• Beste Willem,


    Op 1 maart heb ik een vraag gesteld over mijn Humax 5200C. die ik pas een week heb.
    Ik kreeg tijden het zappen boven kanaal 10 (geen HD kanaal) de melding geen videosignaal.
    Ik heb toen op jou advies en dat van Philips(gebeld met support) een update gedaan voor de software.Daarna de tv gereset/daarna terug op fabrieksinstellingen en alle apparaten opnieuw gekoppeld.
    Resultaat bedroevend probleem blijft geen videosignaal bij niet hd zenders(ben ik achter gekomen)als ik snel zap.De ab staat gewoon op pvr als ik zap of het geluid harder of zachter zet licht dit ook op.

    Bij mijn vorige digitale ontvanger heb ik nooit geen problemen gehad(samsung) terwijl dit apparaat volgens bcc helemaal niet goed was en Humax zou de top zijn.

    Het enigste positieve van de Humax is dat het beeld op hd nog beter is dan op de Samsung.

    Als ik in het menu kijk van de humax dan geeft hij aan signaalsterkte 73 % en kwaliteit 100 %.

    Nu hoor ik links en rechts verhalen dat de signaalsterkte minimaal 80 % moet zijn.
    Bij bcc waar ze de humax nog getest hebben (met de nieuwste updtae) was de signaalsterkte 79 %
    Nu heb ik vanaf de aansluiting aan de muur een kabel van 1 mtr naar een antenneversterker en daarna een kabel van 8 mtr met een koppelstuk van 2 mtr naar de humax.

    Dit is een gewone antennekabel(dun). Toen ik echter boven een tweede tv aansloot op mijn oude humax (8 jaar 0ud) kreeg ik ook de meldng geen signaal bij sommige zenders.Toen heb ik op advies van micro eleltro een dikkere (extra afgeschermde kabel gekocht) en probleem is opgelost.

    Nu is mijn vraag zou mijn probleem met een extra afgeschermde kabel kunnen worden opgelost
    Ik heb reeds een kabel in huis waar op staat coax kabel HF afgeschermd voor radio tv en digitale diensten .Er staat ook op ziggo geschikt.Dit is dezelfde kabel als die ik naar boven heb gebruikt.

    Maar ik vind het nog steeds vreemd dat de samsung het wel goed deed op de kabel (dunne) en de humax niet.

    De kabel loop langs het plafond door een kabelgootje dus ik zie er nogal tegenop om alles te slopen

    Hopelijk kan je me uitsluitsel geven anders moeten ze bij BCC de Humax maar inruilen voor een ander merk.


    vr groet,

    Gerard Brand

    Gesteld op 9-3-2015 om 18:21 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Gerard,

      Ik werk al jaren met Humax decoders en uiteraard kom ook ik wel verbeterpunten tegen. Ik ben zeer positief over het merk, maar kijk ook wel kritisch naar producten en dat mag natuurlijk ook.

      Maar wat jij nu noemt, is mij echt geheel onbekend. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de SD zenders niet worden doorgegeven, maar ik vraag me ook af of dat werkelijk zo is, maar dat merk ja natuurlijk wel als je door zapt naar andere HD zenders, want er zijn er meer dan 10. Maar hoe dan ook moet de Humax natuurlijk altijd uitsturen via de HDMI uitgang. Het mag daarbij geen verschil maken of het om HD of SD content gaat.

      Nu komt het vaker voor dat tussen apparaten een handshake issue ontstaat, en dit hoeft echt niet aan de Humax te liggen. Laatst zag ik ook zo'n probleem dat uiteindelijk is opgelost door de Philips Tv 4 uur los te koppelen van het net, waarbij ook alle kabels even moeten worden verwijderd (harde reset) en men de laatste updates op de Tv had geladen. Waarom het dan met een ander merk decoder wel goed gaat is weleens de vraag, maar het werkt niet altijd lekker samen.

      De verhalen over de signaalsterkte moet je echter snel naast je neerleggen, want Humax geeft een ondergrens aan van 30%, waar ik het liever houd op 40%, maar dat is al ruim voldoende. Nu zijn er mensen die dit, ondanks dat de weergave uitstekend is, niet willen aannemen en de sterkte d.m.v. (onnodige) versterking opjagen naar 100% omdat '100% altijd goed is' en dan juist in de problemen komen. Je kan dus ook teveel versterken en vaak zie ik waarden van rond de 50% waarbij de weergave meer dan uitstekend is, dus 80% is dat zeker, al kan het per zender (frequentie) iets schelen.

      Een nieuwe kabel kan zeker geen kwaad, want de dunne kabels die in handel zijn, zijn eigenlijk niet toereikend. Nu is een dikkere kabel niet altijd dubbel afgeschermd, maar de kern is wel een stuk dikker en de afscherming beter. Ik werk doorgaans met Hirschmann kabels. Nu Ziggo samengaat met UPC en er nog meer zenders zijn, wordt er nog meer van de installatie geëist en ik weet wat er met een koppelstuk wordt bedoeld, maar als dat een splitter is, verwijder die dan eens. Die kun je het beste niet gebruiken.

      Hirschmann heeft b.v. breedbandversterkers waarbij de uitgangen verschillend worden versterkt. Je sluit dan de langste kabel aan op de uitgang die het meest versterkt, de kortste op die dat het minst doet etc. Deze kun je dus gebruiken als je meer Tv's in huis hebt.

      Een splitter is dan niet meer nodig en deze kunnen voor forse problemen zorgen. Heb je een kabel die gebruikt kan worden, sluit deze dan even rechtstreeks aan op de huisaansluiting, zonder tussenkomst van andere apparaten en de versterker, en monteer deze af met geheel metalen stekkers. Gebruik liefst even een zo kort mogelijke kabel. Dit moet gewoon gewoon werkend zijn te krijgen, want Humax decoders worden zeer vaak verkocht en ingezet.

      Sluit anders de decoder even als proef aan met een scartkabel en kijk eens welke waarden je uitleest bij zenders die niet weergeven via HDMI, al blijf ik dat laatste bijzonder vinden. Het zou zonde zijn als je afstand zou moeten doen van de Humax.

      Succes!

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 9-3-2015 om 19:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info