• Mijn Humax iHDR negeert de externe harde schijf die ik gekocht heb (WD Elements 750 GB). Formatteren lukt noch op de PC noch in de Humax recorder. Ben er mee teruggeweest naar de winkel. Men beweerde er iets te hebben afgehaald dat in de weg zou kunnen zitten. Echter met geen enkel resultaat. Er heeft inderdaad een gratis proefversie van WD SmartWare TM Pro-software opgezeten, maar dat had ik er zelf al afgehaald omdat ik dat niet nodig heb.
    Graag goede raad.
    Willem hoe gaat het met de gezondheid? Hopelijk beter.
    Groet,
    Loek

    Gesteld op 13-8-2015 om 21:15 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Loek,

      leuk je weer eens te 'zien' al is de reden daarvan wat minder plezierig.

      De WD element schijven werken doorgaans prima, en worden vaker gebruikt. Nu is, zoals je wellicht weet, niet elke schijf geschikt, maar als de PC de schijf al niet kan formatteren is er toch iets mis.

      Een nieuwe, ongebruikte schijf, zou zo geformatteerd moeten kunnen worden. Nu kan het soms voorkomen dat de decoder deze even niet 'ziet' of niet wil formatteren, maar dan moet dit in de PC alsnog geen issue zijn.

      Je hebt de schijf wel laten formatteren in Ext3 neem ik aan? De decoder doet dat automatisch, maar de PC natuurlijk niet.

      Ik vraag me ook een beetje af hoe dat (proef) bestand er is afgehaald en wat er toen is gebeurd, want als een schijf b.v. eerder is gebruikt of daar iets anders mee is gedaan, zal de decoder deze niet altijd meer als 'zijn schijf willen accepteren. De reden ook om een nieuwe schijf alleen maar te gebruiken voor de decoder.

      Nu kun je natuurlijk wat opties uitproberen, zoals het weer geschikt maken van de schijf voor de PC, maar of je daar goed aan doet is in deze even de vraag. Nu kun je de schijf wellicht nog terug brengen of ruilen, maar dan vaak niet meer, of men moet al erg coulant zijn.

      Ik raad daarom vaak aan de decoder mee te nemen naar de winkel en daar te bekijken of deze de aangeboden schijf herkent, of deze b.v. aan te schaffen bij een zaak die ook de 5200 heeft staan, al zal dat laatste wat moeilijker worden.

      Maar kijk anders eerst eens of je de schijf kunt ruilen of terug kunt brengen en denk anders eens over het verplaatsen van bestanden via FTP, te vinden als je dat als zoekwoord invult in het zoekvlak hierboven en op zoeken klikt.

      Dit is de meest gebruikte optie, daar je dan de bestanden ook kan bewerken via de PC, daar kan opslaan, of b.v. op DVD kan zetten (SD kwaliteit).

      Een schijf heeft natuurlijk zijn naden: het is nog vrij duur en als je flink wat opneemt en dat wilt bewaren is deze ook weer snel gevuld. En als er een keer wat misgaat met zo'n schijf, is het goed mogelijk dat deze niet meer correct werkt, niet meer geaccepteerd wordt, of crasht en dan ben je doorgaans alles weer kwijt.

      Natuurlijk is niets voor eeuwig, maar als je de bestanden meteen op een DVD zet, welke je ook in hogere kwaliteit kan kopen, weet je wel dat die niet verloren gaan (zolang er nog DVD is... Ja ik weet het, lekker opbeurend ;-)

      Maar kijk daar eens naar en ik hoor wel even of de schijf terug kon, geruild kon worden etc. maar sluit deze dan meteen nieuw aan, en haal er niets af. Nog beter: laat de winkel de schijf even formatteren in Ext.3.

      Wellicht wil men dat zelfs even doen met de schijf die je nu hebt. Een goede vakzaak staat tenslotte achter zijn klant en verleent de nodige service!

      Tja, en dat laatste blijft een probleem. Gelukkig slaan de blokkades etc. nu wel aan, maar het ZH is wel zowat mijn 2e huis en dat zou ik graag anders zien, maar of dat ooit gaat gebeuren? Maar ik wil daar niet teveel over kwijt. Internet he... ;-)

      In ieder geval bedankt. Toch leuk te weten dat er nog mensen zijn die ook daaraan denken!

      Maar het doet natuurlijk ook goed om dezelfde mensen hier weer eens terug te 'zien'. Het oppakken van de vragen op deze en andere rubrieken is in ieder geval goed aangeslagen en eigenlijk wel een succes te noemen. Het is fijn te zien dat je op deze manier anderen kan helpen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-8-2015 om 00:12

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info