• Dag J.M.P.(Hans) Urbanus

    Ik kom onderstaand bericht wel tegen in onderhoud, maar kan niet vinden bij welke vraag het is geplaatst, dus heb ik het even naar boven gehaald en zal er even op reageren. Ik werk n.l. altijd vanuit onderhoud.

    Je vraag/opmerking:

    Dag Willem, Het heeft even geduurd maar hier een reactie op je antwoord. Maar ik heb eerst alles uitgeprobeerd en gebruiksaanwijzingen doorgespit etc. De upgrade is prima verlopen en functioneert evenzo. Eerst had ik energie stand uitgeschakeld en dan zie je de tijd in het display als de decoder in stand-by staat. Eerst start ik de TV en als deze links bovenin HD laat zien start ik de Humax. En had dan gelijk beeld. Na de upgrade lukte dat niet meer en moest ik allerlei toeren uithalen om beeld op de TV te krijgen. Een compleet drama. Het leek er op dat de Humax geen signaal doorgaf aan de TV om over te schakelen naar HD-D wat voorheen wel lukte. Terzijde, de Humac is aangesloten met een HDMI kabel op een HDMI/DMI verloopstekker op de TV Philips Plasmascherm (model 42PF5320/10). Het geluid loopt via de tulpstekkers uitgang van de Humax naar de Jackplug van de TV. Ander heb ik geen geluid op de TV Uiteindelijk heb ik de energiestand weer in geschakeld en nu werkt het wel c.q. Eerst de TV aan en dan de Humax. Edoch ook nu duurt het bijna een minuut voordat ik beeld krijg en het Humax start logo gaat steeds aan en uit. Met geen mogelijkheid of instelling op de TV en of de Humax is dit te verhelpen, althans mij lukt het niet. Op zich is het allemaal niet zo vreselijk maar TV aan en Humax aan en dan gelijk beeld hebben is toch wel prettig. Welke mogelijkheden kun jij mij nog aanbevelen? Met vriendelijke groet, J.M.P.(Hans) Urbanus

    Gesteld op 19-4-2015 om 18:28 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hans,

      Bij het uitschakelen van de energiespaarstand zie je inderdaad de tijd in het display als de decoder in stand-by staat, maar heeft ook als voordeel dat de decoder vrijwel meteen opstart.

      Een Tv heeft ook altijd nog even tijd nodig op te starten, maar na het inschakelen van beide apparaten is er doorgaans zeer vlot beeld te zien.

      Het is vreemd dat dit na de software update niet meer lukte, maar doorgaans is dat opgelost door de decoder daarna terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en even opnieuw te installeren. In bepaalde gevallen is dan de nieuwe software pas van kracht en raadde men dit dus ook bij Humax aan. De eenmaal geladen software blijft altijd actief, want eenmaal geladen software is niet te verwijderen.

      Met de verloop stekker HDMI/DMI zul je ongetwijfeld een verloop HDMI/DVI (Digital Video Interface) bedoelen, maar goed, de boodschap is duidelijk. het klopt dan inderdaad wel dat je het geluid op een andere wijze moet aansluiten want DVI zorgt enkel voor de beeldoverdracht.

      Wat je aangeeft over het opstarten komt vaker voor. Bij 2 apparaten met HDMI moet er een handshake tussen de 2 apparaten tot stand worden gebracht en pas dan ontstaat er ene verbinding. Dat loopt niet altijd lekker en dan kan ook voorkomen bij DVI. Maar heb je de decoder al eens op de hier genoemde uitgebreide manier terug gesteld? Dat kan n.l. helpen.

      Maar ik herken het issue wel daar mijn Blu-ray speler dit fenomeen ook kent. Ik kan der prima mee leven, maar ook die laat meerdere keren even kort ene verbinding zien.

      Maar helaas is de Philips niet de grootste vriend van Humax en het komt nogal eens voor dat die 2 geen lekker samenwerking hebben. Er zijn vaker bepaalde klachten genoemd, welke je bij andere merken niet tegenkomt.

      Maar volgens mij hebben ook de oudere modellen van Philips al een Hotelmode en daarin kun je een ingang toewijzen, welke meteen wordt geactiveerd als je de Tv inschakelt. Zeer handig als je via ene decoder/PVR kijkt.

      Googel dus eens op 'Hotelmode Philips' maar verander niets waar je aan twijfelt en blijf absoluut af van button of remote lock!! Maar als je de gebruikte DVI ingang toewijst is dat erg handig en is het niet meer nodig handmatig de juiste ingang te kiezen.

      En nogmaals, stel je de decoder nog eens terug.

      Mvg. Willem.





      Geantwoord op 19-4-2015 om 18:48

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Ga ik doen en bedankt voor je uitgebreide toelichting. Ik meld je het resultaat.

      Met vriendelijke groet,

      J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 19-4-2015 om 19:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      De Humax 5200C terug gezet naar de fabrieksinstellingen, energiespaarstand uitgezet (tijd in display zichtbaar) en nu kan ik de TV aanzetten en gelijktijdig de Humax en zowaar gelijk beeld. Hoera en bedankt voor de aanwijzing.

      Met vriendelijke groet,

      J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 21-4-2015 om 10:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info