• Ik krijg met mijn 5200C ontvanger regelmatig storingsmeldingen E37-32, Het binnenkomende signaal is door Ziggo gecontroleerd (74 en 100%) de problemen komen iedere dag weer terug, heel vervelend. Wat kan ik hier aan doen?

    Gesteld op 13-6-2015 om 21:20 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • E37 Foutmelding: Algemene foutmelding. Daarmee kun je dus veel kanten op.

      E32 Foutmelding: Uw Smartcard werkt niet correct.

      In eerste instantie is het raadzaam alle bekabeling en stekkers eens na te zien. Vooral na de fusie worden er meer eisen gesteld aan de huisinstallatie. Het is raadzaam goede kabels te gebruiken met metalen stekkers.

      Vermijd het gebruik van splitters, en gebruik bij lange kabels (meer dan 10 meter) of bij meer toestellen een signaal of breedband versterker.

      Maak tevens de smartcard even schoon, maar de E32 melding kan ook voortkomen uit het feit dat de decoder geen goede ontvangst heeft. Je kan de smartcard, als je het niet vertrouwd, wel even opnieuw door Ziggo laten activeren.

      Bij een geheel defecte smartcard zul je een nieuwe moeten aanschaffen in een vakzaak of op Internet, daar Ziggo deze niet meer los verkoopt. Het activeren ervan voert Ziggo nog wel uit.

      Maar heb je ook al eens naar de waarden als sterkte, kwaliteit en BER gekeken? Zo nee, doe dat dan eens bij wat verschillende zenders, met name die welke errors vertonen. Geef deze 3 waarden dan even door a.u.b. Doe dit bij BEIDE tuners. Dat kan alleen als je een zender bekijkt en een 2e of 3e* (*niet altijd mogelijk) opneemt.

      Ook is het raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op de huisaansluiting met een goede, zo kort mogelijke kabel, zonder tussenkomst van splitters en andere apparaten, en dan eens het resultaat te bekijken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-6-2015 om 21:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik had gevraagd om de waarden, maar helaas niets meer gezien. Is even reageren nou zo moeilijk? Er wordt toch ook een antwoord op de voorgelegde vragen verwacht? Waarom dan niet even een reactie als dit helpt de problemen op te lossen?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-7-2015 om 01:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info