• Hallo,

    Help ! Mijn afstandsbediening is op hol geslagen !!

    Als ik 1 programma hoger of lager wil kijken en ik druk op de pijltjestoets, dan blijft hij doorlopen. Geldt ook bij guide.
    Als ik een programma bij media heb bekeken en ik wil deze verwijderen, dan loopt ook daar alles door.

    De PVR knop licht op, de folie is verwijderd van het apparaat, de batterijen zijn enige tijd uit de afstandsbediening geweest, alvorens nieuwe (wederom niet oplaadbare) batterijen te plaatsen eerst op enkele toetsen gedrukt, nul toets en ok toets ingedrukt, spanning is van het apparaat afgeweest, ook met de knop achterop.

    Wie heeft voor mij het verlossende antwoord ?

    Vriendelijke groeten,
    Nancy

    Gesteld op 3-5-2015 om 14:38 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      vraag is of dit wel wordt veroorzaakt door de afstandsbediening. Het komt in zeldzame gevallen voor dat een toets blijft 'haken' maar dat zou je dan moeten zien daar de PVR toets dan blijft oplichten als je de toetsen geen van allen bediend.

      Maar blijft een toets haken, dan zullen andere toetsen niet meer werken.

      Zoals je het aangeeft, lijkt het dus niet de afstandsbediening, maar de decoder zelf te zijn.

      Ik raad je aan die even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Het formatteren van de schijf is NIET nodig, dus opnames blijven bewaard.

      Werkt dat niet meteen, dan kun je hierboven zoeken op 'terug stellen' en zie je ook een uitgebreide versie, dis dan doorgaans wel werkt.

      Maar als je de media kan bereiken, de ) en de OK toets ingedrukt kan houden en dat werkt, ligt het waarschijnlijk gewoon aan de decoder zelf.

      Haal anders voor het terug stellen wat langer de spanning geheel van het apparaat.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 3-5-2015 om 19:17

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hallo,

      Dankjewel voor je advies Willem.

      Zojuist mijn Humax weer aangezet, batterijen in de afstandsbediening gedaan en er het beste van gehoopt ! Gelukkig werkt alles weer naar behoren.
      Ik moet eerlijk toegeven dat ik er weinig hoop op had, omdat voor mijn gevoel, ik dit allemaal al gedaan had. Maar het zat het er dus toch in dat ik meer geduld moest opbrengen. Is nog niet zo makkelijk af en toe ;-)

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 5-5-2015 om 11:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      graag gedaan en fijn dat het weer voor elkaar is. Maar het is inderdaad niet altijd eenvoudig de oorzaak te vinden, maar ik heb inmiddels al veel gezien, en doorgaans kon dat meestal wel worden opgelost.

      Veel kijkplezier maar weer!

      mvg. Willem. Geantwoord op 5-5-2015 om 19:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info