• Goedendag,

    Ik gebruik al enkele jaren de Humax 5200c, nu heb ik een nieuwe tv + een soundbar, ik weet niet of het daar aan ligt maar sinds enige tijd reageert de Humax op de commando´s via de aftandbediening heel traag, als je hem dan op 4 zet dan doet hij het niet maar na bv. 15 sec. staat hij ineens op bv 8 ook op geluid of iets anders reageert hij traag, ik heb geüpdatet maar dat hielp niet, andere batterijen ook vergeefs, weet iemand raad ?

    Met vriendelijke groet,

    Floris

    Gesteld op 22-4-2015 om 12:10 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Floris,

      zappen op de decoder gaat vrij vlot, en de Tv zou daar meteen op moeten reageren. Die kan dus eigenlijk niet de oorzaak zijn, of de Tv moet al met een vertraging werken en dat kan soms voorkomen als er geen goede handshake is tussen de 2 apparaten bij het gebruik van HDMI.

      Maar dan zie je dat de decoder wel meteen reageert en alleen de Tv trager is.

      De soundbar kan zeker niet een oorzaak zijn van dit euvel.

      Maar ik zou je adviseren de decoder eens terug te stellen naar de fabrieksinstellingen deze opnieuw te installeren. Vaak helpt dat bij allerlei issues. Je kan daarna de decoder in het menu van de energiespaarstand halen en het automatisch uitschakelen uit zetten.

      succes.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-4-2015 om 18:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik las ergens op een forum; "....zet beide Energiebesparingen eens op uit de humax start dan sneller op en een aantal bugs lossen zich dan vanzelf op......" En ja, nu reageert de tv (plasma) ineens weer sneller(normaal) op mijn ab ;)
      Geantwoord op 11-1-2016 om 00:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Ik las ergens op een forum; "....zet beide Energiebesparingen eens..."

      Kijk eens naar mijn reactie van 22-4-2015 18:29 bij deze vraag. Daar heb ik al genoemd de energiespaarstand en het het automatisch uitschakelen uit te zetten.

      Maar ik geloof er niets van dat dan ook de Tv sneller/beter, of zo je wilt weer normaal reageert als je dit hebt gedaan, want dat gaat volledig buiten de Humax om. Je kan dan wel de Tv met de afstandsbediening van de Humax bedienen, maar dat gaat beter of slechter als je de decoder wel in de energiespaarstand laat staan, of het automatisch uitschakelen uit zet.

      Hier is overigens al zeer vaak genoemd de decoder van de energiespaarstand te halen, maar daarbij is het echt niet zo dat er dan meteen een aantal bugs of software issues worden opgelost. Die los je pas op met een fabrieksherstel, of met een uitgebreide manier van fabrieksherstel (hier genoemd).

      Humax zelf raad overigens vaak aan de decoder wel in de energiespaarstand te laten staan, daar deze dan steeds fris opstart, en ook al zijn we het op veel punten eens, zie ik het wat dit betreft iets anders. Maar het kan zeker geen kwaad de decoder eens geheel fris op te starten, want als je een PC steeds weer in de slaapstand zet, zal deze na een tijdje ook laten weten dat niet zo 'leuk' te vinden.

      Nu werkt een PC weer heel anders als een decoder/PVR, maar sommige punten kun je wel iets met elkaar vergelijken.

      Men vergeet echter vaak dat een gewist bestand op een PC nooit echt weg is, maar dat wanneer er een bestand op de Humax wordt gewist, dit langer kan duren, daar deze het bestand wel geheel wist.

      Het is daarom ook raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren en het kan zeker geen kwaad de decoder eens in de zoveel tijd even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen. Ik doe dat niet overdreven vaak, maar zo af en toe gaat de 'bezem erdoor' en ik laat de decoder ook weleens geheel opnieuw opstarten (spanning er een half uurtje geheel af) wat dan wel als nadeel heeft dat de rode toets daarna niet meer werkt, maar als je dan nogmaals de spanning even van een werkende decoder haalt, is dat issue weer verholpen.

      Ook dat is hier genoemd en ik heb aan Humax gevraagd of ze dat issue kunnen ondervangen met een software update.

      Ben je trouwens nog een beetje energiezuinig bezig, is het helemaal niet erg als je de Humax wel op de energiespaarstand laat staan. Dat scheelt best wel wat, maar dan moet je wel het traag opstarten voor lief nemen (n.v.t. bij de 5050).

      De Humax zal ook dan gewoon de geprogrammeerde opnames maken, daar deze dan even geheel zal inschakelen.

      Het is (dus) niet de bedoeling de decoder/PVR steeds geheel spanningsloos te zetten!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-1-2016 om 01:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • rectificatie:

      "Je kan dan wel de Tv met de afstandsbediening van de Humax bedienen, maar dat gaat *NIET* beter of slechter als je de decoder wel in de energiespaarstand laat staan, of het automatisch uitschakelen uit zet".

      Ps: soms zie je voorgaande antwoorden niet. Hier wordt aan gewerkt, maar je ziet ze wel als je even op "reageer op deze vraag" klikt.

      Maar de site gaat binnenkort veranderen en dan worden meer punten gewijzigd.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 11-1-2016 om 01:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info