• Sinds een week de Humax 5200C. Via dongle verbinding met netwerk gemaakt. ECHTER, na Toets PT Portal de melding" Controleer uw internetverbinding en probeer nogmaals"
    Wat doe ik verkeerd? Waar ligt het aan?
    mvg Herman

    Gesteld op 22-4-2015 om 11:03 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Herman.

      Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Als de spanning geheel van de decoder is geweest kan dat de oorzaak zijn, maar het kan ook ontstaan doordat het modem spanningsloos is geweest.

      Maar je kan uiteraard zo de instellingen via het menu controleren en als die nog in orde zijn en je hebt verder niets veranderd of aangepast, werkt het doorgaans alweer door gewoon even deze stappen te doen:

      -Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Internet instellingen
      -Lan configureren
      -Toepassen

      Je ziet dan dat de decoder de verbinding gaat zoeken met het Internet. Normaal gesproken zie je dan de melding 'verbonden' maar soms dien je laatste stappen (Lan configureren/Toepassen) een keer te herhalen.

      De verbinding miet dan weer tot stand komen. Doorgaans een kwestie van nog geen minuut werk.

      Mvg Willem. Geantwoord op 22-4-2015 om 18:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank Willem. Omdat ik wifi gebruik en geen kabel heb ik niet de LAN verbinding geconfigureerd. Toen ik dat per ongeluk wel probeerde lukt het natuurlijk niet. De spanning is niet van beide apparaten geweest. Wel heb ik een keer de Humax met de knop achter aan en uit gezet. Ook toen lukte het niet. Ik heb de Humax een week en de eerste dag kwam ik wel op de portal, maar nu niet meer. Geantwoord op 22-4-2015 om 19:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Herman,

      Sorry, zie inderdaad dat je en dongel gebruikt. Maar de spanning is dus wel van het apparaat geweest, want je hebt de schakelaar achterop de decoder gebruikt en dan is deze geheel uitgeschakeld.

      Ik zou je adviseren om de decoder nogmaals geheel uit te schakelen, maar dan als deze IN GEBRUIK is en dus niet in stand-by staat. Die tip is hier vaker genoemd, daar de rode toets soms ook niets meer doet als de spanning van het apparaat is geweest.

      Maar vraag is of dat nu ook het geval is, of dat de rode toets nog wel werkt, maar je alleen geen verbinding krijgt. Werkt de rode toets wel, maar krijg je geen verbinding, dan kun je het best de installatie van de Dongel opnieuw uitvoeren. De Modem even spanningsloos zetten kan eveneens helpen.

      Hier zie je hoe je de Internet instellingen opnieuw kan uitvoeren:

      Klik op deze LINK

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 22-4-2015 om 20:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem. De decoder geeft aan verbonden te zijn met wifinetwerk. Toen deze in gebruik was de decoder uitgezet en weer aangezet. Geen verbetering. Hetzelfde gedaan met modem Huawei. Ook even spanningsloos gezet. Geen verbetering. Rode knop en knop TV portal functioneren wel maar geven steeds de melding "Controleer netwerk en probeer opnieuw".
      Maar zoals gezegd meldt de decoder al verbonden te zijn met het netwerk. Toch raar. Geantwoord op 23-4-2015 om 10:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Herman,

      dat is een vreemd probleem. Nu komt het regelmatig voor dat ITV/VOD niet werkt, maar dan zie je een foutmelding, of je ziet niets, maar de decoder geeft dan niet aan de netwerk verbinding te controleren.

      Maar heb je alles al eens opnieuw ingesteld zoals eerder genoemd? Nu geeft de decoder wel verbinding te hebben, maar met ene dongel is het toch vaak wat lastig. Vooral als deze het modem niet kan 'zien' of tussen veel bekabeling zit, kan de werking onbetrouwbaar zijn.

      Het is is altijd raadzaam de dongel zo op te stellen dat deze het modem kan 'zien' en als deze tussen veel kabels zit, kun je er een stukje kabel aan verbinden, zodat je de dongel elders kan plaatsen.

      Gebruik anders eens een Lan/UTP kabel. Deze kun je heel goedkoop aanschaffen bij bij b.v. de Action, maar wellicht heb je er zelfs een. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het dan werkt.

      Nu had ik hier gisteren ook eerst even geen verbinding, maar na Lan configureren (ik werk met kabel, wat ik doorgaans ook aanraad) en alles werkte weer. ITV lag er dus niet uit.

      Als je blijvend met een kabel kan werken is dat het mooist en het betrouwbaarst, maar niet bij iedereen is dat mogelijk. Echter kun je dan wel even zien of het daarmee wel werkt.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 23-4-2015 om 16:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem
      HET IS GELUKT !! Wel verbonden met netwerk en geen internet is verholpen door jouw advies aan de dongle een verlengsnoer USB *(van Action 1.59 euro) te doen en zodoende de dongle dichter bij de router/modem te brengen. In mijn geval werd de verbinding waarschijnlijk geblokkeerd door een videoapparaat dat naast de Humax staat en het signaal niet goed doorliet.
      REUZE BEDANKT. Geantwoord op 27-4-2015 om 10:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Herman,

      dat is goed nieuws. Graag gedaan. Daar doen we het voor. Dank voor de respons en veel kijkplezier maar weer.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-4-2015 om 14:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info