• Goedendag. Ik heb n externe hd aangesloten om op te nemen.
    Vraag 1: hoe kan ik instellen dat ie automatisch opneemt op de externe hd?
    Vraag 2: wanneer ik n programma verplaats van de hd naar de externe hd gaat ie kopiëren, wat lang duurt? Waarom, als er staat Verplaatst wordt het dan gekopieerd?

    En dan nog n andere vraag. Wanneer er n programma aan het opnemen, maar ik wil deze stoppen. Hoe kan ik dit doen?

    gr
    Annette

    Gesteld op 12-4-2015 om 19:34 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Annette,

      1- Je kan niet direct opnemen op de externe schijf. Je kan alleen opnames van af de interne schijf overschrijven naar de externe schijf, maar beter is het de opnames die je wilt bewaren via FTP te verplaatsen naar de PC, daar evt. te bewerken en op te slaan of op DVD te zetten, en indien mogelijk op Blu-ray.

      Vul bij de zoekfunctie hierboven even 'FTP' in en klik op zoeken. Je kan ook zoeken op 'verplaatsen' en ziet dan een aantal berichten, en in in ieder geval is in een daarvan het verplaatsen in stappen genoemd. Dit laatste betreft het verschrijven van bestanden van de interne naar de externe schijf.

      2- Het verplaatsen van bestanden, wat je dus klaarblijkelijk al hebt gedaan, gaat inderdaad niet zeer vlot. Dit komt omdat het vaak HD bestanden betreft die nogal wat ruimte innemen. Het wissen van bestanden gaat ook niet heel snel.

      Het programma dat wordt verplaatst, wordt inderdaad gekopieerd en blijft dus ook op de interne schijf staan, alwaar je het later dan handmatig kan verwijderen.

      3- Een opname stoppen kan op meerdere manieren. Je kan naar het programma gaan dat op dat moment wordt opgenomen en op de stop toets drukken. Druk daarna op OK. Dit laatste wordt overigens niet aangegeven, maar dat komt vaker voor.

      Ga naar de Guide en ga naar het programma dat wordt opgenomen en druk vervolgens op de stop toets. Druk ook dan daarna op OK. Dit kan alleen als het programma nog actueel is in de Guide. is het volgende programma al even bezig dan lukt het niet.

      Ook via Media lukt het, maar dat is vaak wat omslachtiger, daar je daar eerst gen optie stoppen tegenkomt. Maar ook dan kan de stoptoets worden gebruikt. Het kan dan wel voorkomen, dat je dan eerst weer terugkeert naar Live Tv en je de handeling nogmaals moet verrichten. Daarom heeft deze manier niet mijn voorkeur.

      Naar en programma gaan en dan de opname stopzetten gebruik ik vaak wel, daar je dan in bepaalde gevallen meerdere programma's kan opnemen daar je dan de uitlooptijd of de vervroegde starttijd niet meeneemt.

      Wil je een opname annuleren, dan kun je gewoon via de Guide het programma nogmaals selecteren en de opname annuleren. Dat kan echter alleen als de opname nog niet loopt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2015 om 19:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Had het net gelezen over dat ftp. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik express een externe hd gekocht heb omdat dehumax te snel vol is, dus om dit nu via mijn pc en blue ray etc te doen....heb ik dan mijn externe hd voor niets gekocht? En nemen de programma's meer ruimte in op de externe hd?
      Verder misschiene n stomme vraag, maar waar zit de stop toets? Ha

      Gr Annette

      P.s. Zal ook nog zoeken via verplaatsen, maar jij geeft al aan dat hij toch eerst kopieert. Geantwoord op 12-4-2015 om 20:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hihi heb net de uitleg over het verplaatsen gelezen, maar zo had ik het inderdaad gedaan, maar wat je al zei, hij kopieert. Vreemd dat het dat verplaatsen genoemd wordt?
      En thnx voor je snelle reactie. Toppie! Geantwoord op 12-4-2015 om 20:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Anette,

      De stoptoets zit net onder de 0. Je ziet daar: spelen, pauze, stop, opnemen.

      Men gebruik vaak de FTP functie, daar je dan ook opnames op DVD kan zetten. Zet je deze alleen op een externe schijf, of laat je ze op de interne schijf staan, dan kan het voorkomen dat je alles een keer kwijtraakt als je onverhoopt de schijf/schijven moet formatteren.

      Doorgaans zal men dus via FTP werken, om opnames die je echt wilt bewaren, op een DVD te zetten. Daar kan uiteraard ook wat me gebeuren, maar dan ben je hooguit een of 2 opnames kwijt.

      Maar natuurlijk heb je de externe schijf niet voor niets gekocht, want het is uiteraard aan jezelf hoe de opnames wilt bewaren. Alleen zal ook die schijf zich vullen en dan zit je weer aan de aanschaf van een schijf vast... Ik werk zelf met de 5400, die een schijf heeft van 1TB, maar ook die is uiteindelijk zo vol. Wat dat betreft is de opnamecapaciteit altijd te klein.

      En ja, inderdaad worden opnames gekopieerd, maar in feite ook verplaatst naar een externe disc en daarom heeft men voor die laatste term gekozen. Via FTP doe je eigenlijk hetzelfde. Ook dan blijven de opnames op de interne schijf staan.

      Maar goed, dat geeft een wel een gevoel van zekerheid, want als de opnames direct vanaf de interne schijf gewist zouden worden en er gaat iets mis bij het verplaatsen, ben je wellicht de opnames meteen kwijt. Dat kan nu niet gebeuren.

      En wat het snelle reageren betreft: graag gedaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2015 om 21:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info