus er worden geen splitters en/of versterker gebruikt.

      Maar waarom is de Sony op de Tv aangesloten middels HDMI én een optische geluidskabel? Of begrijp ik dat verkeerd? Als een receiver en Tv n.l. ARC (Audio Return Channel) ondersteunen via HDMI, is ene aparte kabel om het geluid vanaf de Tv weer te geven via een reciever o.i.d niet meer nodig.

      maar ik ken uiteraard je situatie niet.

      mvg. Willem. Geantwoord op 4-9-2015 om 19:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info