• Hier opnieuw het antwoord op de vraag van Loek, welke bij onderhoud per ongeluk is gewist:

    Ja, dat kan zeker. Allereerst is het niet mogelijk direct op te nemen op de externe schijf. Je kan wel opnames van de interne schijf overzetten op een externe.

    Nadat de externe schijf op de decoder is aangesloten, zal deze de schijf 'zien' en kun je de schijf door de decoder laten formatteren. Dat gebeurt in Ext3. Het is dus ook mogelijk de externe schijf eerst door de PC te laten formatteren in EXT3, maar dat hoeft dus niet. Door de schijf in Ext3 te laten formatteren, kunnen ook grote bestanden worden overgeschreven van de interne naar de externe schijf.

    Er is een schijf nodig van minimaal 100GB en maximaal 1TB. Hoe zet je nu bestanden over vanaf de interne naar de externe schijf? Dat werkt zo:

    Verplaatsen in het kort: -Ga naar een opname -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen -Druk op de OK toets -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menu-structuur een niveau hoger te gaan staan. -Start verplaatsen met de rode toets -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

    Noot: vul je onder "Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C" in het licht gele zoekvlak 'opnames overzetten' in en je klikt daarna op 'zoeken' direct naast het zoekvlak, dan zie je een aantal vragen en antwoorden verschijnen die te maken hebben met dit onderwerp. Je ziet dan dus nog veel meer info die van belang kan zijn.

    Zo is het dus ook mogelijk de decoder op te nemen in het netwerk, waardoor je bestanden kan delen via FTP met de eigen PC. Zo kun je dus b.v. opnames direct overzetten naar de computer, daar opslaan, of bewerken en b.v. op DVD branden. Alleen zullen in dat laatste geval HD opnames worden omgezet in SD content. Als je hierboven zoekt op 'verplaatsen' en naar de vraag/reactie gaat van 2-12-2014 vind je nog meer info. Maar uiteraard is er meer terug te vinden via de zoekfunctie, of door wat berichten door te nemen.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 6-6-2015 om 18:51 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Zeer bedankt voor de zeer uitgebreide verhandeling. Ik ben er mee aan de slag gegaan. Op dit moment is de recorder aan het kopiëren naar een externe harde schijf. Dat is nu al een aantal uren aan de gang. Ik weet niet of het goed gaat, maar durf het proces ook niet te onderbreken. Heb trouwens geen idee hoe ik dat zou moeten doen. Is het normaal dat het kopiëren zo lang duurt? Ik durf de deur niet uit tot het knipperen van de externe harde schijf is afgelopen. Graag goede raad als u tijd hebt. Bij voorbaat dank.
      Groeten, Loek Geantwoord op 9-6-2015 om 13:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Loek,

      het kopiëren duurt inderdaad vrij lang en als je dat gaat doen, kun je dan ook, net als bij FTP, het best de decoder gewoon zijn gang laten gaan. Je hoeft daar echt niet voor thuis te blijven.

      Natuurlijk kan het even mis gaan, maar doordat opnames op de interne schijf aanwezig blijven, kan het altijd nog opnieuw worden gedaan. Maar die kans is niet zo groot.

      Als je meerdere programma's hebt geselecteerd voor verplaatsen, zullen deze achter elkaar worden behandeld en daardoor vergt het dus nogal eens wat tijd, zeker bij HD opnames, welke doorgaans het meest worden gemaakt.

      Ik moet er zo weer even tussenuit, maar lees graag even hoe het is gegaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 9-6-2015 om 13:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ontzettend stom ben ik bezig geweest, want na uren stonden de bestanden niet op de externe schijf, maar ik heb ze kennelijk in een map op mijn eigen interne harddisk geplaatst, waar ik nu niet meer in kan komen.
      Excuses dat ik zoveel van je kostbare tijd heb verspild.
      Nu zit ik dus met een interne harddisk die bijna vol is. Ik durf voornoemde map niet te wissen omdat ik dan waarschijnlijk alle bestanden kwijt ben. Wat een toppunt van geklungel. Ik ga maar eens alle vragen en antwoorden hierboven doorlezen, misschien haal ik daar nog wat advies uit.
      Zeer veel dank tot dusver. Voor een digibeet als ik zijn er heel wat valkuilen hoor.
      Groeten,
      Loek Geantwoord op 9-6-2015 om 16:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loek,

      tja, dat kan natuurlijk gebeuren, maar je moet jezelf niets kwalijk nemen, want het is ook niet altijd even eenvoudig en het gaat wel vaker even mis. Maar ik begrijp dat je er wel van baalt.

      En excuseer je zeker niet voor de tijd die het me kost, want dat vind ik helemaal niet erg. Aan tijd ontbreekt het me vaak ook niet, maar het zijn een paar hectische weken vanwege een aantal ziekenhuisbezoeken/behandelingen en die moeten toch maar even voorgaan. En als je dan erg moe bent kun je jezelf er niet altijd toe zetten alles te beantwoorden op de site, maar ik probeer dat altijd wel bij te houden.

      Ik vind het nu hoofdzakelijk vervelend voor jezelf, maar je moet gewoon in die aangemaakte map(pen) kunnen komen en je kan deze uiteraard ook wissen/verwijderen. Zolang je de schijf niet geheel formatteert blijft de rest aanwezig, maar neem bij twijfel geen risico.

      Maar zoals gezegd zijn aangemaakte mappen ook weer te verwijderen. Ik weet natuurlijk alleen niet wat je er allemaal in hebt ondergebracht.

      Het verplaatsen naar een externe disc is niet al te moeilijk, maar je moet er uiteraard wel even op letten waar je de bestanden naartoe verplaatst/kopieert. Maar met de uitleg zoals gegeven, zou het moeten lukken, want er is vaker gebruik van gemaakt.

      Laat de moed echter niet zakken. Het gaat je vast lukken!

      Ik lees het vervolg hopelijk weer even.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 9-6-2015 om 19:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info