• Hoi Willem. Nog n vraag. Als ik direct op wil nemen, moet ik altijd 10 minuten wachten voordat hij start, terwijl mijn instellingen staan op:
    Alles uit, behalve instant replaytijd 5 mibuten en vooruitspringen 120 sec?
    Gr. Annette

    Gesteld op 12-4-2015 om 20:33 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Annette,

      Bedoel je dan het opnemen met de opnametoets? In dat geval zou de opname direct moeten starten. Je kan dat b.v. ook gebruiken om in time-shift op te nemen, als je b.v. al een programma bekijkt en dat alsnog wilt opnemen. Na het indrukken van de opnametoets zal dan de opname starten, maar het programma verder gaan in real time.

      Ook dan zal de opname direct starten, ongeacht instellingen als vervroegde starttijd, uitloop, tijd voor vooruitspringen etc. Die instellingen mogen er geen invloed op hebben.

      Maar door ene software issue kan het soms niet goed werken en dan is het raadzaam de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 12-4-2015 om 21:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hoi Willem. Ik kom er met deze vragen wel achter dat ik de toetsen stop-, opname etc nooit gebruikte. Ik denk dat ik dacht dat deze voor de dvd speler waren. Met de opname toets wordt de opname direct gestart, maar wel vanaf dat moment,niet vanaf het begin van het programma wat jij zei..
      Dus zal ik de decoder n keer terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
      Dank je wel.
      Gr. Annette Geantwoord op 14-4-2015 om 09:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Anette,

      Je hoeft dan de decoder niet terug te stellen, want dan werkt het direct opnemen dus goed.

      Maar je kan niet altijd een programma vanaf het begin opnemen. Dat kan alleen als je het programma wel vanaf het begin hebt bekeken, maar na b.v. een half uur toch nog besluit het op te nemen. Je kan dan met de pijltoetsen of die op de grote ronde toets terug spoelen naar het begin (time shift functie) en vervolgens druk je op de (direct) opname toets.

      Het programma zal dan verder gaan war het eerder was, maar vanuit de buffer zal de info overgezet worden op het opnamedeel van de harde schijf. Je kan sowieso een paar uur terug spoelen, maar let op: zodra je van zender wisselt wordt de bestaande buffer gewist en zal weer worden opgebouwd bij de zender die je dan gaat kijken.

      Zap je dus een aantal keer, dan zal er nog geen buffer worden opgebouwd. Ga je pauzeren, wat je dus met de pauze toets kan doen, dan zal de time shift ook starten en kun je later vanaf het punt van pauzeren verder kijken. Maar ook dan geld, dat wanneer je overschakelt naar een andere zender, de voorgaande buffer weer verdwijnt.

      Lijkt allemaal moeilijk, maar als je ermee werkt is het eigenlijk heen eenvoudig en wijst het zichzelf.

      De toetsen die aanwezig zijn op de afstandsbediening, zijn alle geschikt voor gebruik op de decoder, dus je vind wellicht nog meer opties.

      mvg. Willem. Geantwoord op 14-4-2015 om 17:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info