• Heb ik de externe schijf eindelijk aan de praat Willem. Kopiëren gaat ook goed, maar nu kan ik de bestanden weer niet via de TV bekijken. Dus als de Humax een keer uitvalt kan ik de externe schijf niet gebruiken. Wat een getob toch.
    Groet,
    loek

    Gesteld op 18-8-2015 om 13:15 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Beste,
      Dat liet ik al weten bij je vorige vraag.

      " Je kunt ze dan geschikt maken om in te lezen, maar tegelijk kan de Humax er dan niks meer mee".

      Kies je voor deze manier dan blijf je verrassingen tegenkomen. Het heeft veel technische kennis nodig om je gestelde doel te bereiken. En dat heb je niet zo maar. Vraag die kennis die van Schijfbeheer afwist hoe je bestanden van je Humax kan FTP-en. Hoe dat technisch moet staat hier op dit forum te vinden. Je hebt dan een opzet die je vaker kunt gebruiken dan dat formetteergehaspel dat je met de externe harde schijf hebt.
      groet,
      Theo Geantwoord op 18-8-2015 om 15:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loek,

      dat is logisch, want zoals ik al aangaf dien je de schijf, eenmaal gebruikt voor de decoder, daar ook voor te blijven gebruiken.

      De Tv zelf zal een Ext.3 geformatteerde schijf waarschijnlijk niet herkennen, of net als een ander apparaat 'vragen' deze te formatteren, wat je uiteraard niet moet doen. Het gebruik van een een schijf op een Tv is dan ook zeker niet heilig en ook verbonden aan restricties.

      Zo kan b.v. een opname, op schijf gezet door een Tv doorgaans niet op een ander apparaat worden afgespeeld. Sterker nog, zelfs exact hetzelfde toestel zal de opnames op die schijf niet weergeven.

      Voorts hangt het van de Tv af welke bestanden je kan weergeven en hoe een schijf geformatteerd dient te worden.

      Maar kort samengevat: Een schijf, eenmaal gebruikt op de Humax, dient voor diezelfde decoder, of op een type welke hier mee overweg kan te worden gereserveerd. De opnames die dus op de externe schijf worden gezet, zijn alleen weer te geven via de Humax.

      Ik heb dit echt ene paar keer genoemd, want sommigen zien dat als nadeel en daarom heb ik ook het werken middels FTP geopperd. Hier word verreweg het meest gebruik van gemaakt en doordat je dan de opnames ook op een ander medium kan zetten, zijn de opties ruimer bemeten.

      Maar wellicht is een mediaspeler ook nog iets voor je, naast het gebruik van de Humax.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 18-8-2015 om 15:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      we zaten gelijk te typen zie ik... Maar ik had eerder ook al aangegeven een schijf, eenmaal gebruikt voor de decoder, deze daarvoor te blijven gebruiken. Vaak zal een ander apparaat deze niet accepteren, want dat doet b.v. de Humax 5050 niet eens, of vragen de schijf opnieuw te formatteren en dat kost je dan weer je opnames.

      Ik zie vaker dat men op deze manier van alles probeert, maar het blijft een geknoei. Zoals je hierboven ook kan lezen gaf ik ook al aan dat opnames vanaf een Tv, op schijf gezet, bijna ook nergens anders meer op zijn weer te geven. In een aantal gevallen zelfs helemaal niet en zelfs niet op een identieke Tv.

      Vervang je dus de Tv, dan zijn die opnames ook meteen nutteloos. Men doet er alles aan om verspreiding te voorkomen en een manier daarvan is deze.

      Maar goed, ik heb ook een paar keer het werken met FTP genoemd en men is er natuurlijk vrij in om daarvoor te kiezen of niet, maar ik vind het werken met een schijf niet geweldig.

      Is deze vol, kost het je weer een nieuwe, wat niet echt voordelig is en crasht ie een keer, is de kans groots aanwezig dat je alles kwijt bent.

      Ik geef ook niet voor niets zo vaak aan de interne schijf ook op tijd te formatteren en opnames die je wilt bewaren daar z.s.m. vanaf te halen. Gaat het een keer mis, heb je die tenminste veilig gesteld, maar helaas is het ook al vaak te laat...

      Mvg. Willem.




      Geantwoord op 18-8-2015 om 16:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @Willem, Geknoei, gehaspel.... We zijn het wel eens denk ik.

      @Mensen, ik denk dat de boodschap helder is, stop met USB-sticks en externe HD's tussen Humax en Windows, want wij zien er niks in. En wil je het toch, houdt het dan in eigen beheer, want het einde is zoek!
      Van mij de groeten,
      Theo Geantwoord op 18-8-2015 om 16:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sorry mensen. In mijn argeloosheid dacht ik dat het prima zou gaan. Dat komt omdat ik gewend ben aan de externe schijven van Medion drive-n-go. Geen enkel probleem en ze werken ook zonder morren via de TV. Vandaar. Nogmaals excuus voor het verknoeien van jullie tijd. Ik zal goede nota nemen van alle goede raad en aanwijzingen.
      Groet,
      loek Geantwoord op 18-8-2015 om 16:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Theo,

      een schijf is als uitzondering, en voor het eventueel tijdelijk opslaan van bestanden wet te doen, maar dan moet je er ook vanuit gaan, die schijf ook weer te gebruiken op, in dit geval de 5200 of een ander model wat met hetzelfde principe werkt.

      Maar daarmee houden bijna alle opties dan ook al op. Daarom ook, geef ik, maar ook Humax aan die schijf daarna alleen nog te gebruiken voor de decoder. Doe je dat, is er niets aan de hand, al blijf ik erbij dat je bestanden die echt belangrijk voor je zijn, op een ander medium moet zetten, al is natuurlijk niets eeuwig.

      Maar het punt is duidelijk en hopelijk gaan ook andere lezers daarmee aan de slag.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 18-8-2015 om 17:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loek,

      het is natuurlijk helemaal niet erg dat je met de vraag kwam en dat je me/ons bezig hebt gehouden. Ik zie dat zeker niet als verknoeien van mijn tijd, dus daarover hoef je jezelf absoluut niet schuldig te voelen.

      Jij reageert altijd nog netjes en het gebeurt wel vaker dat je wat tijd kwijt bent, maar dat helaas niet altijd tot een goed einde of oplossing leid.

      Ik erger me meer aan het feit dat men soms gewoonweg niet reageert als er om info wordt gevraagd en daar heb ik gisteren dus wel even kritisch op gereageerd. Elke keer aangeven dat er wat mis is, maar na meermalen vragen nog niet de info krijgen die je verlangt, doet me weleens een beetje pruttelen.

      Maar dat ging dus NIET om jou vraag/relaas.

      Nogmaals, voel je dus niet schuldig en bewaar de schijf gewoon voor de 5200 en richt je dan eens op het FTP gebeuren.

      Door vallen en opstaan kom je er ook, dus als er wat is, schroom niet. Als ik niet wil antwoorden zeg ik het wel, maar dat zal je weinig zien gebeuren. En ik heb ook nog nog niets weggehaald, want ook al is het niet helemaal gelopen zoals je graag had gezien, anderen kunnen er weer lering uit trekken (als ze het lezen... ;-)

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 18-8-2015 om 17:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Loek,
      Van mij ook een reactie om je te laten weten dat mijn reacties over dit onderwerp niet persoonlijk bedoeld zijn. Zeker naar jou toe, omdat je niet anoniem met zaken omgaat en zoals Willem zegt, van jou komt er altijd respons. Er zit wel een verzuchting in omdat velen ook met dit onderwerp bezig zijn geweest en het niet echt lukt om in dit forum een eenduidige oplossing voor dit onderwerp te krijgen.
      Met plezier wil ik je de FTP methode aan de hand doen en zou je het werkend hebben dan zul ook jij zeggen. Dat was de beste manier! Zeg het maar.....
      met vriendelijke groet,
      Theo Geantwoord op 18-8-2015 om 18:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik ga proberen me te verdiepen in de FTP methode. Heus ik ben voor verbetering vatbaar. Het is gewoon onwetendheid, onkunde, onnozelheid en onwennigheid met de hele materie waardoor ik met wellicht heel stupide vragen kom. Misschien hebben andere mensen er toch nog iets aan als ze het lezen zoals je al schreef en dat maakt het dan weer een beetje goed. Bedankt voor alles!
      Loek Geantwoord op 18-8-2015 om 20:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Loek, Filezilla downloaden: Inrichten zoals hier in het forum beschreven, je Humax bestanden laten delen en maken dat er een ip-nummer in de Humax bekend is.
      Suc6
      Theo
      Geantwoord op 18-8-2015 om 20:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loek,

      Dit zijn je eigen woorden en helemaal niet nodig hoor:

      "Het is gewoon onwetendheid, onkunde, onnozelheid en onwennigheid met de hele materie waardoor ik met wellicht heel stupide vragen kom".

      Ik heb destijds de vragen rubriek opgepakt, omdat er nou eenmaal veel mensen zijn voor wie het niet allemaal even eenvoudig is en graag willen weten hoe het werkt. En daar werken we dus aan.

      Er valt helemaal niets goed te maken, dus weg met dat schuldgevoel hoor. Ik maak wel gekkere dingen mee. Het gaat erom dat je er wat mee kan en dat je straks met nog meer plezier gebruik maakt van je decoder.

      Mvg Willem. Geantwoord op 18-8-2015 om 20:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info